christmas at the malfoys

1.9K 81 0
                                    

Ležela jsem na posteli a přemýšlela o tom, co budu dělat přes prázdniny a taky, jaký asi bude poslední úkol. Někdo ale zaklepal na dveře, šla jsem otevřít a stál tam někdo, koho bych tu opravdu nečekala. Snape.

„Slečno Riddelová, zřejmě Vám to nikdo neřekl, ale mám Vám od profesora Brumbála vzkázat, že Vánoce strávíte společně s Malfoyovími"

„C-cože!" vyjekla jsem, byla jsem překvapená a taky znechucená. Nechci strávit Vánoce s Malfoyem a jeho rodinou, tohle budou bez pochyb ty nejhorší Vánoce.

„Zbalte si věci, odjíždíte už dnes vlake,m stejně jako vaši spolužáci" s tímhle hned odešel, no na výběr jsem asi neměla

Už jsem seděla ve vlaku a byla připravena na ty nejhorší svátky, které bych mohla zažít. A ještě to zpříjemnil žabí princ, který si k nám přisedl.

„Jak vidím, tak už ti někdo řekl ,že na Vánoce budeš u nás" sedl si jako naschvál vedle mě.

„No bohužel, proč jedu k vám?"

„Otec s matkou se dozvěděli, že do Bradavic chodí dcera, ty-víš-koho a chtěli tě poznat" objasnil.

Vystoupila jsem z vlaku a Malfoy nás přemístil k jejich domu, kterému se říká Malfoy Manor. Nečekala jsem, že Malfoyovi budou mít nějaký růžový barák, ale že bude vypadat jako zámek ve kterém straší...
No docela se mi to líbilo, černou a děsivé věci mám ráda.
Vešli jsme do dveří, kde nás ve velkém objetí přivítala paní s černo-bílími vlasy, zřejmě jeho matka.

„Já jsem Narcissa Malfoyová, Dracova matka" řekla s úsměvem, vypadala celkem mile. Tak už vím, po kom Draco není. Pak se tam objevil muž s dlouhým, platinovými vlasy, asi všem by došlo, kdo to je.

„A já jsem Lucius Malfoy, Dracův otec" potřásl si se mnou rukou, měl dost pevný stisk a už od pohledu působil temně a přísně.

„Tak tě tu vítáme, zřejmě máš spoustu otázek, ale ty ti povíme až zítra. musíte být oba dva unavení. Tak šup šup rovnou do postele, Draco ukaž Betty, kde bude mít pokoj" řekla v rychlosti Narcissa a Malfoy už mě vedl někam nahoru do zámku hrůzy.

Bylo to tu temné, ale mě se to docela líbilo. Bylo vidět, že jeho matka má dobré srdce. Z jeho otce šel na první pohled strach, ale mě to nevadilo, neviděla jsem v něm jenom negativitu.

****


Celý druhý den jsem strávila s Malfoyem, se kterým jsme se furt pošťuchovali a hráli schovku na zahradách.

Když nastal čas večeře, seděla jsem tam jako přišpendlená a nic neříkala, vlastně nikdo nic neříkal. Naštěstí to trapné ticho prolomil Lucius.

„Tak, Betty, ty jsi dcera ty víš koho, že?"

Em jo" odpověděla jasně, co to je proboha za otázku? A co kdyby ne, hm?

„No, jistě si říkáš proč jsi tady. Víš, tvůj otec byl náš přítel a když jsme zjistili, že do Bradavic chodí jeho dcera, chtěli jsme tě poznat" řekla klidným tónem Narcissa.

Do konce večeře už jsme se všichni jenom smáli, už jsem nebyla tichá, po celém Malfoy Manoru se rozlíhal smích nás všech, díky mým vtipům.
Pak jsem si šla už konečně lehnout, ale Malfoy mě ještě zastavil.

„Neviděl jsem rodiče dlouho se takhle smát, to je jen díky tobě. Nevěděl jsem ,že jsi tak vtipná"

„No tak už to víš" lišácky jsem se usmála.

𝐁𝐀𝐃 𝐁𝐋𝐎𝐎𝐃 | draco malfoy ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat