Capitolul 14

133 7 0
                                    

    Deși seara trecută părea că o voi întreba pe Emma, dimineața, m-am gândit la Kaya că ar fi cea mai bună soluție. Am oprit-o din drum și am întrebat-o dacă vrea să stea puțin cu mine. Încântată, a spus că ar fi frumos să ne plimibăm pe lângă pârâul cenușiu. Am discutat despre viața noastră de dinainte, despre prostiile pe care le-am făcut și despre copilăria ei sau felul în care l-a cunoscut pe Mark:

    -Eram la universitate și trebuia să mă angajez undeva pentru a câștiga bani cu care să mă întrețin în San Francisco, un oraș mare care îmi era străin, căci eu provin din Canada. Singura șansă a fost Mark care de-abia își începuse afacerea. M-am angajat ca o secretară de-a lui. Munceam ore întregi după facultate. Erau zile în care dormeam doar trei ore. Am muncit mult până într-o zi, când Mark s-a hotărât să mă ducă acasă și i-am povestit despre universitatea pe care o urmam și apartamentul mizerabil în care locuiam. El mi-a zis că mă pot muta în apartamentul său, pentru că era singur. Ne-am îndrăgostit unul de altul, întâi el, apoi eu. Îmi aduc aminte că în primele zile, din respect pentru că m-a primit în casă, îi găteam mereu și îi făceam curețenie. Am avut o tinerețe frumoasă, dar complicată.

    -Ai avut un alt iubit înaintea lui Mark?

    -Am iubit foarte mult o persoană înaintea lui Mark, dar l-am lăsat deoparte, pentru că Mark era mult mai potrivit pentru mine. Celălalt era sărac, încerca să pună pe picioare o afacere. Când m-am despărțit de el , nimic nu mergea bine, dar mai târziu a devenit un mare afacerist din linia San Francisco-Los Angeles-San Diego. M-a durut când m-am despărți de el, dar deja rămăsesem însărcinată cu Andrew.

    -Despre acest subiect doream să vorbim. M-am gândit foarte mult la cele întâmplate, iar din cele spuse de Andrew reiese foarte clar că Mark nu este tatăl lui și...

    -Cum poți vorbi în felul acesta despre mine și despre fiul meu? E o jignire adusă la adresa familie mele! Părinții tăi nu ți-au oferit educația de a vorbi cumpătat?! Ce îți închipui că am făcut?

    -Este foarte logic tot ceea ce s-a întâmplat. Mark i-a spus lui Andrew că nu este fiul său, iar unul dintre cei mai mari afaceriști din linia pe care ai spus-o este însăși Sam, iar ciudat este faptul că Sam și Mark au fost în conflict și totul din cauza unui copil! De ce voi, adulții, ne mințiți întotdeauna?! Kaya, eu știu adevărul. Cât crezi că va mai dura până când Andrew își va da seama? Spune-i adevărul cât mai repede sau nu va mai vrea în veci să vorbească cu tine! Acum nu mai poți nega totul!

    -Și dacă ar fi fiul lui Sam, nu ai înțelege niciodată relația mea cu el. Poate...

    Mark și Sam au ajuns lângă mine și Kaya, deoarece ne-au auzit vorbind. Mama și tata au ajuns mai târziu. Ne-au întrebat ce înseamnau acele strigăte. I-am făcut semn cu ochiul Kayei. Părea convisă și știa că băiatul său era foarte inteligent, s-ar fi prins foarte rapid de adevăratul trecut al mamei sale, era doar o problemă de timp. Totuși, ochii lui Mark o speriau. Și-a luat inima în dinți și i-a spus fiului său:

    -Andrew, este timpul să îți spun ceva important. Cred că ești destul de mare să aflii adevărul. Mark nu este tatăl tău biologic. Am avut o relația, înaintea celei cu tatăl tău, cu...Sam.

    -Sper că aceasta este o glumă fără prea mult gust. Tatăl meu este Mark, nu acel nebun care a ars în fața mea.

    Când l-a auzit pe  Andrew, Sonya a strigat la el iritată că l-a numit pe tatăl ei "nebun".

    -Tatăl meu nu a fost nebun! M-a iubit și a avut grijă de mine. Era un om bun care dăruia celor săraci...

    -Și totuși, tatăl tău nu era un om foarte spiritual, mai ales în momentul în care i-a făcut acea nedreptate verișoarei mele.

Pierdut în lumeWo Geschichten leben. Entdecke jetzt