elli iki

85.2K 5.3K 2.7K
                                    

Medya: Berfu

🌈

Bizim sınıftan çıkıp karşı sınıfa girdim.

Ilgazların sınıfına.

Teneffüs olduğu için herkes sınıftan dışarı çıkıyordu ama ben tam tersini yaparak içeri giriyordum. Oynaya zıplaya hemde. "Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın, Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın!"

Ilgaz sırasından çıkıp gülerek tahtanın önünde duran yanıma geldi. Sınıftakilerin bana bakmasını önemsemiyordum bile. Sesimin berbatlığından olsa gerek birkaçı yüzünü bile buruşturmuştu. Ne kadar umurumda olabilir ki bu?

Hiç!

"Hayırdır yumurtam ne bu neşe?"

Sorusunu es geçip şarkıma devam ettim. "Baharda yer yüzünde o cennetin bağısın, baharda yer yüzünde o cennetin bağısın!"

Durup kendini gösterdi. "Evet evet biliyorum devam et lütfen."

Hemen havaya girmişti tabii. Onun bu şapşallığına gülerek şarkıya devam ettim. "Yalçın kayalıklar göklere yükseliyor, yalçın kayalıklar göklere yükseliyor!" Parmaklarımın ucunda yükselip elimi saçının üzerinde gezdirdim. "Senin dumanlı başın bulutları deliyor, senin dumanlı başın bulutları deliyor!"

Ben şarkıyı söylerken Ilgaz sınıfın önünden geçen kişilere kendini gösterip, "Benim için söylüyor," diyor, hava atıyordu. 

Onun mimiklerine gülmekten şarkıyı düzgün söyleyemiyordum ama yine de son nakaratı bitirmek adına sınıfta oradan oraya süzülürken son sözlerimi söyledim. "Yükseklerden akıyor ne güzel berrak sular, yükseklerden akıyor ne güzel berrak sular!" Okul eteğimin uçlarını tutup salladım ritimle. "Eteklerinde otlar sürülerle kuzular, eteklerinde otlar sürülerle kuzular!"

Öne doğru reverans yapıp şarkıyı bitirdiğimde amacıma ulaşmıştım. Sınıf istediğim iki kişi dışında boşalmıştı.

Ilgaz kapının önünden çekilip yanıma doğru geldi. Bir yandan da alkış tutuyordu. "Brava brava! Şahane bir performans. Ee benim için söylüyorsun sonuçta tabii ki şahane olacaktı."

Yanağına vurdum iki kere. "Beğendin mi Ilgoş?"

Kahkaha attı. "Çok."

Yüsra oturduğu sıra tepesinden ayaklarını sallayarak, "Herkesi sınıftan kaçırdın Nil, tebrikler," diye konuştu. Göz kırptım. "Amacım oydu zaten."

Ilgaz beni kolunun altına çekerken, "Sahiden bu neşeni neye borçluyuz Niloş?" diye sordu. Kolumu beline sarıp omuz silktim. "Hiç öyle içimden geldi şarkı söylemek."

"Çocuk şarkısı?"

Başımı ona doğru kaldırıp yüzüne baktıktan sonra onayladım. "Evet."

"Asi rock sever ruhuna noldu?"

"Burada," deyip sol bileğimin iç kısmına çizdiğim Arctic Monkeys grubunun simgesini gösterdim. "Derste çizdim, güzel olmuş mu?"

 "Derste çizdim, güzel olmuş mu?"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
GÖSTERMELİK SEVGİLİ | Texting ✔Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin