PEYGAMBERİMİZ gönderilmeden, O'na ﷺ İmân edenler

45 7 0
                                    

📌👉Habibün Necar ile Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) arasında altıyüz yıl vardır. İncilde Hazreti Peygamberimizin (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) vasıflarını ve gönderileceği vakti görmüş ve ona iman etmiştir.

📌Süyutiye göre Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) gönderilmeden iman eden daha başkaları da vardır.

📍Mekke ve çevresinde tevhid inancını ilk olarak ortaya koyan Kus b.Saide'dir.

📍Hazreti Hatice (رَضِىَ اللهُ  عَنْها)'nın amca oğlu Varaka b.Nevfel, Zeyd b.Amrb. Nüfeyl de Peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) gönderilmeden ona inananlardandır.

📌👉Yine Tübba'da Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) gönderilmeden O'na ﷺ İmân eden ve tevhid inancını ortaya koyanlardandır. Tübbanın kıssası şöyledir :

Tübba ordusuyla birlikte Medine'den geçiyordu. Komutasında yüz otuz bin süvari, yüz on üç bin piyade asker vardı. Tübbanın tabilerinden ilim ve hikmet sahibi dört yüz kişinin oradan ayrılmamak üzere aralarında sözleştikleri haber verildi. Tübba onalar bunun hikmetini sordu.

Onlarda bu yerin şerefinin ileride ortaya çıkacak Muhammed (صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) isimli kimse sebebiyle olduğunu, Burasının O'nun (ﷺ) ikamet yeri olacağını ve O'nun (ﷺ) buradan çıkmayacağnı söylediler.

Tübba orada onlardan her biri için birer ev yaptırdı. Kendilerine birer cariye satın aldı ve azad ederek onlarla evlendirdi. Onlara bol ihsanlarda bulundu ve Bir mektup yazıp mühürledi ve onlardan büyük bir alime verdi. Eğer Muhammed(صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'in devrine ulaşırsa bu mektubu Hazreti Muhammed (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'e vermesini emretti.

O mektupta Tübba Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'e ve O'nun dinine iman ettiğini yazıyordu. Tübba ,Resullulah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'in o beldeye geldiğinde konaklayacağı bir ev yaptırdı. Bu evin Ebu Eyyüb (رَضِىَ اللهُ  عَنْه)'ün evi olduğu, onun kendisine bu mektubun verildiği o büyük alimin evlatlarından olduğu söylenir. Bu yüzden Peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) onun evine gitmiştir.

Söz konusu mektup hicret sırasında bahsedilen alimin çocukları tarafından Resulullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'e ulaştırılmıştır. Mektup kendisine okununca  Peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) üç defa :

"Merhaba salih kardeş Tübba'a"buyurmuştur.

Tübba, Peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) gönderilmeden bin yıl önce O'na iman etmiştir.(doğrusunu الله TEÂLÂ bilir.)

Evs ve Hazreç kabilelerinin o alim ve hikmet sahibi kimselerin çocukları olduğu söylenir.

Selametle kalın...

KISSADAN HİSSE 2 Where stories live. Discover now