17. BÖLÜM

507 105 13
                                    

Zaman mıdır bizi tüketen yoksa biz miyiz zamanı tüketmek için kendimizden geçen?

Ah!! ah!! zaman sanki göz açıp kapama miktarı geçmişti. Şu geçen 5 senede ne kayıplar vermiş, neler öğrenmiş, neler öğretmiş, nelerden vazgeçip, neler kazanmıştım.  Evet 5 koca sene bu zaman aralığında ne acılar çekmiş ne mutluluklar yaşamıştım. Sözümüzün ve aynı zamanda dini nikahımızın kıyılmasının ardından hemen resmi nikahımızıda  kayıt düğünümüzü  yapmıştır. Sanki acılara gidene kadar dörtnala koştum. Sonrada adım atmaya mecalim kalmamış gibi yavaşlamış modda ilerliyordu hayatımız. Bazı kayıp ve kazançlardan bahsetmeliyim değilmi. Mesela artık Tuğçe diye bir arkadaşım yok. Yok yok telaş etmeyin, küsüşmedik, Allah korusun başınada birşey gelmedi çok şükür. Kendisi arkadaşlıktan yengeliğe terfi etti.  Neymişmiş bundan sonra ona arkadaşı gibi değil bir büyüğü gibi davranmalıymışım. Çok emek vermiş bu ilişkiye. Allah'ım ben bunu  yolardım ama neyseki içinde bi mini Tuğçe'cik taşıyor. Kıyamam o yüzden yoksa yenge, arkadaş dinlemem. Bencede çok emek verdi. 2 yıl boyunca canım abiciğimin utancının geçmesini bekledi. En son benim sözümde abim düşündüğüm birşeyler var demişti değilmi? Allah'tan düşünmüş yoksa 3 yıl daha beklerdik açılmasını.
2 yıl sonra 1 yılında okuluydu işiydi eviydi derken geçmişti ve 3 yılda anca kavuşmuşlardı. Tuğçe hastanede çok yoğun çalıştığı için de şimdi çenesine verdi hamileliğin son günlerinin sitresini. Mutlaka azarlayacak,ağlayacak, üzülecek bir şeyler bulup bizi delirtiyordu  mesleğine Aşık birini mesleğinden ayırırsan ne olurmuş örneği bizde tasalanmayın.

- İlaydaaaa

 - Efendim abiciğim

- Allah rızası için ben bittim Sen Yetiş

 koca bir kahkaha attım telefon öteki ucunda ağlamaklı olan abime

-Hayırdır abi

- Tuğçe ve hormonları yine ayaklandı güzelim bir el atsan

- Tamam abi Tamam gönder gelsin Tatlı belamızı

 telefonun arkasından Tuğçe'nin ağlamaklı sinirli sesi geliyordu 'at Sen başından at Berke Bey sanki seninle değil de kardeşinle evlendim ben'

-sakin sakin derin nefes al canım yengem bir tanecik değilsin ama Cansın sen

- cadı görümce Niye bir tanecik değilmişim

- Benim iki Yengem var da ondan Yalan mı söyleseydim

'Koy bakalım sen o tombik olmaya yakın elini çoktan tombik olan görüşüne Oku bakalım İnşirah suresini benim miniğime sonra sinir stres kalıyor mu sende'
 
    3-5 dakika Sessizlik sonra bir horlama Bu da neydi şimdi sessizce Tuğçe diye seslendim ses yok
   'abi' dedim 'sus İlayda sus Tuğçe uyudu' dedi ağabeyim sessizce.

- Horluyor mu o

bir kıkırtı arkasından

- Evet Dedi abim dün gece biraz sancılandı da Uyuyamadı Sabahtır da ayakta yoruldu herhalde Teşekkürler güzelim görüşürüz

- Görüşürüz abiciğim

 bu tatlı çifti anlatıyorum değil mi Bunlar bekleye dursun 2 sene o arada benim  fevri abim yaptı yine yapacağını daha ben 1 aylık Evliydim tuhaf çiftler gibi balayına değil de umreye gittik biz elhamdülillah eve dönmüştük bir haftalık ibadet ve huzur bereketiyle.
  Yusuf'ların evi 3 katlıydı ilk Katta Zehra annem kalıyordu İkinci katta Yunus Abimindi  3 kat bizim evimiz.Sağ olsun Zehra annem bir anne şefkatini hiç eksik etmedi ayda bir hepimiz toplanıp yemek yerdik bugün bizdeydi herkes. Berk Abim bugün yemekte pek  bir ışık ve telaşlıydı. Kapı çaldı Biz yemekte iken bir çiçekçi Tuğba ablaya idi çiçekler, Kapıya gelip çiçekleri şaşkınlıkla aldı tam arkamızı dönmüştük ki Berk abim elinde yüzük Bir de diz çökmüş. Tuğba ablaya evlilik teklif etmişti. "Hıh" dedim  içimden şimdi tokadı yiyecek bizim fevri ama öyle olmadı meğerse onun da gönlü varmış bizim delide.
  Bir aya kalmadı Tuğçe'nin ilk yengelik yerini kapmıştı  ablası tabi bu ani evlilikle olsa gerek Berke abim düşündükleri  askıya alınmıştı. Er yada geç Kalpler bir olunca kavuşmak nedir ki? Tuğçe, Tuğba ablaya bir süre sıra mı çaldın diye kinlense de tatlıya bağlanmıştı kinlenmek deyince yanlış anlaşılmasın 3-5 dakikalık bir şeydi tabiki.Anne-babaları olmayınca Tuğba ablayı istemek Hanımlar arasında olmuştu. Halam  ve ben istemiştik vermem diye tutturmasın mı? Ne kadar dil döksek de olmadı.

BİZ İKİMİZ(TAMAMLANDI) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin