~quinque~

167 30 20
                                    

Ξύπνησα απο ένα βάρος που βρισκόταν στο στήθος μου. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα τον Milo τον γκρι γάτο της Irma. Με κοιτούσε στα μάτια, ήταν και είναι η μόνη γάτα που έχω δει με μπλε μάτια.

Μακάρι να είχα την γαλήνη που έχει Milo. Το γουργουριτό του ακουγόταν ρυθμικά και μου προκαλούσε ηρεμία. Κοίταξα γύρο μου όλοι κοιμόντουσαν. Δεν είχε ξημερώσει ακόμα έβλεπα χάρις το φωτάκι που είχε η Merope επειδή φοβάται το σκοτάδι.

Ανασηκώθηκα και κατέβασα τον Milo απο πάνω μου, τότε νιαουρίσε δυνατά
"Σσσσ" είπα ενω κοιτούσα αν έχω ξυπνήσει κάποιον αλλα ολοι κοιμόντουσαν ακόμα. Σκέφτηκα να πάω να δω την κουκουβάγια μου αφού ξύπνησα τόσο νωρίς .

Ανέβηκα στην αίθουσα αναψυχής αφού φόρεσα την ρόμπα μου. Ο jasper είχε κοιμηθεί με το βιβλίο των φίλτρων στο κεφάλι του. Έβαλα τον σελιδοδείκτη του εκεί που είχε μείνει
και άφησα το βιβλίο δίπλα του. Τον σκέπασα με μια κουβέρτα καθώς εκείνος γύριζε πλευρό νυσταγμένα.

"Δεν μπορούσες να κοιμηθείς;"  "ουφ Cedric με τρόμαξες ...εσυ γιατί είσαι ξύπνιος;" είπα καθώς τον τράβηξα απο το χέρι για να απομακρυνθούμε απο τον jasper "είχαμε πει ολα τα αγόρια να μείνουμε ξύπνιοι για να δούμε την ανατολή αλλα τους πήρε όλους ο ύπνος στο δωμάτιο"

"Σίγουρα ο Ezra κοιμήθηκε πρώτος"
"Κοιμήθηκε στα πρώτα δέκα λεπτά μάλλον το 'αληθεια θα μείνω ξύπνιος' σημαίνει κάτι άλλο για εκείνον" είπε και μου προκαλούσε γέλιο "ξημερώνει" ψιθυροφώναξα και πλησίασα το παράθυρο.

Κάθησα σε ενα μπαούλο που βρισκόταν εκεί και ο Cedric δίπλα μου. Ο ουρανός τώρα ήταν γεμάτος με αποχρώσεις του ροζ "δεν θυμάμαι αν σου είπα συγχαρητήρια που μπήκες στην ομάδα αλλα ήσουν καταπληκτική"

"Ναι ηταν καταπληκτικό όταν έπεσα απο το σκουπόξυλο" στριφογυρίσα τα μάτια μου "Ναι αλλα σηκώθηκες αυτο έχει σημασία" χαμογέλασα στο άκουσμα αυτόν που είπε "Και τόσο νωρίς που ξύπνησες τι θα κάνεις;" "θα παω να δω τον Ezra junior" "την κουκουβάγια σου;"
"Αχα"

Οι διάδρομοι ήταν άδειοι και ολα ήσυχα τα διάφορα πορτρέτα με κοίταζαν καθώς ανέβαινα προς τον κουκουβαγιόνα. Ο Ezra junior δεν βρισκόταν εκεί όμως και δεν θυμόμουν να τον είχα στείλει κάπου. Απογοητευμένη αποχώρησα από τον κουκουβαγιόνα.

"Σήμερα θα είμαστε όλοι οι τριτοετείς στο μάθημα άμυνας κατά των σκοτεινών τεχνών" μου υπενθύμισε η Irma καθώς βαδίζαμε προς την ταξί μας "πολυ ωραία" είπα ειρωνικά γιατί δεν εχω όρεξη να βλέπω τον Draco να με κοιτάει αποδοκιμαστηκά.

Τα χρονικά της Michelle milligan Where stories live. Discover now