4. Bölüm

1.6K 169 4
                                    

Adamı tutmaya devam edemeyen Laritte, arkasına yaslandı. Neyse ki, adamın kafasını yere çarpmasını engelledi.

Laritte, kucağındaki adamın yüzüne baktı. Laritte, geceden daha koyu olan saçlarını geri tararken, koyu tenine serpilmiş yaralar gördü.

Aniden aklıma bir düşünce geldi.

"...Adı neydi?"

Onu Dük olarak tanıyordu ama garip bir şekilde adını hatırlamıyordu. Olduğu gibi, bu hayatta, hayatta ya da ölümde, onunla hiçbir zaman tanışma şansı olmamalıydı.

* * *

Laritte, evi ısıtmak için yoğun bir şekilde evin içinde dolaştı ve mendilini kaynar sıcak suya batırdı. Evinde patateslerinin yanında sevdiği iki şey vardı. Bu iki şey şöminesi ve sallanan sandalyesiydi. Sallanan sandalyesini şöminenin önüne koyması daha da iyiydi.

O noktada, onu örten bir battaniyeyle oturan Laritte, sorun yaşamadan uykuya dalabildi çünkü bu eve bırakılan yatak eskimiş ve küflenmişti. Laritte, cömert bir insan olduğu için değerli yerini bu haine verdi. Sandalyedeki adam evdeki bütün battaniyelerin altına gömüldü. Sabit tutmak için sandalyenin arka ayaklarının altına bir kaya yerleştirdi.

Nefes alışı sığ ve istikrarsızdı ve onu her an ölüme bırakıyordu. Çok kan kaybetti ve vücut ısısının düşük olması nedeniyle bilinçsizdi. Laritte, ısınmış ve ıslak mendiliyle ona yaklaştı.

Belki de bu evde ki ilk ceset ben olmayacağım.

Son on yedi yılını poker (duygusuz) yüzünde ustalaşarak geçiren Laritte çok sakindi. Sakinliğinin aksine adamın yüzündeki kurumuş kanı silen eller oldukça nazikti.

Laritte, haini tamamen tek başına tedavi etmeyi üstlendiğinden, suçlu sayılabilirdi. Şimdi bile durumu bildirmek için köye koşabilirdi ama yapmadı.

Ve onun kocası olduğu için değildi.

Laritte ailelerden bıkmıştı. Aslında bu "kocalar" yüzünden erkeklerden daha çok nefret ediyordu.

Sadece Laritte idi, tek başına.

"Ben yapmadım."

Bu kelimelere çok aşinaydı.

"Ben çalmadım! Ben yapmadım! Kont!"

Laritte, sekiz yaşında Kont'un evine girdiğinde, aslında ona karşı nazik olan bir kişi vardı. Şaşırtıcı bir şekilde, Kont onun babasıydı.

Brumayer'in evine ilk girdiğinde herkesin gözleri Larittedeydi, ancak Kont onu eleştirmeyen tek kişiydi. Laritte, onun masum olduğunu düşündüğüne, doğmasının kendi hatası olmadığına inanıyordu.

Ancak bu her zaman böyle olamaz. Rose ve Kontes onu hedef almaya başladığında Laritte'ye karşı harekete geçmeye başladı. Laritte hakkındaki fikrini, onlarla daha çok kafa karıştırdıkça hızla değiştirdi.

Rose kasıtlı olarak kolyesini 'kaybettiğinde' ve Laritte'yi hırsız olmakla suçladı ve Kont elini Laritte'ye ilk kez kaldırdı. Ve annesinin yaptığı onca şeye rağmen, Laritte'nin yüzüne dokunmaya asla cesaret edemedi.

Kont, herkesin önünde ona vurdu ve onun suçlu olduğuna karar verdi.

"BEN...."

PAT (tokat sesi)

"Hayır, ben yapmadım ..."

Kont onu ​​tekrar tokatladı ve henüz küçük bir çocuk olan Laritte şişmiş yanağından ve dudaklarından dolayı konuşamadı. Ama yine de titreyerek protesto etmeye çalıştı.

When The Count's İllegitimate Daughter Gets Married [Novel Çeviri]Where stories live. Discover now