Rebiülevvel Ayı

35 5 13
                                    


🌷🍃🌹EFENDİMİZ SALLALLAHU VESELLEM VE REBİÜLEVVEL AYI🌹🍃🌷

Safer Ayı’ndan sonra en güzel günler geliyor😍:

Rebiülevvel Ayı” Efendimiz Sallallahu ve Sellem’in teşrif ettiği ay. 😍🌹

“Rebiülevvel Ayı” Efendimiz Sallallahu ve Sellem’in hicret ettiği ay.

“Rebiülevvel Ayı” Efendimiz    Sallallahu ve Sellem’in âlem-i cemâle irtihâl ettiği ay.

Âşıkların yılbaşısı geliyor😍,
Rebiülevvel geliyor😍,
Mevlid kandili geliyor😍!

Safer Ayı bunun da müjdecisidir.

O yüzden bol bol sadakalar, infaklar yapılır bu ayda.
🌷🍃🌷🍃
M. Fatih Çıtlak Sohbetleri

18 Ekim'de Peygamber Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'in kâinatta teşrif ettiği günü içinde barındıran Rabîulevvel ayına adım atacağız inşallah.

Rabîulevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. "Rabî" kelimesi, Arapça'da "bahar" anlamına gelir. Buna göre, "Rabîulevvel" aynın kelime anlamı "evvelki bahar" şeklindedir.

Peygamber Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ), milâdî 571 yılının 20 Nisan’ına tesâdüf eden 12 Rabîulevvel Pazartesi sabahında tan yeri ağarırken zuhûr âlemine tenezzül ederek Abdullâh ve Âmine’nin izdivac kucağında dünyâmızı şereflendirmiştir.

Bu teşrîf ile âdeta bütün varlıklar dile gelip:

Hoş geldin yâ Resûlallâh!” diyerek sürûra gark oldular.

Süleyman Çelebi, cihanda bütün zerrelerin bu ulvî teşrîf karşısındaki sevinç ifâdelerini mıs­râlarında şöyle dile getirir:

Merhabâ ey âlî sultân merhabâ!;
Merhabâ ey kân-ı irfân merhabâ!
Merhabâ ey sırr-ı Furkân merhabâ!
Merhabâ ey derde dermân merhabâ!
Merhabâ ey Rahmeten li’l-âlemîn!
Merhabâ Sen’sin Şefîu’l-müznibîn!..
😢😭

O’nun zuhûruyla ALLÂH TEÂLÂNIN rahmeti bu âlemde coşup taştı. Sabahlar ve akşamlar âdeta renk değiştirdi. Duygular derinleşti. Sözler, sohbetler, lezzetler enginleşti; her şey ayrı bir mânâ, ayrı bir letâfet kazandı. Putlar sarsılarak yere devrildi. Kisrâlar beldesi Medâyin sa­raylarında sütunlar ve kuleler yıkıldı. O zamanlar insanların mukaddes saydıkları Sâve Gölü, zulüm bataklığı hâlinde kurudu.
(İbn-i Kesîr, el-Bidâye, II, 273.)

Bu ayda Fahr-i Kâinat Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'in alemlere rahmet oluşunu, cansız sandığımız dağın taşın bile O'nun peygamberliğine şahitlik edişini, her zerrenin O'nun doğumunu heyecanla bekleyişini tefekkür edelim.

Bu ayda, kalbimizdeki putlar devrilsin, saray hükmündeki dünyaya dair istekler yıkılsın, kötü huylarımız Sâve Gölü misali kurusun ÂMÎN.

Rabîulevvel ayı vesilesiyle;

🌹Peygamber Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'in hayatını anlatan bir siyer kitabı
🌹Şemail-i Şerif Şerhi
🌹Şifa-i Şerif
🌹Riyazüssalihin gibi bir hadis kitabı okumaya başlayabiliriz.

Her gün salavat ile hemhal olmaya, sünnetleri tatbik etmeye gayret edebiliriz.

Peygamber Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ), Vedâ Hutbesiʼnde şöyle buyurmuştur:

…Haberiniz olsun ki, ben, önceden gidip Cennetʼte Kevser Havuzu’nun başında sizi bekleyeceğim! Diğer ümmetlere karşı, sizin çokluğunuzla sevineceğim. Sakın, (günah işleyerek) yüzümü kara çıkarmayınız!..

…Ey mü’minler! Size iki emânet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emânetler, Allâh’ın kitâbı Kur’ân ve O’nun Peygamberinin Sünnetiʼdir…
(Bkz. Müslim, Hac, 147; Ebû Dâvûd, Menâsik, 56)

Rabîulevvel ayında Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'e olan vefâ borcumuzu bir nebze de olsa ödemeye çalışalım.

Rabîulevvel ayında Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'e olan vefâ borcumuzu bir nebze de olsa ödemeye çalışalım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
KISSADAN HİSSE 2 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin