Were are you

6.6K 400 7
                                    

Perspectiva lui Kevin

In toiul noptii imi suna telefonul . 

- Alo ? raspund eu somnoros 

- Ron la telefon 

- Ron ? Au aflat ceva de ea ? il intreb eu pe tatal Mikeylei foarte speriat

- Nu , nimic nou , dar mi-a zis Andrew de peripetia ta si vreau sa te rog sa te intorci acasa , Politia se descurca . Politia stie ce face . Tu hai acasa , toti suntem ingrijorati . Ea a disparut si vrei sa dispari si tu ? intreaba el ingrijorat

- Stati linistit ma descurc . zic eu si ii inspir incredere

- Adu-o acasa . zice Ron si inchide

Inchid telefonul , ma pun iar in pat si ma uit pe tavan 

- O aduc . Moarta sau vie . Fie o pun in patul meu , fie langa matusa ei , dar o aduc acasa. 

Ma trezesc dimineata obosit si singur . Mananc ceva comandat si apoi imi strang toate lucrurile . Urmeaza sa merg in orasul urmator . Mi-am facut o lista cu orase , un traseu pe care Mikeyla sigur l-a urmat . Sper sa fie traseul cel bun . 

Ma urc in masina si pornesc . Dupa o ora si putin de condus opresc la primul local din oras . Localul asta e fix dupa pancarda cu numele orasului , un local cu un logo cu sclipici . Mikeyla iubeste sclipiciul... sigur a intrat aici .

- Buna . intru eu si privesc localul . 

Un local cu lucruri de plaja . Bikini , placi de surf , incaltaminte , umbrele . E o atmosfera ciudata aici . Ma uit in toate partile si ma opresc cu privirea catre un panou cu anunturi . Ce cauta poza Mikeylei pe panou ? E poza pe care au dat-o si la stiri . Ma pun in fata panoului . 

- Va pot ajuta ? V-am vazut cam derutat . ma intreaba vanzatoarea , o babuta cu fata simpatica

- De ce tineti o poza cu ea aici ? intreb eu si iau poza jos de pe panou 

- Cand am aflat ca e data disparuta am pus o poza cu ea aici . Draguta aia a trecut pe aici si m-a ajutat . zice ea si pune poza iar pe panou 

- Cu ce v-a ajutat ?

- Magazinul . I-am dat 100 $ ca sa aranjeze magazinul sa arate bine , Mi-a zis ca are nevoie de bani si i-am dat de lucru . zice babuta si imi zambeste 

- Stiti cumva pe unde s-a dus ? intreb eu si ii zambesc si eu la randul meu batranelei 

- Nu , dar mi-a zis , chiar inainte sa plece , citez " sunt doar pierduta , o sa ma pierd si mai tare , dar imi place " . Nu am inteles de ce mi-a zis asta dar parea putin abatuta . Am crezut ca s-a certat cu cineva si am ajutat-o . 

- Multumesc enorm . zic eu si sarut mana batranei 

- Cu placere baietas . Bafta . 

Ies din magazin si intru in masina . Politia e chiar proasta ? Ei au luat-o pe traseul sangelui , eu o iau pe traseul Mikeylei . Toti cred ca telefonul ei aruncat intr-o directie si sangele ei picurat in aceeasi directie cu telefonul indica drumul pe care a luat-o Mikeyla . Eu nu cred asta . O iau pe unde stiu ca a luat-o si ea . O cunosc bine , stiu  pe unde a luat-o . 

Pornesc si merg cu viteza . Fiecare femeie cu parul saten inchis imi face privirea sa tresare . De fiecare data cand vad ceva care poate semana cu Mikeyla opresc , incetinesc , intreb . 

-- Peste 3 zile --

O caut de 5 zile . Primele doua zile au dat roade, am gasit indicii dar ... de 3 zile nu am mai gasit pe nimeni care sa o fi vazut pe Mikeyla . M-am abatut de la traseu ? Pe unde sa o fi luat ?  Opresc la un local de cafea . Sunt deja in al 4-lea oras de pe traseu si nimic foarte palpitant . Am nevoie de o cafea ca sa prind puteri . Ma pun la o masa si comand o cafea mare . 

Localul , unul destul de dezordonat , pare sa fie des frecventat . Nu e foarte aglomerat , dar e ceva lume . Oh doamne din nou gunoaie peste tot . Urasc iresponsabilitatea ... oh asta inseamna ca ma urasc pe mine . Dar serios acum . Fac curat la masa unde stau . Dau peste un bon mic , care imi atrage atentia . Cineva a varsat cafea pe bon asa ca il ridic fara sa ma murderesc . 

- Scuzati pentru asta . zice femeie care imi aduce cafeaua

Ii zambesc si iau cafeaua . 

- O doamna foarte neindemanatica a fost aici acum cateva ore . Doriti sa luati loc la alta masa mai curata ? intreaba ea si sterge masa

- Nu , multumesc . Stau bine aici . Va pot intreba ceva ?

 Doamna se opreste din sters si se uita la mine interesata.

- Ati vazut-o accidental ? zic eu si ii arat poza cu Mikeyla

- Asta e femeia neidemanatica . Din vina ei nu aveti o masa curata . zice ea si sterge masa apasat

Ma ridic brusc de la masa , iau cafeaua cu mine , pun 10 $pe masa si fug la masina . A fost aici , deci traseul meu e bun . Trebuie sa o gasesc . Cafeaua ... a varsat cafeaua deci probabil a varsat si pe ea . Spalatoria ...

Am fost la spalatorie dar nimeni nu a vazut-o . M-am cazat la un hotel si am dormit . Am avut iar visul ala agitat si horror . Oh Mikeyla ... ce imi doresc sa stiu numai ca esti bine . Acum cateva orea a fost vazuta ... inseamna ca e in viata ... dar e bine ? Daca o omoara cineva peste noapte ... Oh fir-ar ! nu pot sa dorm cu gandurile astea . 

I've changed . Part 2Where stories live. Discover now