2. takalahti jätkä

2.2K 82 84
                                    

Mä vissiin nukahin vielä jossain vaiheessa, sillä Elmeri rupes ravistelee mua ja haukkuu mua laiskamadoks. No siis oonhan mä sellanen.

Elmeri tunki mun reppuun jonku puolimädän omenan ja lähti samaa matkaa mun kaa kohti Takalahen koulua. Vittu ku piti mennä kusemaan kaikki. Oisin voinu heittää vaikka sen tumpin vaa maahan, eikä ketää ois kiinnostanu. Mut ei, ku Markus Enäjärven pitää heittää tumppi opettajaa päin. Vittu tietenki se osu sen kalliille flanellitakille.

Ehkä mä tuolla Helistössä en oo niin tyhmä. Ehkä.

Mua oikeesti vähän jopa pelottaa. Mua pelottaa et oon just vaan se uus poika josta kaikki kuiskuttelee ja puhuu paskaa. Mua pelottaa et en sopeudu niiden joukkoon. Onhan ne nyt herranjumala hulluja, mut on ne myös tosi omalaatusia. Eräjormia. Nehän kaikki asuu siellä metsän lähellä vaan parin minan päässä koulusta.

Ja mä asun vittu Takalahessa mun parhaankaverin kotona.

Ulkona on vitun kylmä. Mulla on vaan musta paskanen huppari ja jotkut ikivanhat Vanssin old skoolit, joiden sisään menee lunta. Ne kastelee mun sukat ja vittuunun entistä enemmän. Mun rikkinäisien farkkujen reijät saa mun jalat jäätymään. Ihme, että mä en oikeesti kieri tätä katua pitkin.

Mun reppu on ihan tyhjä, ja se tuntuu ihan turhalta mun selässä. Yhtä turhalta se tuntuu, kuin mäkin tunnen itteni tähän maailmaan. Helvetti.

Mä kävelen joidenki pikkutyttöjen ohi, ketkä kattoo mua vähän vinoon. Varmaan ku niillä on toppahaalarit ja kuomat. Ne varmaa luulee et oon koditon. Ihan varmasti luulee. Helvetti mä kaipaan sitä aikaa ku sai pukeutuu noin, sai olla tollanen tatti. Nyt ei oo rahaa tai pokkaa laittaa haalaria. Se ois kyllä uskomaton näky.

Markus Enäjärvi pinkissä haalarissa ja tummanvihreissä kuomissa. Pituudeltaan 180 senttiä.

Jostain syystä mä alan virnistää mun mielikuvalle. Oishan se aika helvetin idiootin näköstä. Elmeri ois ihan paskat housussa ku se naurais niin paljon. Se nauraa kyllä kaikelle.

Mä alan kävelemään jotain metsäreittiä, joka johtaa sinne koululle. Maa on liukas ja mä meinaan kokoajan kaatua.

Vituttaa.

Oon aina vihannu jäätä. Se pilaa aina kaiken ja saa mun jalat ja kädet ihan mustelmille. Ei voi kävellä huolettomasti, ku kokoajan pitää kattoo, ettei vaan liukastu.

Muistan, ku mä kerran likastuin suojatiellä. Helvetti se oli noloa ja kaiken lisäks, kättä kolotti ainaki viikon.

Mä mutisen kirosanoja samalla kun mä luistelen sellasta pientä mäkee alas mun kengillä. Mä tiedän, ne pohjat kuluu, mutta vittuako mua se kiinnostaa.

Vihdoin kun se mäki loppuu, mä nään edessä päin kaks tyttöä jotka polttaa röökiä siinä metsän laidalla. Toisella niistä on musta huppari, kuten mulla. Toisella on taas sellanen järkyttävän iso farkkutakki ja kaulahuivi. Mä kohotan mun kulmia ja tungen mun päätä syvemmälle huppuun. Ei kauheesti kyllä kiinnostais saada noiltakin katseita.

Kädet taskuissa mä kävelen niiden ohi. Ne tumppaa niiden tupakat ja sitte molemmat lähtee mun perään. Mä voin tuntee niiden polttavat katseet mun selässä. Mä en kato taakseni kun mä kiihdytän mun vauhtia. Kouluunkin on enää parikymmentä metriä.

-Vittu toiha on se hullu jätkä Takalahen lukiost, mä kuulen toisen niiden tyttöjen sanovan. Sen ääni kuullostaa kivalta.

Ne vissiin luulee et en kuule niitä. Mä pyörittelen mun silmiä. Helvetin nopeesti juttu kiertää.

-Ei helvetti on se, toinen niistä sanoo. Mä vilkasen mun taakse ja nään kun ne kyttää mua. Toisella niistä on puoliks liila ja puoliks musta polkkatukka ja toisella tosi pitkä lähes musta, ja vähän kihara tukka. Sillä on se sen hupparin huppu päässä. Se vois ihan hyvin olla mä, mut vaa tyttönä. Mut toisaalta, toi muija hymyilee. Plus, se näyttää vitun hyvältä.

ongelmanuoretWhere stories live. Discover now