Bölüm 8 - Aşkın En Karışık Hâli

19 13 3
                                    

Laura ağlamayı kesti. Kurabiye dolu sepetini yerden aldı. Joe'ya baktı.

''Şey... Teşekkür ederim. Beni anlayan tek kişi sen oldun Liam.''

Gülümsedi. Ardından Joe da gülümsedi.

''Önemli değil Laura, dost olacağımızı düşünüyorum.'' Dedi. Fakat bundan emin değildi. Daha önce hiç dostu olmamıştı Joe'nun. Çünkü ihtiyacı olmamıştı. Laura başını hafifçe sallayıp Joe'nun yanından ayrıldı. Joe nihayet yalnız kalmıştı. Yapılması istenilen resmi gözlerinin önüne getirdi. Tam fırçasını boyaya daldıracakken Bay Leslie göründü. Üstten, kafasını kaldırarak Joe'ya bakıyordu. Joe arkasını dönüp Bay Leslie'ye baktı.

''Bir şey mi oldu Bay Les...''

Leslie onun sözünü kesti.

''Hayır hayır, bana aldırma. İşine devam et.''

Kısa bir sessizlikten sonra Joe kafasını kaldırıp Bay Leslie'ye gözlerini kısarak bir bakış attı.

''Tamam! İstediğim bir şey var. Beni asil bir şövalye olarak resmetmeni istiyorum. Elimdeki kılıç bir yıldız kadar parlasın.''

Joe kafasını salladı. Dediğini aynen yapacaktı.

''Pekâlâ, Bay Leslie. İstediğiniz gibi olsun. Fakat biri beni izlerken rahat çalışamıyorum. Anlarsınız ya.''

Bay Leslie bozuntuya vermeden Joe'nun yanından ayrıldı. Joe işinin başına tekrar geçti. Yaklaşık üç saat sonra ailenin ilk üyesini, Bay Leslie'yi, bitirmişti. Birkaç gün boyunca öğle vakitlerinde geldi. Duvar üzerinde epey bir çalışmıştı. Bay Leslie parlak zırhıyla ışıldıyor, Kristin elini kocasının omzuna koyuyordu. Patricia ve Daniel ise yan yanaydı. Laura'nın isteği üzerine onu diğer köşeye çizmişti. Laura'yı güneşte parıldayan sarı saçları, okyanus mavisi gözleriyle, buğday teniyle dikkat çekici bir şekilde resmetti. Herkesi kıskandıran bir güzelliği vardı Laura'nın. Resmi bitirdiğinde Patricia'nın doğum gününe bir gün kalmıştı. Tam köşkten çıkmaya hazırlanırken Bay Leslie onu durdurdu.

''Bekle Liam. Duvarlar muazzam görünüyor. Biliyorsun yarın Patricia'nın doğum günü. Onun için bir parti düzenlenecek. Yaklaşık iki yüz kişilik bir davet olacak. İnsanlar duvarların ressamını merak edecek diye düşünüyorum. Yarın akşam sekizde burada olmalısın.''

Joe, adamın teklifi kabul etti. Bu onun için çok iyi olurdu. Çünkü muhtemelen Julia'nın katilleri de gelecekti. Köşkten çıkar çıkmaz kendi evine gitti. Kimseye görünmeden içeriye girdi. İçerisi dağıtılmıştı. Muhtemelen polisler yüzündendi. Gizli odaya gidip çekmeceden kitabı çıkardı. Julia için yapması gereken büyünün olduğu sayfanın kenarını kıvırmıştı. Kitabı açar açmaz o sayfanın olduğu bölüm denk geldi. Altın varakla yazılmış metni okurken yazıların parladığını fark etti.

''Dolunay'ın olduğu bir gecede

O anda işler büyü sadece

Söylemen gereken şey sekiz hece

'Dirileceksin bu gece'

Tekrar edeceksin üç kere

Ardından ismini söyleyeceksin

Dirilecek malûm kişinin

Saçından bir tutam kes

Kurban edeceğin bedenin

Yak ve topla küllerini

Üfle ölü, çürümüş bedene

Gerçekleşecek ruh değişimi

Ölene Dek BirlikteOnde histórias criam vida. Descubra agora