3🐺

539 26 1
                                    

(Dit hoofdstuk is geëdit)

Het maanlicht was duidelijk te zien vannacht. We waren aan het rennen door het bos en Sirius vind het leuk om me te achtervolgen.

Maar ja, dat krijg je als de een een kat is en de ander een hond.

We waren Remus kwijtgeraakt.

Na een tijdje kwamen we een weerwolf tegen en keken we vragend naar de weerwolf.

Het was Remus niet, hij zag er anders uit. Ik liep langzaam achteruit en Sirius volgde me.

De weerwolf keek richting Sirius en merkte dat hij achteruit liep. Hij werd boos en gooide Sirius tegen een boom aan.

Hij bewoog niet meer.

Hij draaide zich richting mij en gooide me ook tegen een boom. Ik draaide mezelf om zodat ik wakker bleef.

De snerpende pijn in m'n schouder was alleen niet fijn.

Hij komt weer op me af en hij trekt zijn klauw uit. Net voor hij mijn gezicht raakte sprong er een hond tegen hem aan waardoor ik kon wegrennen.

Ik rende weg maar ik struikelde en er viel en boomstam op mijn achterpootjes waardoor ik niet kon bewegen.

Ik veranderde terug in een mens in de hoop dat ik los kwam maar ik zat nog steeds vast. "Taylor!" Roept de stem van Sirius. Ik kijk achter me en zie dat de weerwolf weg is.

Ook zie ik wat zwarte vlekjes. Ik besluit het te negeren en Sirius tilt de stam op. "Dankje." Zeg ik zwakjes en hij tilt me als een heer op.

Ik keek naar hoe erg mijn enkel eruitzag. Niet best, er kwam een grote hoeveelheid bloed uit en ik kon hem amper bewegen.

"Prongs! Wilde Weerwolf, je zusje aangevallen. Ziekenzaal." Zei hij snel en James (nog steeds een hert) tilt me op en zet me op zijn rug. Dat ging snel fout want ik viel van hem af en Sirius ving me weer op.

Nu besefte ik eigenlijk pas hoe ongemakkelijk dit is en ik begin te blozen. "Ik draag haar wel gewoon." Zegt Sirius en James veranderd terug.

"Je moet ooit een keer op mijn rug rijden! Dat is echt geweldig." Zegt James en Sirius knikt. "Waar is Peter?" Vraag ik en de jongens halen hun schouders op.

We lopen richting de school als we Remus tegenkomen. "Remus!" Roep ik waarop Sirius dramatisch doet of zijn oren doof zijn.

"Doe je best ik weet dat je me kan horen." Zeg ik en hij doet of me niet kan horen. "Ik haat je eigenlijk." Zei ik als grapje en hij liet met gelijk vallen.

"Ouch." Zei ik en hij keek geïrriteerd naar mij. "Ik ben toevallig heel erg makkelijk om leuk te vinden hoor. Ik snap niet dat iemand mij in de hele wereld stom kan vinden." Zei hij terwijl hij zijn armen over elkaar sloeg.

Ik stemde na een tijdje in waarna hij me weer oppakte. Remus liep naast ons. Hij had veel kleine snedes gekregen en zag er uitgeput uit.

"Hoe gaat het?" Vroeg James en hij keek met een zwakke glimlach richting ons. "Goed hoor. Wat is er met Taylor gebeurd? Dat heb ik toch niet gedaan?" Zei hij geschrokken en ik schudde mijn hoofd.

"Waarschijnlijk een wilde weerwolf. Jij was het niet." Zei ik en Sirius knikte zacht.

We liepen richting de ziekenzaal en daar aangekomen lagen al 3 bedden klaar. "Remus, neem maar plaats, James en Sirius is alles oké met jullie?" Vraagt madame pleister en Remus loopt naar het bed.

Hij liet zich op het bed vallen en staarde uit het raam tegenover van zijn bed.

"Met mij en James gaat alles goed maar Taylor werd aangevallen door een wilde weerwolf." Zei Sirius en James knikte.

"O meisje toch, kom maar hier liggen." Zei ze en Sirius legde me op het bed naast Remus. "Wat doet er pijn?" Vraagt madame pleister aan mij.

Ik keek richting haar. "Mijn schouder en mijn enkel." Ze knikte en sprak wat spreuken uur waarna de pijn verminderde.

"Oké, James en Sirius mogen nu gaan. Taylor jij mag nog een nachtje blijven voor herstel." Ik knikte en liet me vallen op het kussen.

Ik draaide richting Remus, hij lag al bijna te slapen. Ik besloot dat het voor mij ook slim was om te gaan slapen.

De volgende ochtend werd ik wakker na een hele vreemde droom. "Goeiemorgen." Zei Remus terwijl hij een pagina van zijn boek omsloeg. Hij keek op en ik zwaaide slaperig.

"Hoe laat is het?" Vraag ik en hij legt zijn boek neer. Hij kijkt op het klokje op zijn nachtkastje. "Het is half zes." Als hij dat zegt kijkt ik hem met grote ogen aan.

"Hoe laat is het?" Vroeg ik en hij haalde zijn schouders op. "Ehm. Rond zes uur ofzo denk ik." Ik knikte en keek richting het raam tegenover mijn bed. "Wacht effe. ZES UUR! Hoe lang ben jij dan al wel niet wakker?!" Vroeg ik en hij grinnikte.

"Hij is bijna de hele nacht wakker gebleven." Reageerde madame pleister en ze gaf hem een strenge blik.

Ze liep richting mij en pakte een boekje. Na een aantal vragen te hebben geantwoord mocht ik gaan.

Maar het was pas zes uur dus ik besloot om Remus nog even gezelschap te houden.

Toen het rond 9 uur was liep ik richting de grote hal om te gaan eten. Het zat al best wel vol en met een diepe zucht liet ik me vallen in mijn stoel.

Na even lezen begonnen de meeste mensen al binnen te komen en uiteindelijk kwam Sirius naast me zitten.

Sirius, die naast me zat gaapte overdreven en James grinnikte.

"Hoe gaat het? Wat was er nou precies? Ben je oké? Hoe gaat het met Remus? Weten jullie al wie die weerwolf was? Wat-"Jemig James! Doe eens rustig ik ben letterlijk een minuut hier en je overspoelt me al met vragen!" Onderbrak ik hem en hij keek met een verontschuldigende glimlach richting mij. "Sorry."

"Dus schoonheid, het gaat weer beter?" Vroeg Sirius en Lily zuchtte diep. "Wat aardig dat je mijn looks mooi vind Sirius." Antwoord ik en hij kijkt me vragend aan. "Dat is niet echt een antwoord."

"Dus?" Antwoordde ik en hij zuchtte. "Laat maar." Antwoordde hij.

James nam een slokje van zijn drinken en zijn veranderde van bruin naar felroze met glitters.

Stella en Lily doen hun best om hun lach in te houden. Ik ook maar ik ben volgens mij de enige die mislukte.

"Oke, ik weet dat jij het niet was omdat je in de ziekenzaal lag, maar jullie twee zet ik betaalt." Zei hij boos en Stella schoot ook in de lach.

Stella en Lily zetten het op rennen en ik sta op om James tegen te houden. Nou ja, dat probeerde ik. Sirius trok me terug en zei, "geniet gewoon van de show." Ik moest lachen en knikte.

Uiteindelijk had Stella roze haar en zat Lily's trui onder glitter. Ze kwamen terug zitten en James begon te praten terwijl Lily haar trui afklopte.

"Dus, wat wordt onze hogsmeade prank?" Vraagt hij en Sirius haalt zijn schouders op. "Hogsmeade?" Vraag ik en de jongens kijken me aan.

Sirius als de drama queen die hij is doet zijn mond open. Ik stop er een broodje in en hij kijkt me teleurgesteld aan. "J we ie a oseae i?" Vraagt hij met het broodje nog in zijn mond. "Nee, ik weet wel wat hogsmeade is maar ik ben er nog nooit geweest." Zeg ik en James kijkt me ongelovig aan.

"Jij verstond dat?" Ik knik en hij kijkt me vragend aan. Stella is ondertussen bovenop haar broodje in slaap gevallen.

Na een tijdje waren de jongens klaar met eten en liep James weg. Sirius loopt erachteraan en ik en Lily kijken de jongens na.

"Duss jij en Sirius?" Vraagt Lily plagerig en ik kijk haar aan. "Wat? Nee. Maar jij en James?" Zeg ik plagerig terug en ze pakt snel haar tas en loopt weg.

"Waarom rent iedereen weg?!" Roep ik gefrustreerd en nu merk ik pas de het tijd is om naar de les te gaan waarna ik ook naar de les loop.

~~~
A/N: weer een hoofdstukje erbij! Ik heb echt niks te melden dus ik hou jullie niet bezig. Bye! Caya

1367 woorden

The Marauders and my love Where stories live. Discover now