the second task

1.9K 79 4
                                    

Byl tu den druhého úkolu, byla jsem hrozně zvědavá, co to bude. Šla jsem s Pansy z obědu po chodbě, když v tom jsme potkali známou tvář.

Em ahoj, Betty, mohl bych s tebou mluvit?" zeptal se Diggory, Pansy mezitím šla na kolej.

„No, tak co potřebuješ?" zeptala jsem se se založenýma rukama.

„Už víš co s tím vejcem" spíše zašeptal, aby nás nikdo neslyšel.

„No, dejme tomu ,že jsem tomu přišla na kloub"

Ehm no já právě že, ne" sklopil pohled.

„To máš co dělat, jelikož další úkol je za pár hodin" objasnila jsem situaci.

„Jako bych to bez tebe nevěděl" usmál se.

Šla jsem k němu a do ucha mu pošeptala: „Zkus koupelnu prefektů není to špatný místo na koupel" mrkla jsem na něj a s tím taky odešla.

Byl na řadě druhý úkol. Před ním jsem hledala Pansy, jako by se vytratila ze světa, nikde na hradě nebyla.
Nakonec jsem se na to vykašlala, třeba už tam byla. Jenomže, když jsem tam dorazila, nikde jsem jí neviděla.

Bylo mi řečeno, že další úkol bude ve vodě, proto jsem pod hábitem měla plavky, nic jiného. A byla mi celkem zima, protože co si budeme, dnes bylo počasí akorát tak na otužování.

Děkuju ,že si mi poradila, bez tebe bych na to nepřišel. Za odměnu tady máš jeden žaberník, abys mohla dýchat" přišel ke mě Cedric a podal mu tu podivnou věc.

„Díky" lišácky jsem se usmála.

„Myslím, že Malfoy a jeho parta na tebe koukají" s tímhle odešel. A měl pravdu.
Malfoy, Zabini, Theo a Terence na mě udiveně čuměli. Zřejmě to bylo kvůli němu tělu, neměla jsem se za co stydět, ale mohli vypadat méně nápadně.

„Právě začíná druhý úkol, na dně černého jezera je něco, nebo spíš někdo, kdo je pro naše šampióny jako poklad. Vašim úkolem je je najít a přinést zpět sem" dořekl Brumbál. Tak už vím, kde Pansy je. Rychle jsem spolkla žaberník a na start skočila do vody.

Na dně byla Pansy a spolu s ní, ještě několik dalších lidí. Rychle jsem k ní doplula a co nejrychleji se dostala na hladinu. Všichni začali tleskat, došlo mi, že jsem byla první. Poté nás zabalili do ručníků a čekali jsme na další.

Po půl hodině se objevil Krum s Grangerovou, ten na mě udiveně čuměl, zřejmě nečekal, že by ho předběhla holka. Poté vylezl i Cedric s Changovou, ten se tvářil stejně.

„Diggory, tebe předběhla holka!" křikl na něj Malfoy, já se musela přidat taky, kdo by to byl řekl...

„No už to tak bude" oplatil mi úsměv.

****


„Za týden je Vánoční ples, je mou povinností Vás naučit správné kroky, popřípadě zkontrolovat zda tančíte dobře" říkala McGonagallová na hodinách tance. Na tyhle hodiny bych nejraději nechodila, ale bohužel to bylo povinné pro čtvrté ročníky a výš. A taky musí všichni šampioni turnaje tančit zahajovací tanec, takže to bylo ještě horší.

„Tak, kdo mi pomůže ukázat žákům, jak se správně tančí. Aaa pan Weasley se zřejmě nudí pojďte" přikázala mu McGonagallová, když viděla, že se baví s Potterem a nedávají pozor.

Naše Zmijozelská parta se bavila tím, jak mu to vůbec nejde. Nejvíc jsem se smála já s Malfoyem a u toho jsme je dva předváděli, ale McGonagallka si toho bohužel všimla.

„Vidím, že pan Malfoy a slečna Riddelová se nudí, co kdyby jste nám to vy dva ukázali. Zřejmě to umíte lépe"

Oba jsme se ma sebe podívali udivenými výrazy a zvedli se. Já jsem dala Malfoyovi ruce kolem krku, on mě kolem pasu , oba jsme se strašně smáli. Začala hrát hudba, oba jsme uměli celkem dobře tančit ale hrozně jsme se tlemili.

„Za chvíli tě budu muset zvednout" nesměl chybět jeho lišácký úsměv, na tuhle část jsem málem zapomněla a taky se mi do ní vůbec nechtělo.

„Draco Malfoyi, já přísahám že, jestli-" ani jsem to nestihla doříct a už jsem byla ve vzduchu, zatočil se se mnou a tím to konečně skončilo.

„No, nebylo to úplně nejhorší 20 bodů pro Zmijozel"

Šla jsem si zpátky sednout a viděla jsem Weasleyho jak se tlemí. Ten neměl co říkat, když tancoval s McGonagallkou, já dopadla ještě dobře.

„Sklapni, Weasley" štěkla jsem na něj a probodla ho pohledem, on mě poslechl a už se na mě radši ani nepodíval.

Šla jsem po chodbě s Pansy a bavili jsme se o plese. Říkala, že jí pozval Blaise, alespoň ona má doprovod. Mě ještě nikdo nepozval, ale bylo mi to celkem jedno, já tam jdu jenom kvůli tomu, že musím. Kdyžtak mi podstrčí random člověka, zatančím si s ním, pár toho vypiju a pak se zase vypařím, jako pára nad hrncem.

„Hej, Riddelová, co kdyby jsme si ten dnešek zopakovali? Ty, já a Vánoční ples?" objevil se tam najednou Malfoy a jeho obličej zase zdobil úšklebek.

„No fajn ale půjdu s tebou jenom kvůli tomu, že musím. Jo a přijď pro mě včas zahajujeme Vánoční ples" provokatérsky jsem na něj mrkla.

„Cože?!" vyjekl překvapeně a zároveň zděšeně.

„Šampioni zahajují Vánoční ples tancem, to nevíš? No teď už to neodvoláš, přijď v čas" s tímhle jsme s Pansy rychle zmizeli, aby to už nemohl odvolat.

****


Byl den vánočního plesu. Rozhodla jsem se, že si na něj vezmu šaty po mé matce. Byli černé a dlouhé, nosila je skoro pořád a byli její nejoblíbenější.
Šla jsem tedy dřív kde už byli učitelé a ostatní šampióni se svými partnery a čekali až se velká síň náplní.

Malfoy mezitím někam zmizel a přišel za mnou Mrzimorský princ.

„Teda, ty záříš" věnoval mi jeden z jeho úsměvů.

„No kéž by se to dalo říct i o tobě" řekla jsem se sarkasmem v hlase, oba jsme se zasmáli. Byla jsem ráda, že byl jeden z těch lidí, kteří to chápali s hned se neuráželi.

Velká síň se zaplnila studenty a my mohli vejít. První šel Viktor Krum s Grangerovou, pak Fleur Delacour s nějakým klukem z Havraspáru, pak Diggory s Changovou a pak já a Malfoy. Všichni na nás zírali, asi mě nečekali zrovna s ním. Hlavně, když mě pozvalo více kluků. Například Theo, Terence, Weasleyovi dvojčata, Dean Thomas dokonce i Diggory, ale Malfoy byl rychlejší.

Celý večer jsem si hodně užila. Tancovala jsem se všemi, co mě pozvali. Aby jim to nebylo líto, vynahradila jsem jim to alespoň takhle. Malfoye jsem celý večer neviděla, tancovala jsem s ním jenom zahajovací tanec.

„Hm smím prosit?" zeptal se Malfoy, když jsem se usadila po tanci s Deanem Thomasem.

„No, to je dost, vždyť jsem tvoje partnerka a ty za mnou přijdeš až teď?" bylo to samozřejmě myšlené ironicky, bylo mi to stejně jedno.

„Je to docela těžký, když se kolem tebe furt někdo motá" s tímhle už jsme se dali do tance, ale u toho si povídali a smáli se. Nechápali jsme, jak mohla jít ta nudná šprtka Grangerová s někým jako je Krum. Nebo třeba, že Weasley vypadá, jako někdo kdo vylezl z popelnice. A smích patřil také Potterovi a jeho skvělému doprovodu, který ho stejně rychle opustil.

Po konci plesu jsem byla nakonec ráda, že jsem šla, užila jsem si to.
Pak následovali Vánoční prázdniny, na které jsem si myslela, že zůstanu v Bradavicích, ale nakonec to bylo jinak.

𝐁𝐀𝐃 𝐁𝐋𝐎𝐎𝐃 | draco malfoy ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora