II. Глава 19

361 42 6
                                    

Історія про те, як узагалі Тео Нілсон - людина не абсолютно чистої, але й не такої вже заплямованої репутації, - опинився за ґратами, в черговий раз повертає нас до того препоганого весняного вечора два дні назад, коли життя кількох сотень осіб на Землі перетворилося у казна-що.

Спочатку варто зазначити, що вищеназвані ґрати були не тюремними. То була радше своєрідна метафора до перебування Тео у деякому конкретному закладі заспокоєння душі, викликаному привнести у розум своїх пацієнтів сталість, спокій, та релаксацію. Не те, щоб Тео мав щось проти таких закладів в цілому, та проти свого перебування там виступав категорично.

Узагалі, він сам був винен. Після того, як з'явилось перше вікно гри: "Гравці, на старт", і аж до початку самої гри минув деякий час. А, оскільки діалогове вікно в просторі було дивиною, Тео, звісно ж, не забарився і розповів про нього усім, кому не лінь. Так, це було поганим рішенням. Його батько - людина заможна та розумна - у ці "вигадки" сина не повірив, але мама - людина любляча і тривожна - вирішила за краще викликати спеціаліста для підтвердження того, що її син в повному розумовому порядку.

Тео ж до цього моменту зрозумів усю плачевність ситуації, дізнавшись від 'Гри', що його красномовність до добра не доведе. Тому він вирішив за краще тихенько втекти у невідомому напрямку, поки не стало гірше. Саме тоді, коли, гуляючи вулицями Цюріха, Тео зіткнувся зі своєю знайомою, переломний момент у цьому божевільному дні стався.

То була мініатюрна дівчинка в великих квадратних окулярах та з коротким русим волоссям. Тиха сіра мишка - сестра його друга - Агата Моншер. Зустріч з нею стала єдиним плюсом балакучості Тео - вона почула про видіння хлопця від брата і одразу ж знайшла його.

Ще один гравець...

Член його команди.

Але 'Гра' не дозволяла розслабитись ні на секунду...

Тео важко було згадувати події останніх днів. Особливо ті, що відбулися потім. Тому він вирішив повернутися до реальності.

По-перше, надзвичайно важко звикнути до раптових переміщень у просторі. Це вам навіть не поїздка у кабріолеті з відкритим верхом. Усвідомлення того, що ще мить тому ти був в одному місці, а зараз уже на іншій половині планети, не дуже спішило приходити до голови Тео.

Граजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें