5. Bölüm

1.5K 171 13
                                    

Ev karanlıktı ve şafak çok uzak görünüyordu. Beklenmedik konuğuyla ilgilenmek için akşam yemeğini atlayan Laritte oldukça acıkmıştı.

Ian, Laritte'nin gece geç akşam yemeğini yemek için mutfağa doğru yürümesini izlerken panikledi. Bu bayan, tanımadığı bir adamın dizlerinin üzerinde uyudu, yahni sevip sevmediğini sordu ve şimdi uzaklaşıyordu.

Bir yabancıya bu kadar iyi davranır mısın? Sebzeleri doğramanın ve kaynayan suyun sesi ona gerçekten güveç yaptığını söyledi. Ian sıcak şöminenin yanında oturmaktan başka bir şey yapamazdı. Çok geçmeden geri geldi ...

"Gerçekten güveç," Ian nefesinin altında mırıldandı.

Taze yapılmış ve buharı tüten güveç o kadar iştah açıcı görünüyordu ki neredeyse ağzını sulandırıyordu. Kendisi yaptı ve bir asil için uygun bir şey gibi görünmese de, yine de yeterince iyiydi. Laritte, sözlerini anlamadan başını yana eğdi.

"Yani bu, 'sahte güveç' diye bir şey olduğu anlamına mı geliyor?"

"Öyle değil...."

Ağzını kapalı tutamadı. Yine de bir şekilde, tavrıyla konuşmaya devam edemeyeceğini hissetti.

"Pardon matmazel."

"Ben 'matmazel' değilim. Kısa süre önce evlendim." Laritte düzgünce yanıtladı.

(Çn: fransızca da evli kadınlara "madam" bekar olanlara "matmazel" deniyor.)

Ian evin içine baktı. Bunu düşününce, kesinlikle yalnız yaşıyordu. Ama evli olduğunu söylüyor? Kocası o zaman ne yapıyordu?

Laritte yahniyi yediğine dair hiçbir işaret göstermediği için payını şöminenin yanına koydu. Sonra ayağa kalktı ve kaygısız bir tavırla kendi payını yemeye başladı.

Et ve sebzeler birer birer küçük ağzında kayboldu.

"Ne yapıyorsun...?"

"Buradaki tek sandalye konuğum tarafından alındı."

"Ben öyle değil ... Huu, nerede olduğumuzu biliyor musun?"

Bu Dük Reinhardt'ın kalan son mülküdür. Arka sokaktaki hödüklerin söylediğini duydu. Yani, ona göre, davetsiz misafir o değil Laritte idi.

"Elbette. Burası Dük'ün villası değil mi? "

"Yani buranın sahibi olmayan bir ev olduğunu biliyorsun ..."

"Üzgünüm ama artık bu yerin sahibiyim."

Koyu kaşları kalktı. Laritte, anlamamış gibi göründüğü için sorusunu net bir şekilde yanıtladı.

"Çünkü Dük'ün karısı oldum. Bu nedenle artık evin hanımıyım."

Başkalarına hiçbir şey gibi görünmese de, onun için değerli bir unvandı. Bu villanın haklarına sahip olan Laritte sonunda rahatlayabilirdi.

Ian, bu kadının kim olduğunu ancak o anda anladı. Dadı ve vasalları, Ian'ı medeni durumu konusunda rahatsız etmek için birlikte çalışmışlardı. Son zamanlarda durum daha da kötüye gitmişti, özellikle de çoğu zaman savaş alanında olduğu için.

Dadısı en kötüsüydü, bayanlar ondan korktuğu için nasıl evlenemeyeceği gibi şeyler hakkında ona dırdır ediyordu. Bu yüzden, bir evlilik isteği gelir gelmez kabul etti.

'... adı Rose Brumayer mıydı?'

Onu bir ya da iki kez görmüş olabilirdi ama hatırası bulanıktı. Daha önce hiç konuşmadıkları için onun bu kadar tuhaf olmasını beklemiyordu.

When The Count's İllegitimate Daughter Gets Married [Novel Çeviri]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum