Καλή Μας Αρχή! Καλή Σχολική Χρονιά!

13 2 0
                                    

Καλή μας αρχή λοιπόν!!
Όπως λέει και ο τίτλος.

Με τη σειρά μου και εγώ θέλω να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά! Να ευχηθώ και σε εμένα, γιατί όχι;

Για αυτό καλή σχολική χρονιά, εαυτέ μου!!

Πολλοί από εσάς ίσως αλλάξατε σχολείο και άλλοι μπορεί να παραμείνετε στο ίδιο! Όπως και να έχει πρέπει να μείνουμε ασφαλής. Στην αλλαγή του σχολείου, της πόλης, μπορεί και της χώρας, πάντα το ξεκίνημα είναι λίγο δύσκολο. Λίγο οι συνθήκες, οι άνθρωποι που είναι όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, διαφορετική αντιμετώπιση από μέρους τους σε διάφορα θέματα και καταστάσεις. Η μαγκιά, ας πούμε, θα είναι αυτό που θα πατώσει όλα τα άλλα, θα τα συντρίψει, δείχνοντας ανωτερότητα. Πριν από κάθε ξεκίνημα πάντα να λέτε " ήρθα, για να μείνω ". Μπορεί σε άλλους να ακούγεται κακόγουστο, αλλά σε άλλους θα φανεί πολύ θαρραλέο. Έτσι με την πάροδο του χρόνου, σιγά σιγά, θα δείτε που θα αποκτήσετε φίλους, παρέες και αναμνήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Θα έρθει η στιγμή που θα θέλετε να γυρίσετε πίσω, λίγο ακόμη σε αυτά που ζήσατε.
Η σταθερότητα πάλι, δηλαδή να παραμείνεις στην περιοχή σου, έχει πάλι μια δυσκολία απ' την πλευρά των παιδιών που ξεκινάνε ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή. Πάντα έχουμε συνηθίσει πως οι μικρότεροι είναι και οι πιο αδύναμοι. Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει. Με την ψυχική δύναμη, χωρίς να εμπλακεί η σωματική, όλα θα τα φέρετε στο φως, όλη τη δύναμη, την προσπάθεια, τις αδυναμίες αλλά και αυτά που χαρακτηρίζουν κάθε άτομο. Οι μεγαλύτεροι πρέπει να δείξουν υπομονή, θα έλεγα, γιατί και εκείνοι υπήρξαν στη σε αυτή τη φάση. Και μπορεί να έχουν απωθημένο ή να θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη δική τους αντιμετώπιση, αλλά και πάλι αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Που θέλω να καταλήξω;
Πώς όλοι μας ο κάθε χρόνος, η κάθε μέρα, ώρα, είναι μια νέα αρχή!
Είτε σχέσης, είτε φιλίας, είτε απλά μιας σχέσης με τον εαυτό σου.

Και εδώ θα έλεγα, ταιριάζει το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, " Τα Κεριά " ⬇️

Και εδώ θα έλεγα, ταιριάζει το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, " Τα Κεριά " ⬇️

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Όλοι έχετε άγχος, μαζί και εγώ. Πλέον μερικών η ζωή θα μπει σε μια σειρά και άλλων χτίζεται σιγά σιγά! Σκαλί σκαλί μέχρι να φτάσει εκεί που θα είναι επιτρεπτό. Μην βάζετε το άγχος στη ζωή σας, σαν φίλο, αλλά σας έναν εχθρό που πρέπει να καταπολεμήσετε. Ειδικότερα την φετινή χρονιά σε συνδυασμό με τη μάσκα, γίνεται μια πιο δύσκολη περίπτωση. Όχι όμως να έχεις επιμονή και προσέχεις τις κινήσεις σου. Δεν λέω να στραφείτε εναντίον, δηλαδή να μην φοράτε μάσκα, να μην υπακούεται στις εντολές που παίρνετε, αλλά να το αντιμετωπίζετε σαν κάποιον που μπορεί να νικηθεί.

Να μην τα πολυλογώ,
Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά ξανά!!

Πολλά φιλάκια 😘😘😘
Μην ξεχάσετε να πείτε στα σχόλια, πως ήταν η πρώτη σας μέρα στο σχολείο!

Περιμένω εμπειρίες στα 💭

ΤΑ ΛΈΜΕ...

Live Laugh Love Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα