𝒊𝒊𝒊. 𝒌𝒏𝒖𝒄𝒌𝒕𝒐𝒓𝒏 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒚

3.3K 381 114
                                    

03- KNUCKTORN YOLU

【03- KNUCKTORN YOLU】

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

𝐤𝐞𝐥𝐢𝐦𝐞 | 2303

Gringotts oldukça büyük ve çok katlı bir binaydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gringotts oldukça büyük ve çok katlı bir binaydı. Onun aksine cincüceler oldukça küçüklerdi ve kesinlikle çirkinlerdi. Yüzleri adeta 'ben kurnazım!' diye bağırıyordu, onlara güvenmiyordum. Yine de bu işlerinde iyi olduklarını değiştirmezdi.

En sonunda, binanın orta yerinde diğerlerinden daha yüksek masada oturan bir cincücenin önünde durduk.

"Fleamont Potter'ın kasası-" James cümlesini tamamlayamadan ben konuştum.

"Florence Potter'ın kasasından para almaya geldik." James bir tepki veremeden cincüce konultu;

"Anladım, neyi oluyorsunuz?"

"Kızıyım"

"Kasanın anahtarı yanınızda mı?"

Cüppemin cebinden 1010 numaralı kasanın anahtarını çıkarıp cincüceye uzattım. Cincüce inceledikten sonra "peki" dedi. "Griphook sizi 1010 numaralı kasaya götürecek. Griphook!"

Adının Griphook olduğunu öğrendiğim cincüce yanımıza geldi. En az bize yardım eden cincüce kadar çirkindi.

"Beni takip edin."

Griphook bizi merdivenlerden indirip rayların olduğu, meşalelerin aydınlattığı daracık taş bir koridora getirdi. O ıslık çaldıktan hemen sonra raylar üstünde gıcırdıyarak 2 tane arabamsı vagon geldi. Griphook, ben ve James öndekine; Sirius, Remus ve Peter arkadakine geçti.

Vagonlar hareket ederken önce birkaç kat aşağı indi. Sonra sağ, sağ, sol, sağ, sol, sol ve artık bakmayı bırakana kadar bu şekilde bir kaç saniye daha ilerledik.

Vagon kendiliğinden durduktan sonra teker teker vagondan indik. James ve diğerleri ne yaptığımı anladıklarında yanıma gelip konuştular.

"Ne yaptığını anladım Calista fakat ben de zenginim." Bunu diyen James'e alaycı bir sırıtışla döndüm. "Bunu bir de kasamın içindekileri gördükten sonra söyle."

𝐁𝐎𝐑𝐍 𝐓𝐎 𝐃𝐈𝐄.  the marauders [ᴅᴜ̈ᴢᴇɴʟᴇɴiʏᴏʀ]Where stories live. Discover now