9| 'Onun Olan'

146K 3.1K 588
                                    

Yorumlarınızı bekliyorum, keyifli okumalar :*

•••

"Rüya!"

Feride kendini zorla geri çekip elini güm güm atan kalbine bastırdı. "Ne işin var senin burada?"

"E sizi ziyaret edeyim dedim fena mı? Yalnız saat farkını unutmuşum, herkes uyumuş, Sezen sultan kızmasın diye de seni bekliyordum."

Rüya, Feride'nin amcası ve yengesinin çocukları olmaması üzerine evlatlık edindikleri kuzeniydi. Amerika'da yaşıyordu ve arada onu da zorla yanına alıp böyle çat kapı yaptığı sürprizleri oluyordu.

"Beni boşver, sen ne işler karıştırıyorsun bakalım çitlembik?" diyerek yanağından bir makas aldı. Feride yüzünü buruşturdu. "Çitlembik falan değilim!"

Bir de Feride Rüya'dan pek haz etmezdi. Kendisinin asla sahip olamayıp imrendiği bir cesareti vardı ve hayallerindeki hayatı yaşıyordu. Özgür, Sezen Saraçoğlu'nun onun adına aldığı kararlar olmadan. Bazen keşke ben üvey olsam diye düşünmüyor değildi.

"Bir saattir arıyorum açmıyorsun? Dökül, yoksa uyandırırım herkesi."

"Tamam, sus. Telefonumu odamda unutmuşum. Bir arkadaşım rahatsızlanmış onun yanına gittim. Oldu mu?"

Rüya üzerindeki trençkota şüpheyle baktı. Feride anında konuyu değiştirerek elinden tuttuğu gibi yanına çekti onu. "Çabuk içeri girelim güvenliklerden biri görecek."

Sessizce Feride'nin odasına ulaştıklarında Rüya kendini yatağa attı. "Özlemişim burayı Feride. Ee nasıl gidiyor? Çalışmaya başlamışsın."

Feride aldığı pijamalarla banyoya girip giyinmeye başladı. "Sorma, o kadar yıl en iyi okullarda oku, sonuç ne? Asistan olarak çalışmaya başla." Çıkmadan önce son anda boynundaki morluğu fark ederek gülümsedi. Neyse ki görünürde değildi.

"Babaanneni biliyorsun."

"Senin nasıl gidiyor?" diye uzandı o da kuzeninin yanına. Ondan yaşça büyüktü ama aralarında çok fark olmadığı için abla demiyordu.

"Nathaniel'den ayrıldım."

"Vah vah," dedi Feride üzülüyormuş gibi yaparak. Zaten her hafta birinden ayrılıyordu. Rüya birden aklına gelenle yerinden zıpladı.

"Asıl bombadan bahsetmedin! Evleniyormuşsun!"

Feride kafasını yatağa gömüp baygın bakışlarını tavana kilitledi. Rüya'nın tek kaşı havaya kalktı. "İstemiyor musun yoksa?"

"İsteyip istemediğimi bile bilmiyorum. Sonuçta, biliyorsun işte Rüya. Babaannemin hangi isteğine hayır diyebildim ki?"

Bir gülme sesi doldurdu kulaklarını Feride'nin. Ardından kuzeninin eli yatınca aşağı kayıp boynu ve göğsündeki izleri açıkta bırakan pijamayı iyice kenara çekti. "İstemediğin halin buysa sorun yok çitlembik."

Hemen kendini geri çekerek doğruldu. Yanakları kızarmıştı bile. "Utanma, benden sır çıkmaz." Rüya yattığı yerde iyice yayılarak devam etti. "Böylesi daha iyi. Sonuçta istemesen bile, sen de biliyorsun işte Feride. Sezen sultanla ters düşeceğine git kendini şu boğaza at daha iyi."

"Öyle." dedi Feride iç çekerek.

"Neyse, hadi ben odama kaçıyorum. Kahvaltıda görüşürüz." diyerek gidince Rüya, o da kendini balkonun serinliğine bırakıp boğazı izledi. Ta ki uykusuna yenik düşene kadar.

TENİ TENİME |Yeni Özel Bölüm|Where stories live. Discover now