8🎄

367 19 3
                                    

Pov Sirius

Met tranen in mijn ogen kijk ik naar Taylor. "I-is z-ze d-d-doo-d?" Vraagt James snotterend.

Madame pleister spreekt wat spreuken uit en schud opgelucht haar hoofd. "Jullie waren net op tijd. Nog 2 minuten en ik had haar hartslag niet meer kunnen hervatten." Zucht ze opgelucht.

Ik rende naar haar bed toe. Of nou ja voor zover dat kon.

Pov Taylor

"Sirius zit nog dichterbij of je zit op haar." Hoorde ik de vage stem van mijn broer. Ik voelde gewoon dat Sirius eigenwijs zijn hoofd schudde en dat merkte ik ook want hij ging op mijn benen zitten.

"Au!!" Schreeuwde ik uit. Van schrik sprong Sirius op en deed ik mijn ogen lachend open. "Je leeft!" Roept James en hij vliegt me om mijn hals. "Aye!" Zeg ik wanneer hij me snel loslaat.

"Ik weet dat ik leef, maar mijn enkel en zij doen nog steeds veel pijn." Zeur ik en James gooit een snoepje naar mijn hoofd.

"Hier kleuter eet dit maar." Zegt hij als hij nog meer snoep naar me gooit.

Ik moet lachen als Remus naar binnen stormt. Hij ziet er niet goed uit. Overal heeft hij hele diepe sneeën en zijn onderarm zit onder het bloed.

"Tay! Het het sp-spijt m-me heel er-erg." Snottert hij en ik kom met hulp van James uit het bed. Ik loop voorzichtig naar hem toe en geef hem een knuffel.

"Zo makkelijk ga ik niet dood hoor." Fluister ik waardoor hij zachtjes moet lachen.

"Oké nu wil ik mijn vriendin knuffelen!" Roept Sirius en hij trekt me weg van Remus.

*timeskip 2 weken later*

Eindelijk heb ik vrijheid!! Na 2 weken mag ik (met krukken voor mijn enkel) uit de ziekenzaal! En het is over 2 dagen kerstavond!

Ik loop onhandig met krukken uit de ziekenzaal. Meteen lopen James, Remus, Sirius en Cameron op me af. Ik zucht en James tilt me op.

"Hey! Ze is mijn vriendin!" Roept Sirius jaloers waarop James "ze is mijn zusje!" Terugkaatst.

"Cam, kan jij mijn krukken meenemen?" Vraag ik en hij knikt. We lopen de grote hal binnen en we trekken best de aandacht, dus iedereen kijkt ons aan.

We gaan zitten en James zet me neer. "Jullie komen toch allemaal naar ons huis voor kerst." Zegt James, doelend op mij en hem.

Iedereen knikt, zelfs Lily. Ik loop samen met haar richting de slaapzaal om onze koffers te pakken.

We lopen naar beneden waar iedereen al klaar staat.

Nu zitten we in de trein. Remus ligt te slapen en naast hem zit Lily. Daarnaast zit Peter en tegenover hem zit James. Stella zit naast James en ik zit op Sirius schoot.

Ook ik val langzaam in slaap terwijl Sirius met mijn haar aan het spelen is.

"Tay-Tay, we zijn er." Fluistert Sirius in mijn oor na een tijdje. Ik rek even uit en hij tilt me op Remus neemt die veel te onhandige krukken mee en James, Lily en Stella lopen erachteraan. Peter kon niet komen want die moest naar huis om een of ander reden.

We komen aan bij onze ouders die verbaasd kijken als ze mij in Sirius armen zien. "Lang verhaal." Is het antwoord wat ik op hun blikken zeg en ze knikken.

We verschijnselen naar ons huis en komen in de woonkamer binnen. Sirius zet me eindelijk neer en ik pak mijn krukken aan.

We lopen met zijn allen naar boven en we gaan James kamer binnen. "Goed, we slapen allemaal hier. Behalve Taylor want die was eigenwijs genoeg om in haar eigen bed te willen slapen." Zei James zuchtend en ik liet een onschuldig lachje uit mijn mond klinken.

We zetten onze spullen allemaal neer en ik liep naar mijn kamer, aan de andere kant van de hal. Daar liet ik mijn spullen naast mijn bed vallen en viel ik op mijn bed.

Even lag ik in stilte tot James binnenkwam en bij mijn hoofd ging zitten. "Hey zusje." "Hai."

Hij lachte even en gin ook liggen. "Jou bed ligt veel fijner als mijn bed." Zei hij jaloers en ik grinnikte. "Daarom slaap ik ook hier slimpie." Merkte ik op en nu grinnikte hij.

"Kom, we gaan de tweetallen voor kerst cadeautjes verdelen." Zei hij en we stonden op.

We liepen naar beneden en ik pakte een koekje van de schaal. Ook pakte ik een grote mok chocomelk met een zuurstok erin en ik ging tegen Sirius aanzitten.

"Die was van mij Tay." Zei hij quasi-boos en ik keek hem onschuldig aan.

"Ach, we kunnen toch delen?" Zeg ik als ik een slok neem en gelijk mijn mond verbrand. "Warm! Warm! Warm!" Riep ik. Remus en Lily lachte en James schudde zijn hoofd. Stella was aan het grinniken en Sirius mompelde iets als "karma".

"Goed, meestal doen wij ieder jaar dat we in tweetallen naar de stad gaan om cadeautjes te kopen. Zodat je niet ieder cadeautje wat je krijgt weet wat het is. We trekken kaartjes uit deze schaal." Zei James en hij schoof de schaal richting mij en Sirius.

Ik pakte een kaartje en las hem hardop voor. "Sirius." De naam werd gevolgd met een "yes!" Van hem en ik kon niet anders dan glimlachen.

Nu trok Remus een kaartje. "Stella." Las hij voor en James juichte precies toen Lily kreunde. "Ik mag met Lily naar de stad. Ik mag met Lily naar de stad. Ik mag met Lily naar de stad." Klonk door het hele huis. Iedereen lachte behalve Lily die me hopeloos aankeek. Ik haalde mijn schouders op.

Na een tijdje gingen Ik en Sirius weg. Het was al avond toen we vertrokken, maar omdat het koopavond was, waren de winkels nog open.

We liepen naar buiten toen hij zijn toverstok trok. "Sirius! We zijn pas 16!" Fluister-schreeuwde ik. Hij haalde zijn schouders op en er verscheen een motor.

Hij sprong erop en ik stond daar te wachten. "Hoe wil je mijn krukken meenemen?" Vraag ik.

Nou uiteindelijk zat ik dus achterop en hij had mijn krukken vastgebonden aan de zijkant. (Zie plaatje) Ik zette een helm op die hij aangaf en hij reed weg. Ik gilde het uit en sloeg mijn armen om zijn middel ik voelde hem grijnzen en gaf hem een zacht stompje.

Eerst gilde ik van angst maar later van opwinding. Al snel waren we aangekomen en stapte hij af. Hij maakte mijn krukken los en gaf ze aan. Ik knikte dankbaar en we liepen een sieraden winkeltje binnen.

Mijn oog viel op een prachtig armbandje met groene smaragd bedeltjes. Ik besloot hem te kopen voor Lily en rekende af. "Enne Sirius, kom je nog?" Vroeg ik toen hij geschrokken omkeek. Ik glimlachte en hij moest een beetje blozen van schaamte.

"Ik kom zo wel, ga maar alvast." Zei hij waarna ik naar buiten liep.

Ik vraag me af wat hij aan het kopen is...

~~~
A/N: hai! Ik hoop dat jullie een beetje van kerst houden (ookal is het 30 augustus) want er komen 3 kerst hoofdstukken misschien wel meer! Groetjes Caya

1180 woorden

The Marauders and my love Where stories live. Discover now