21.KISIM

50 6 0
                                    

Kız kıyafetlerini hazırlamış at arabasına binmek için Edward'ı bekliyordu.

"Bana balayından haber vermemiştin." Edward kızın valizini arabaya yerleştirdi "Ha evet başka meselelerle o kadar meşguldun ki düğün hakkında bile benle konuşma zahmetine girmedin o yüzden bilmemen normal."

Kız bir an nedense kötü hissetmişti.Tamam başında çok büyük mesele vardı ama bunun günah keçisi Edward olmamalıydı.Çocuğun hiçbir suçu yoktu.Off her şeyi daha ne kadar batırabilirim diye düşünüp o kadar batırıyordu kız.

"Edward ben özürdilerim.Sana karşı o kadar soğuk davranmamalıydım sonuçta senle evlenmeyi hür irademle kabul ettim."

Hür irade lafından sonra kız ülkenin durumunu ve abisinin dediklerini düşündü çokta hür irade değildi ama ülkenin yok olmasına göz yumup yinede evlenmeyebilirdi.

Edward ters bir biçimde baktı "Victoria aptal değilim beni sevmediğini niye evlenmeyi kabul ettiğini biliyorum.Şimdi sorunumuz bu değil arabaya bin geç kalıcaz."

Kız neye geç  kalıcaz diye düşündü ,Edward'ın sözünü tutup bindi arabaya.Araba hareket etmişti ,etrafta sessizlik hakim olduğu için kızında kendi kendine düşünmek için zamanı vardı.Bu zamana kadar kendisininde onu sevdiğini algıladığı için evlenmek istediğini düşünmüştü öyle değilse onu sevmeyen biriyle niye evleniyordu ki ?

O kadar çok mu seviyordu kendisini ya da kendisine olduğu gibi babası mı zorlamıştı onuda bu kadar düşünmek yerine sanırım sormak daha mantıklıydı.

"Edward bunu biliyorsan neden o zaman benimle evlendin ? "

Edward "Bunu cevabını merak etme yakında öğreniceksin."

Kız şaşırmıştı normalde her zaman güler yüzlü ve kibar olan adam şimdi buz gibi ve katıydı.Kız korktuğundan mı cevabını öğrenmekten korktuğundan mı bilmiyordu ısrar etmek yerine susmayı tercih etmişti.

Ada küçüklüğünden beri hep yolculuklarda uyurdu altındaki arabanın at arabası ve konforsuz olması bunu değişirmemişti.Ne kadar uyumuştu bilmiyordu kız ama kendine geldiğinde araba durmuş Edward arabadan inmiş sokakta birileriyle konuşuyordu.

Kız ne olduğunu anlamamış öğrenmek için o da arabadan inip yanlarına gitmişti.

"Edward ne oldu niye durduk ?"

Edward sanki az önce konuşan Ada değilmiş gibi karşısındaki kişiyle konuşmaya devam ediyordu.

"Evet evet anladım zaten onların büyük bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum bana tapıyorlar.O zaman siz kızı götürebilirsiniz orada buluşuruz."

Ada bir an duraksadı kız derken kendisinden mi bahsediyorlardı ? Bir an için Mahzende Petra'nın dedikleri geldi aklına "Ada öpme olayın Edward'ın seni savunmak için yalan söylediğini zannetmiyorum dikkat et"  Petra  haklıydı şuan gittikleri yerinde kesinlikle balayı için doğal ortamda bir dağ evi olduğunu zannetmiyordu ,kız sevinse mi üzülse mi bilememişti.

Adamların Ada'yı tutmak için yeltendiklerini görünce ani bir manevra ile bir tanesini tekme diğerini de koldaki dirseği ile savurmuştu.Petra ile yaptığı antreman ve koşulara bin kez şükredip koşmaya başlamıştı.

Sahi nereye koşacağını da bilmiyordu ama ormanın içinde saklanabilirim umuduyla oraya girmişti.Arkasından da adamlar aynı hızda koşuyolardı.Çöküntü tarzında bir şey gözüne ilişti ve iki büklüm bir şekilde oraya saklanmışti burda onu görmeleri baya zordu.Zaten koşarak adamları atlatabilmesi zordu ,sabaha kadar burada saklanıp ondan sonra da başının çaresine bakabilirdi.

Şuan kendi paralel evreninde 20 dakika olmuştu.Aklına biran Arog filminin repliği gelmişti "Şuan paralel evrende 4 dakika geçti." Gözünden bir iki damla yaş süzülüp hafif gülümsedi.Nereden bilebilirdi ki dünyada izlediği en son filmin birdaha izleyebileceği son film olacağını.Böyle şeyleri hep filmlerde görürdü kız, keşke filmde gördüğümle kalsaydı diye düşündü. Gerçekte yaşayınca o kadar da güzel şeyler değildi.Sanırım kızın planı işe yarıyordu bu zamana kadar bulamamışlardı.

Kulağına odun çıtırdama sesi gelmişti ,sesle beraber karşısında Edward'da göründü kızın ağzına bir bez parçası tuttu.

"İyi uykular sevgilim" kızın yavaş yavaş bilincini yitirirken en son bu cümleyi duymuştu.

-----------
2 HAFTA SONRA

Lisa "Linda Allah aşkına su saçımın haline bak 6 yaşında gibiyim bir de pembe pudra sürmek zorundaydın demi ? "

Linda ,Lisa'ya sarıldı "ama çok tatlı oldun" Jennifer ikisinin de kafasına vurup "Acele edicek misiniz artık Ada'nın yanına geç kalıcaz.Ne zamandır görmüyorum özledim"

Linda hafif kıkırdayıp "Şuan seni özlediğunu zannetmiyorum.Kaslı yakışıklı kocasının omzunda yatarak meyve yiyordur."

Lisa "Saçmalama Linda sevmeyerek evlendiğini biliyorsun.Kızın bir hüngür hüngür ağlamadığı kalmıştı şuan bunlarımı düşünecek hem ne kadar kabul etmesede o bence Petra'dan hoşlanıyor."

Jennifer şaşırıp elini havaya kaldırıp Lisa'nın eline vurdu "Oha sadece ben böyle düşünüyorum zannediyordum."

Kızlar saraya girecekken kapıdaki muhafız onları durdurmuştu.

"Durun giremezsiniz"

Linda kollarını beline dayadı "Hanım hanım sen kim oluyorsun.Biz Victoria'nın misafirleriyiz"

"Victoria hanım prens Edward ile tatilden daha gelmediler.O yüzden giremezsiniz"

Kızlar ne olduğunu anlamamış ama uzatıp kavga çıkartmak istemedikleri için uzaklaştılar.Tam sarayın bahçe kapısından çıkacaklarken arkadan bir ses duydular.

"Pişt buraya bakın"

Kızlar arkalarını dönünce şaşırmışlardı.Bu sarayın mutfak girişinden seslenen Victoria'nın dadısıydı.Dadı eliyle gel işareti yapınca kızlar yanlarına gitti.

"Biz konuşmalı ama burada değil."

Dadı mutfağın girişinden kızları saraya sokmuştu.Kızlar daha önce hiç görmediği bir depo gibi bir yere gelmişlerdi.Şaşkın şaşkın ne olduğunu anlamamış etrafa bakıyorlardı.

Jennifer "Dadı ne oluyor burada ?"

"Kızlar sarayda hiç iyi değil durumlar.Bu evliliği iyi olucaktı ayaklanmalar durmuştu ama öyle olmadı.Bir madde var anayasada siz biliyor onu ?"

Lisa "Eğer sarayda özel bir durum olup kimse olmazsa otomatikman yetki kızın kocasına geçer."

Kızlar durumu çözmüştü evliliğin tüm amacı yetki almaktı.O yetkiyle Edward'ın neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorlardı.

Dadı " Olaylar bitmiyor bunlarla kral Marcus hasta ,öldü ölecek adam.Hastalandı birden yardımınız gerek.Bu anahtar ,bunu alın Petra'yı çıkarıp Victoria'yı bulun. "

Lisa "Ada'yı buraya getirebilirsek evlilik bozulur ve bunlar ülkeden defolup gider."

Dadı "Ada değil Ada değil Ben Victoria diyor siz ne anlıyor ,Ada kim ?"

Jennifer "Orası çok uzun hikaye dadı kızlar hemen harekete geçmemiz lazım."


HAYATIM ROMAN OLSA (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now