13.

205 84 46
                                    

Medyaya bakmanızı tavsiye ediyorum. İyi okumalaaarrr
____________________________________________

Seni ilk gördüğümde kalbime minik bir kelebek girdi.
Öyle güzeldi ki o kelebek rengarek.
Hayata bağlıyordu beni. Seninle konuştuğumuzda, buluştuğumuzda, o kelebekcik çoğaldı.
Öyle çok çağalıyordu ki onlarsız nasıl yaşardım bilmiyordum.
Seni her gördüğümde öyle hareketleniyorlardı ki durduramıyordum sevgilim.
Sonra, sen gittiğinde o kelebekler ölmeye başladılar. Artık içimde hareket etmiyorlardı son bir tane, son bir tane kalmıştı sevgilim. . .

Esma'ya mesaj attım iki dakika dersten çıkması için, kabul etti ben de lavabo izni alıp çıktım bahçeye gidip bi yere oturduk. Konuşmaya başladım

"Tamer Nil ile mi çıkıyor?" Lütfen bana hayır de o kızdan nefret ediyorum ne olur o olmasın. Başkası olsun o olmasın. Düştüğüm duruma bak ya resmen sevdiğim çocuğa sevgili yakıştırma yapıyorum lanet olsun.

Esma:" Evet. Nil benim en yakın arkadaşlarımdan biri olsa da onu sevmiyorum."

"peki ne zamandandır çıkıyorlar"

Esma:" siz ayrılmadan bi kaç gün önce herhalde"

Aldatılmıştım. Buruk bi tebessüm yerleşti yüzüme.

Neden? Neden beni aldatmıştın Tamer? Hiç mi düşünmedin beni, hiç mi vicdanın sızlamadı beni seviyor gibi yapıp sevmeyerek. Daha da önemlisi sana aşığım diyip beni aldatarak amacın neydi Tamer?
Aldatılmak ne kadar iğrenç bir duyguydu böyle. Kandırılmış, ezilmiş ve bir zavallı gibi hiçe sayılmıştım. Asıl şimdi duygularımın içine etmiştin Tamer. Beni aldattığın için senden nefret mi etmeliydim ya da aldatıldığımı öğrendiğim için şimdi ağlamalımıydım? Ne hissedeceğimi bilmiyordum ama şu anda içimi nefret duygusu kaplamıştı ya da kalbimin acısına böyle bir anlam yüklemiştim.

"O kadar çok sorum var ki ona. Bu soruların cevabını almadan yaşayabilirmiyim bilmiyorum"

"Onu unutmam mı gerekiyor Esma?"

Esma:" İşte bu o kadar kolay değil canım. Çünkü bir aşkı unutmaya çalışmak, en fazla ruhunu yorar. Unutamazsın. Yeni bir hayata başlamaya çalışmak, kendinle yarışmaktır. Başlayamazsan, yenilirsin. Ama her şeyin sonu değil bu. Sadece kaybetmeyi öğrenirsin."

Esma:"Neyi, kimi kaybettiğini zaman sana gösterecektir. Belki doğru insanı yanlış sevdin, belki de yanlış bir insanı kalbine koydun ki aşkın en tehlikelisidir yanlış kişiyi sevmek. Yanlış insanı seversen, yalnız sevmek zorunda kalırsın. Çünkü o bunu hissederse senden gitmekle de kalmaz, seni sana terk eder. İlk başlarda anlayamaz, onun gidişine kızarsın. Hatta öyle büyük bir yanlışlıkla sevmişsindir ki onu, zaman anlamana izin vermez, gidene kızmaya devam edersin. Kendi kendine sorular türetir, yine kendinde cevaplarını aramaya devam edersin."

"Ne yapmalıyım peki? Ben onu her gün o kızla görüpte dayanabilir miyim sanıyorsun? İçimi yiyip bitiren bu acıyla nasıl dayanırım ben?"

Esma:"Alışacaksın. Alışmak ve unutmak apayrı şeyler. Alışacaksın çünkü onları artık hep yan yana göreceksin, Tamerle artık mesajlaşamayacak hatta onu bazen görmek dahi istemeyeceksin. Her saniye üzülmeye alışacaksın. Unutmak ise benim için sadece bir hayal ürünü. Beyin ve kalp asla unutmaz buna emin ol bi söz duymuştum 'unutmak istenen bütün anılar hafızaya savaş açmaya meyillidir' diye o kadar haklı ki. Sen onu her unutmaya çalıştığında daha da hatırlıyacaksın. Dediğim gibi aşk oyuna gelmez tek bir hatanla hayatın mahvoldu bak."

Ne diyeceğimi bilmiyordum ağlamak istiyordum, ömrümün tamamına. . .

. .  O kelebekte bu gün öldü Tamer. Sen bir katilsin sen benim kelebeklerimin katilisin Tamer.
Benim tüm sevincim, mutluluğum bitti.
Artık o kelebekler yoklar.
_________________________________________________

        ~ 1 ay sonra ~

Okuldan gelip kendimi yatağa attım 1 ay önce  Esma'nın söyledikleri geldi aklıma. Evet sonuna kadar haklıydı artık alışmıştım Tamer'in başkasına aşkla harmanlanmış bakışlarına. En içimi acıtan şeyde onu başkasına koşarken görmemdi. O gün ilk defa bir taş olmak istedim, ayağına takılıp düşsün koşamasın istedim. Ben o gün ilk kez onun canını yakmak istedim. Başlarda daha kötüydü durumum tabi o her Nil'in gözlerine baktıkça benim gözlerim doluyordu ama asla ağlamıyordum. Asla ağlamıyordum derken sadece göz yaşlarımı gece boşaltmak için topluyordum. Onu görünce  karnıma giren kramplar, kalbimin sıkışması göz yaşlarımın yerini tutuyordu zaten.

Aylar geçmişti aradan. O karmaşık aşk, sonunda  ruhumda onarılamaz yaralar bırakarak geçmişti. İyileşmemiştim, sadece yaralarım kapanmıştı. Zaman zaman geri tepen, unuttuğumu zannettiğim anlarda, derinlerde taze duran bir sızıydı bu... Seven kolay unutmuyordu. Kolay unutan da sevmiş olmuyordu zaten... iç huzursuzluğa ve yenilmişlik duygusuyla pek de sağlıklı değildim aslında... Günler geçmiyordu, geceler gündüzlere ekleniyordu sadece...
Ona çok kırgındım, bazı geceler ona olan nefretimi kusuyordum bazı gecelerse onu ne kadar çok özlediğimi anlatıyordum yazarak.

 İnanabiliyor musunuz  beni tesselli eden kişi Poyrazdı her gece elinden geleni yapıyordu benim için, derdimi ona anlatıyordum bunu pek istemesem de o bunu istiyordu. Kendimi onun yerine koydum acaba ben sevdiğime böyle bir  destekte bulunurmuydum diye. Tamer başkasını severken onu teselli edebilirmiydim? Hayır tabiki. Ben buna dayanamazdım.

Yataktan kalkarak telefonuma baktım. Poyrazdan mesaj vardı

Poyraz:" yarın haftasonu bir yerlere gidip kafa dağıtmaya ne dersin?"

"Olurr"

Poyraz:" Kayra ve İdil'e de haber veriyim o zaman"

"HAYIIIRRR. Bu sefer ikimiz tek takılalım olmaz mı?"

"Peki. Sen nasıl istersen"

Poyraz'a söylemen gereken bir şeyler vardı, söyleyip söylememeklete kararsızdım. Umarım pişman olmam.

Tamer'e mesaj attım hergün yaptığım gibi

"Naber"
İletilmedi

"Beni aldatan çocuh için rahat mı bari"
İletimedi

"Başkasına yaşattığını yaşarmış insan, sen yaşama dayanamazsın. Ya da yaşa, artık umrumda değil."
İletilmedi

" Evet sen benden gittin. Sadece gittin. Aslında her aşkın bir gideni vardır. Sen de bizim aşkımızın gideniydin. Bu şehirde kalacak kadar, bu şehirde beni bensiz bırakacak kadar gittin."
İletilmedi

"Peki, ya sensiz mutlu olmayı tercih edersem bir gün?"
İletilmedi

"Bu kez de sana dar gelmez mi bu şehir? Her köşe başında beni aramaz mı gözlerin? Aramaz öyle değil mi? Neden arasın ki? Sen bende aramadığını bulmuştun zaten. . ."
İletilmedi

"Keşke sen de sevseydin beni. . "
İletilmedi

"Ya da"
İletilmedi

"Keşke hiç sevmeseydim seni. . ."
iletilmedi
______________________________________________

ÜVEY AŞKWhere stories live. Discover now