Καλά Χριστούγεννα!!

11 2 0
                                    

Καλησπέρα όπου κι αν είστε....

Ελπιζω κι αυτή η μέρα να σας βρίσκει καλά!

Σήμερα έχουμε Χριστούγεννα! Ένα γεγονός που στιγμάτισε όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Ένα γεγονός που έφερε χαρά, κλάματα και λάμψη σε όλο το σύμπαν! Γεννήθηκε ο Χριστός, παιδιά!! Το πιο λαμπρό νέο που ακούστηκε σε τούτον εδώ τον κόσμο! Ο θεάνθρωπος που έζησε μαζί μας, γεννήθηκε, τυραννίσθηκε σκληρά, για να ζούμε εμείς με ειρήνη, αγάπη και πίστη προς Αυτόν που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, Αυτός που εχει γνώση για κάθε πράξη μας.  Ένα βρέφος που από τη στιγμή που γεννήθηκε, ένιωσε την αγάπη και την στοργή, αλλά γνώρισε την διάκριση, την κακία, την προδοσία! Είχε τη δύναμη θάλασσες να ξεραίνει και βουνά να κάνει πεδιάδες... Είχε την γνώση και την σωστή συμβουλή για όλους! Δεν έδιωξε ποτές κανέναν, όμως τον διώξανε. Δεν πείραξε ποτές κανέναν, όμως πάντα ενοχλούσε. Δεν είπε κακό, όμως του είπαν. Δεν έκρινε, αλλά κρίθηκε! Αυτός είναι ο μικρός Χριστούλης που γεννήθηκε πριν 2020 χρόνια σαν σήμερα!

Είναι γιορτή ελπίδας, αγάπης αλληλεγγύης και πάνω απ' όλα ευχής! Λένε πως οι ευχές πραγματοποιούνται, πολλοί δεν το πιστεύουν! Οι ευχές όμως που θέλουν το καλό και έχουν καλό σκοπό, πάντα πραγματοποιούνται.  Πίστευε μόνο και το θαύμα θα γίνει! Στον κόσμο θα έρθει ξανά η γαλήνη ( όπως λέει ένα τραγούδι ), μπορεί και αυτό να γίνει. Αρκεί να το ευχηθείς με την καρδιά σου, σε στιγμή που τα συναισθήματα κυριαρχούν.

Φέτος όμως οι ευχές μας, τα δώρα μας γενικότερα η γιορτή μας θα είναι μία διαφορετική. Προσπαθούν να μας κλείσουν μέσα, να μας αλλάξουν γνώμη ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι τάχα μία σημαντική γιορτή. Ωστόσο αν σκεφτούν πώς τα Χριστούγεννα δεν συνέβαιναν τώρα και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα υπήρχαν, όλα αυτά που επέφεραν, το κακό που προκάλεσαν, οι φήμες που διαρρέουν. Βλέπετε στον κόσμο μας ή καλύτερα στη χώρα μας, όλοι κρίνουν όμως δεν ξέρουν πώς θα κριθούν ή δεν τους απασχολεί καν. Είμαστε μάλιστα και επισήμως σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, μετά την Τουρκία η χώρα που διαρρέει ψευδείς πληροφορίες. Αυτό για αυτούς είναι καλό, έτσι; Ίσως μας τρομοκρατούν, προσπαθούν να μας βάλουν σε μία "τάξη"  που ούτε εκείνοι δεν βρίσκονται. Παρόλα αυτά όμως το να διαδίδεις ψευδείς πληροφορίες, σε μία τέτοια κατάσταση που έχει τρομοκρατήσει ολόκληρο τον κόσμο, δεν έχει αφήσει χώρα για χώρα, δεν είναι και το πιο σωστό. Τέλος πάντων όμως, θα μου πεις ποια είμαι εγώ που θα κρίνω αυτούς, τους μεγάλους που έχουν γνώση για όλα αυτά που γίνονται ή πιο συγκεκριμένα για την αλήθεια για όλα τα γεγονότα. Για αυτό τελειώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω να μην ξεχάσετε και φέτος να ζεστάνετε τις καρδιές σας, να σκεφτείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να κάνετε ανθρώπους χαρούμενους. Όμως πάνω από όλα μην ξεχάσετε να προσεύχεστε!!!! Μπορεί να μην έχει κάποιος από σας πίστη ή να πιστεύει κάποια άλλη θρησκεία, κάνε όμως μία προσευχή μπορεί να σώσει, μπορεί να βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές, μπορεί να σε φέρει κοντά στο Χριστό, στο Θεό, στους Αγίους, στην Παναγία, μπορεί επίσης να σου ζεστάνει την καρδιά όπως και ένα παιδικό χαμόγελο. Χάραξε στιγμές, αναμνήσεις, συναισθήματα, ζήσε όπως ακριβώς θες, η ζωή είναι μία και περνάει γρήγορα. Όμως με τις αναμνήσεις δεν την κάνεις μικρή, την "φτιάχνεις" και την μεγαλουργείς όσο εσύ φαντάζεσαι. Σκέψου ένα κάστρο στην άμμο το παίρνει το κύμα όμως εσύ το ξανά σηκώνεις. Έτσι πέφτεις και εσύ όμως ο Θεός σε σηκώνει.

Μπορεί να νιώθεις δυνατός, χωρίς συναισθήματα, μπορεί να είσαι άνθρωπος που δεν γελάει πολύ, σημασία όμως έχει αυτό; Φτάνει μόνο να δείχνεις τα συναισθήματά σου σε αυτούς που εσύ θες, σε ανθρώπους που αξίζουν να δουν εσένα. Αλλά πρώτα αποδέξου τον εαυτό σου και αυτά τα Χριστούγεννα κάνε την καλύτερη ευχή, την ευχή που θα καλυτερεύσει το μέσα σου, μία ευχή που μπορεί να ήθελες να κάνεις αλλά ποτέ δεν έκανες.

Φτιάξε πρώτα εσένα και μετά ενώσου με άλλους. Νιώσε ζεστασιά, στοργή αγάπη, αλλά μην ξεχνάς να δώσεις. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά φίλοι μου, όπου κι αν είστε. Και μην ξεχνάτε ζήστε το σήμερα γιατί το χθες σας ξέχασε και το αύριο δεν σας ξέρει καν. Όπως είπε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ανταλλάξτε ευχές, δώρα, φιλιά με τους αγαπημένους σας και δώστε όση ακόμη περισσότερη αγάπη μπορείτε σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη.

Από μένα καλη συνέχεια, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.

Live Laugh Love Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα