9. rész - Draco szemszöge.

741 27 2
                                    

Sziasztok!
Ez a rész a 9. Rész lesz, annyi különbséggel, hogy Draco szemszögét láthatjátok, és plusz információk lesznek ebben a részben. Jó szórakozást!
____________________

Ez a mai nap úgy telt mint a többi.

Reggel megbeszéltem Evievel, hogy találkozzunk a tiltott rengetegbe.
Nagyon fontos dolgokba kell beavatnom. Ezzel kockára teszem az életem, de muszáj tudnia.
Tegnap este mikor a pálcáról beszélt, rájöttem valamire....
De akkor annyira megijedtem, hogy tudja, nincs minden rendben. Szeretném figyelmeztetni őt a közelgő veszélyre, magam sem tudom miért. Talán megkedveltem volna? Á hülyeség....

Közben elindultam az első órára, ami gyógynövénytan.
Crackal én Monstroval sétáltam, mikor megláttam a Neville gyereket Evievel beszélgetni. Nem hagyhattam ki ezt a pillanatot, muszáj vol odaszólnom.

- Evie ne pazarold az idődet ilyen nevetséges emberekre.

Ezután a fiúkkal beléptünk az üvegházba, és elkezdődött az óra, a tanárnő hamarosan előjött a szertárból, és elmondta unalmas beszédét, mint minden évben.

Nos kezdjük az évet egy kis ki mire emlékszik, avagy mennyire nézte meg a tankönyveket kérdéssel. - kezdte a tanárnő

- A sárvérű csaj erre is tudja a választ, milyen különös...  mondtam Craknak és Monstronak aztán nevetésbe kezdtünk

Fiúk! Csöndet! - mondta erélyesen Bimba professzor

A gyöngyvirág - mondta Granger

- Szuper! 5 pont a griffendélnek.

- Valaki még tud mérgező növényt?

Aztán egy váratlan személy jelentkezett.
Evie volt az.

- Sisakvirág!

Nagyon jó! 10 pont a mardekárnak.
Ugyanis a mai órán a sisakvirágról lesz szó. - mondta a professzor.

Ezután elkezdődött a tanárnő hosszú, és rémesen unalmas mondanivalója. Én a fiúkkal elökörködtem órán, már csak arra figyeltünk fel mikor megszólalt a csengő.
Ezzel vége lett az órának és elindultunk a következőre.

Mondanám, hogy hamar elteltek az órák, de nem így volt. Már az első nap hazamennék, mint hogy ezeket hallgassam. Miután mindennel végeztem, a nagyterem felé vettük az irányt ebédelni.

Leültünk a mardekár asztalához, és mint mindig most is megállás nélkül beszéltek hozzám az emberek. Jelenleg ehhez semmi kedvem nem volt, erre rájöttek ők is mikor nem válaszoltam a meséjükre.
Hamar megjelent az ebéd az asztalon, ami ma húsleves volt, és bolognai spagetti. Az étel egészen finom volt. Craknak és Monstronak nagyon ízlett, 3x repetáztak belőle.

Ezt követően elindultam klubhelyiségünkhöz, a barátaim elmentek a dolgukra én pedig a házunk előtt megálltam, mert apám ott várt rám. elmondta, mint mindig hogy nem érek semmit, aztán olyat mondott amitől szó szerint alig kaptam levegőt.

- Tudod fiam, van egy lány aki nagyon kell a sötét nagyúrnak, hogy új testet ölthessen. És mint tudjuk, valahol itt van az iskolában. Keresd meg! Nem vallhatunk kudarcot.

Korábban sosem kaptam feladatokat. Nem gondolja az apám, hogy bármit is teljesíteni tudnék. Pedig már annyiszor elmondtam hogy menne, de meg sem hallja amit mondok neki. Most, hogy eljött az első lehetőségem, olyat kapok amit nem szeretnék megtenni, de sosem volt választásom...

Hangot hallottam a közelünkből, ezt apám is észrevette ugyanis megszólította az illetőt. Kibújt a fal mögül, és megláttam, hogy Evie az. Próbáltam neki sugallni a szememmel hogy menjen innen, de nem vette a lapot. Ezzel pedig nagy hibát követett el.

Apám nem tudta, hogy ki ez, ezért megkérdezte tőlem a nevét. Itt volt az esély, hogy mentsem a dolgokat, ezzel pedig hazudjak a saját apámnak. De ez volt a helyes.

Evie....Algood a neve. - hazudtam.

De Evie nem tudta tartani a száját, és elmondta az igazi nevét.

Apám nagyon megörült ennek hírnek, hogy máris megvan a lány.
Mi ezért ,,kitüntetést" kapunk a nagyúrtól ha teljesítjük a kérését. Ha pedig nem....akkor szerintem ti is tudjátok mi a sorsunk.

Apámnak mennie kellett, már így is eleget volt itt. Miután már nem látott ránk, kivonszoltam Eviet az udvarra, elmondtam neki, hogy mekkora hibát követett el, és hogy veszélyben van. Tudattam vele, hogynnem beszélhetünk többet. Bevallom kicsit nehezen érintett engem is, de a biztonsága érdekében ez elengedhetetlen.
Evie összetört, ez teljesen nyilvánvaló volt.
Se szó, se beszéd....elment.

Kissé rossz volt a hangulatom, de az járt a fejemben, hogy beszélnem kell az igazgatóval. De mégis mit mondjak?! Nem mondhatom azt, hogy a sötét nagyúr visszatér. Akkor gyanús lenne, hogy honnan tudom....elég annyit mondani, hogy valaki keresi Eviet és meg akarja ölni, ezért vigyázzanak rá. Nem szeretném apámat bemártani, hiszen tisztelem őt.

Felmentem Dumbledore irodájába, és elmondtam neki az előre kigondoltakat. Kicsit gyanúsan kérdezgetett, de meggyőző voltam, és reméltem minden rendben lesz.

Ezután szobámig vonultam, mert a hosszú nap után már kellett a pihenés. Belépve Marcus ott smárolt egy hugrabugos csajjal. Na már csak ez hiányzott. Ideges voltam már a ma történtektől, és sok volt rajtam a nyomás is.

- Hallod tesó, menj már máshova a csajoddal.

- Neked meg mi bajod?

Semmi. Csak HAGYJ, ÉS VIDD EL A RINGYÓDAT - kiabáltam.

Marcusék elmentek. Én pedig ledőltem az ágyba. Aztán elaludtam.

Újraírva: 2023.03.27

𝐕𝐚𝐫𝐚́𝐳𝐬𝐥𝐨́𝐤 𝐕𝐢𝐥𝐚́𝐠𝐚| 𝐃𝐑𝐀𝐂𝐎 𝐌𝐀𝐋𝐅𝐎𝐘 𝐅𝐅.Onde histórias criam vida. Descubra agora