HS Bölüm 11

37 7 93
                                    

Eftalya

Avukat hanımla yaptığım görüşme sonrasında hiç vakit kaybetmeden bulduğum bütün ipuçlarını topladım. Hepsini bir çantaya özenle sığdırıp, yatağın üzerine koydum ve dolabımı açıp, ne giyeceğimi düşündüm. Mavi kalem elbisemi, beyaz ceketimi ve ona uygun ayakkabılarımı giydim. Takılarımı değiștirmedim. Hazırlığım bittiğinde, çantayı da alıp, arka kapıdan çıktım. Ne yaptığım anlaşılırsa, beni engellemeye kalkıșırlardı.

Hümeyra hanımın ofisine gittim ve elimde ne var ne yoksa hepsini ona verdim. Bildiklerimi ona anlatırken, bu konuşmanın bir süre aramızda kalmasını da rica ettim. Vakti geldiğinde bizzat kendim söyleyecektim çünkü.

"Merak etmeyin, Eftalya hanım, bu davanın en kısa zamanda çözüme kavuşması ve haklarınızı geri kazanmanız için elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Süreç biraz uzayabilir ancak herhangi bir engelle karşılaşacağımızı sanmıyorum.

"Teşekkür ederim, Hümeyra hanım. İzninizle ben kalkayım, şüpheleri üzerime çekmek istemem."

"Haklısınız, bu süreçte olabildiğince az dikkat çekmeniz gerekiyor. Görüşmek üzere, Eftalya hanım."

Eve hiç şüphe çekmeden geri dönmeyi başardım. Tabii ki de Avukattan haber gelene kadar boş durmadım. Engin'in doğum günü yaklașmaktaydı ve benim ne yapacağımı planlamam gerekiyordu. Saatlerce düşündüm durdum. En sonunda telefona Engin'in çıkmamasını umarak evini aradım. Neyse ki, telefonu Hilal açmıştı.

"Eftalya, nasılsın canım? Görüştün mü avukatla?"

"Görüştüm, Hilal'ciğim. Biraz daha iyi gibiyim de müsaitsen  yarın bulușabilir miyiz?"

"Tabii, mevzu ne ki? Kötü bir şey yok, değil mi?"

"Yok, yok. Engin'in doğum günü yaklaşıyor biliyorsun. Ne yapsam onu düşünüyorum."

"Merak etme, yarın her şeyi konuşuruz."

"Çok teşekkür ederim, Hilal. O halde yarın konuşuruz her şeyi."

Ertesi sabah, Hilal ile onun seçtiği bir mekanda buluştuk. Biraz havadan sudan konuştuktan sonra, esas meselemize geldik.

"Abimin doğum günü kutlaması için hemen her şeyi hazırladım, bir tek senin ona alacağın hediye ve abimi oyalama görevi kalıyor."

"Tamam, çok fazla bir işimiz yok o halde. Peki nerede yapıyorsunuz kutlamayı?"

"Bana sorsalar mekan kapattırırdım ama, annem bu sefer evde kutlayalım dedi. Emir büyük yerden."

"Anladım, Hilal'ciğim. Peki sence ona ne hediye almalıyım?"

"Abimin özellikle isteyeceği bir şey olduğunu sanmıyorum. Onu mutlu etmek zor değil."

"Umarım haklı çıkarsın, Hilal."

Hediye konusunu kapattık ve başka şeylerden konuştuk. Bir süre kız kıza dolaştıktan sonra eve geri döndüm. Kapının önüne bırakılmış olan küçük kutuyu görmemle şüphelendim. Üzerinde yazan notu okuduğumda "Gerçek ailenden küçük bir hatıra daha." yazıyordu. Biri ailemle ilgili araştırma yaptığımı biliyordu. Onlar görmeden hemen kutuyu alıp, içeri girdim ve odama çıktım.

Hatırla Sevgili(Yıllanmış Aşklar Serisi-1)||Bazı Bölümleri Düzenlemeye Alındı Where stories live. Discover now