10. Rész

323 21 1
                                    

~Wooyoung~


- Szia!- köszönt derűsen a boltba éppen akkor belépő San és boldogan szökdécselt oda hozzám kitárt karokkal, amit én furcsán méregetve néztem végig.- Na! Nem ölelsz meg?- állt meg előttem alig fél méterre.

- Nem?- léptem egyet hátra, de ő jött utánam, így ismét ugyanakkora lett a köztünk lévő távolság.

- Kérdezed vagy mondod?- döntötte oldalra a fejét érdeklődően.

- Mondom?- motyogtam félénken, mert előbbi mondata után megint egy kicsit közelebb lépett hozzám.

-Mondod?- engedte le karjait és megszorította mindkét csuklómat.

- Mondom.- jelentettem ki határozottan és kirántottam kezemet övéi közül, majd hátat fordítva neki folytattam dolgomat, miközben  a minket körülvevő vásárlókra tekintettel, próbáltam nem túl feltűnő lenni.

- Hát jó...- hallottam meg csalódott hangját mögüllem, ám ez a szomorúsága hamar elillant, ugyanis ezután újból feldobottan folytatta:- Akkor segítek neked és aztán jutalomként megölelsz a műszakod végén, jó?

- Majd meglátom.- sóhajtottam nagyot.

- Vagy kaphatok többet is?- suttogta fülembe, miután mögém lépett és karjait derekam köré fonta, ujjait pedig hasamnál összefűzte.

- San!- toltam el magamtól zavartan, miután egyáltalán sikerült felfognom, mit is mondott nekem és, hogyan is nézhettünk ki eközben.- Én itt dolgozom! A főnököm bármikor megláthat.- mérgelődtem és minden erőmmel azon voltam, hogy kizárjam Sant és csak a munkára koncentráljak.

- És az miért baj?- állt meg mellettem és segített kirakni a ruhákat  a vállfákra.

- Mert nem hiszem, hogy örülne neki, ha azt látná, hogy munkaidőben egy vásárlót ölelgetek.- toltam elé egy adag ruhát, ami arra várt, hogy összehajtsák őket és így valami hasznát is tudtam venni annak, hogy ma is, mint mindig, itt van.

- Megvédenélek!- kapta fel fejét, mintha csak arról lett volna szó, hogy mi lenne, ha elrabolnának.

- Hogyan?- nevettem fel halkan.

- Először is megmondanám neki, hogy nem egy vásárló vagyok, hanem a barátod.- jelentette ki és jelentőségteljesen nézett bele szemeimbe, ami által biztos lettem abban, hogy is értette azt, hogy a barátom.- Másodszor pedig, hogy nem te öleltél meg engem, hanem fordítva. Sajnos...- biggyesztette le alsó ajkát hajtogatás közben.

- Nem is vagyok a barátod.- reagáltam csupán arra a részre, amin a legjobban fennakadtam és pont emiatt utóbbi mondatáról nem is igazán vettem tudomást.

- De már majdnem!- tette fel mutatóujját vigyorogva, mire hevesen kezdtem volna bele az ellenkezésbe, de még mielőtt egy hang is kijött volna a számon, belém fojtotta a szót.- Ne! Ne is tagadd! Érzem, hogy így van. Itt érzem.- tette mellkasának jobb oldalára tenyerét, mire összeráncolt szemöldökkel próbáltam rájönni, hogy ott a jobb tüdején kívül, mi lehet az, ami érezhet valamit.

- Nem inkább a másik oldalt?- akaszottam fel a ruhadarabokat a fogasokra.

- Hát izé...- tette át tenyerét mellkasának bal oldalára és tisztán lehetett látni arcán a megkönnyebbülést, amikor így már érezte szívének egyenletes dobogását.- De én a bal oldalt is érzem, mert amikor veled vagyok, akkor olyan hevesen ver a szívem, hogy ott is lehet érezni.- próbálta menteni a helyzetet, de amikor halkan felkuncogtam ezen, már ő sem bírta tovább és arcát takarva röhögte el ő is magát.- Jó, ez nagyon nyálas volt.- látta be.

- Örülök, hogy feltűnt.- bólogattam egy levakarhatatlan mosollyal az arcomon.

- De ugye értékeled a próbálkozásomat?- nézett rám reménykedve.

- Nem, ez nagyon rossz volt.- nevettem fel újra, amikor ismét eszembe jutott az alig pár perce történt incidens.

- Akkor miért nevetsz még mindig?- jött közelebb hozzám sunyin mosolyogva, de ez a vidámság hamar ráfagyott arcára, amikor meghallotta feleletem.

- Nem veled nevetek, hanem rajtad.

- Jó, ez azért durva volt, Wooyoung! Szívd vissza!- tette keresztbe karjait, miközben durcásan felfújta az arcát.

- Nem!- nyújtottam ki rá a nyelvemet.

- Akkor nem szólok hozzád ma!- fenyegetett.

- Köszönöm!- kaptam fel a kiürített dobozt és mentem a raktárba a következőért. 

Bár azt hittem, nem fogja bírni a csendkirályt, San mégis néma maradt a nap hátralévő részében. Mondjuk sokszor láttam rajta, hogy nagyon mondana valamit, de ügyesen betartotta ígéretét. Legalábbis  késő délutánig, ameddig véget nem ért az aznapi műszakom.

- Szóval...- kapta el csuklómat még mielőtt bementem volna a dolgozóknak fenntartott szobába átcserélni a bolt logójával ellátott pólót a sajátomra.- Mit kapok jutalomként?

- Mi van azzal, hogy nem szólsz ma hozzám?- vontam kérdőre, mivel azt hittem, hogy most már tényleg kibírja, hamár eddig sikerült neki. Na meg abban is bíztam, hogy elfelejtette a "jutalmát".

- Ennyi volt.- rántotta meg a vállát.- Ha nem szólók, nem kapok semmit, szóval eddig tartott a némasági fogadalmam.- vigyorgott huncutul.- Tehát?

- Még átgondolom.- zártam le ennyivel és benyitottam az öltözőbe. Nagyot sóhajtva vettem át a pólómat és bár semmi dolgom nem volt ott, jóval több időt töltöttem bent, mint amennyit szoktam.

- Ennyire nem akarsz a barátoddal lenni?- kérdezte San, mikor végre kijöttem és ennek egy éppen arra nézelődő vásárló is szem- és fültanúja volt.

- San! Ezt ne itt!- motyogtam kínosan, de most az egyszer nem sikerült ilyen könnyen elcsitítanom őt.

- Miért esik olyan nehezedre egyszerűen csak megölelni engem, amikor tegnap megcsókoltál?- kérdezte csalódottan, de ezt még több ember hallotta már.

- San, kérlek!- kezdtem már könyörögni, de ez sem hatott.

- Lehet, hogy nem vagyok a barátod, de egy barát azért már igen, nem? Vagy te olyan embereket is meg szoktál csókolni, akiket nem is kedvelsz?- kérdezte idegesen, de azzal, hogy mindenki előtt ilyeneket hozott fel, nem segített abban, hogy legalább én nyugodt tudjak maradni.

- Először is, én azt, ami tegnap történt egyáltalán nem nevezném csóknak, de még lehet, hogy szájra puszinak sem. Másodszor, nem "szoktam" bárkit megcsókolni, mivel nekem a tegnapi volt az első, végül pedig nem vagy sem a barátom, de még csak egy barátom sem, mert az egyiknél szeretnem kéne téged, a másiknál meg csak kedvelni, de irántad egyiket sem érzem.- akadtam ki, de amint átgondoltam, miket vágtam a fejéhez az imént, azonnal megbántam és szám elé kapva a kezem néztem mélyen a teljesen összetört San szemeibe.- Jézusom, San... Nagyon sajnálom!- szorítottam volna meg a kezét, de ő rögvest ellökte karomat az övé mellől.

- Nem kell a bocsánat kérésed.- gördült le egy könnycsepp az arcán, majd hátat fordítva nekem, kiviharzott az üzletből.











ourlasthopie

La TiendaWhere stories live. Discover now