Hoofdstuk 5

354 15 4
                                    

POV Miranda

*de volgende dag*

Vandaag is de finale. Wie wordt het: mij of Lisa? Ik heb de afgelopen dagen Lisa leren kennen. Ze is heel aardig. Ik kan aan haar zien dat ze Kaj leuk vindt, maar ze ontkent het steeds. Echt schattig. Maar ik vind het toch raar om Sabrina's plek over te nemen. Als ik win, tenminste. Ik bedoel, zij haat mij. Maar misschien niet meer. Geen idee. Ik heb haar al zo lang niet meer gesproken. Toch blijft het raar.

Jai loopt naar me toe en geeft een fles water aan me. "Niet uitdrogen straks, hé." Ik glimlach. "Nee, komt goed!" "En, zenuwachtig?" "Ja, eigenlijk wel. Ik vind het al een wonder dat ik door ben. Dit lijkt me echt heel vet." "Is het ook." "Iets van Sabrina gehoord?" vraag ik heel stilletjes, maar hij hoort het goed. "Nee. Ik vraag me eigenlijk af wat er nou is tussen jullie twee." "Heel simpel, ze haat me." "Waarom?" "Volgens haar heb ik haar leven afgenomen blijkbaar." "Je snapt het zelf niet?" "Nee. Ik dacht dat ik een goede beste vriendin voor haar was. Blijkbaar niet dus. Van Kiara heb ik ook niets meer gehoord." Ik ga op de grond zitten. "Waarom haat iedereen mij?" Jai gaat naast me zitten. "Niet iedereen haat jou. Dat zit in je hoofd. Je bent een geweldige meid en vanzelf zullen de goede mensen naar jou komen." Dat is echt heel lief. Ik moet ervan blozen. Jai lacht. "Schattig."

"Jullie waren echt super!" zegt Cassius. "Vanmiddag weten we wie van jullie het wordt." Lisa loopt naar me toe met een snoepje. "Snoepje?" Ik neem het snoepje aan. "Thanks. Je was echt geweldig!" "Nee, viel eigenlijk wel mee. Ik had beter verwacht. Jij schitterde! Ik zag Jai trots naar je kijken. Hebben jullie iets?" Ik en Jai? Hij is te goed voor me. "Nee, hij is te goed voor me." "Dat is stom zeg, zeur niet. Ik zie het helemaal gebeuren." "Tegen de tijd dat ik iets heb met Jai, liggen jij en Kaj al lang in bed." Lisa moet heel hard lachen. Mijn mobiel trilt. Het is Kiara's moeder. Kiara's moeder? "Sorry, maar deze moet ik nemen." "Maakt niet uit."

"Hé met Miranda." Miranda, is Kiara misschien bij jou? "Nee, is er iets dan?" Ze ging gisteravond weg en zei dat ze naar jou ging. Ik vroeg nog: 'Blijf je bij haar slapen?' Zegt ze 'Nee.' En ze is niet thuis gekomen. "Dat is raar, want ze is nooit naar mij toe gegaan. Ze heeft ook niets tegen me gezegd sinds gistermiddag." Ik begin bezorgd te worden. Kiara is niet het stabielste meisje, dus wie weet wat ze haarzelf kan aandoen. Help me alsjeblieft mee met zoeken. Ik weet niet waar ze kan zijn of wat ze had gedacht enzo. Ik besef me hoe slecht ik mijn eigen dochter ken. "Ik help graag mee met zoeken."

Jai roept mijn naam. "Miranda! Waar ga je heen?" "Mijn beste vriendin is vermist." "Wat? Dat is heel erg. Ik ga met je mee." Ik zit te twijfelen of ik hem mee laat gaan of niet. Ik wil hem niet in mijn problemen betrekken. Maar uiteindelijk zeg ik toch ja tegen hem.

POV Sabrina

Marijn doet er wel lang over in de badkamer. Ik schop tegen de deur aan. "Schiet eens op." "Ja probeer ik ook. Dioni komt langs." Nee hé, niet weer. Elke keer wanneer Dioni bij Marijn is gaat hij mij stalken. Ja, we kennen elkaar. Heel fijn en niet belangrijk. "Meen je die," zeg ik sarcastisch. Ik loop naar de keuken en pak wat thee. Wacht eens even, Dioni weet niets van mijn nepblessure af. Shit. Ik moet hier weg.

Beste timing ooit. Ik open de deur precies dezelfde tijd dat Dioni ervoor staat, met een meisje. Hij kijkt me verward aan. "Sabrina, ben je weer beter?" "Ja, ik ben weer beter," zeg ik maar. "Maar we hebben net jouw vervanger. Het is Miranda geworden, alleen weet ze dat nog niet." Meen je niet. Serieus. Waarom uitgerekend zij. "Ik was voor Lisa." "Je hebt ze niet eens gezien." "Jawel hoor," lieg ik.

POV Dioni

Kaj: Hee kan je even Miranda bellen om te zeggen dat zij het is geworden?

Ik: Ja hoor

Ik bel Miranda op. "Ben even Miranda bellen." Sabrina kijkt me verontwaardigd aan. Oké dan. Ik laat Kiara bij haar achter. "Hey Miranda." Dioni, ik heb het even druk. "Oh, waarmee?" Is niet jouw zaak. "Wil je niet horen dat jij onze nieuwe danseres wordt?" Oh my God, serieus? Dat is geweldig! Ik hoor een vrouw op de achtergrond. Nee ik bel nu niet met Kiara. Kiara? "Zoek je Kiara? Die is bij mij." Ze reageert geschokt. Wacht, wat? Bij jou? Hoe... hoe is dat nou weer mogelijk? Waar ben je? "In het huis van Sabrina. Ik hoor Jai praten. Die weet wel waar het is." Ze hangt op. Zonder gedag te zeggen? Wat is er mis vandaag, zeg.

POV Jai

Miranda flipt. "Wat is er?" "Waarom? Waarom word ik continu geconfronteerd met het verleden? Ik wil Sabrina helemaal niet meer zien. Waarom is Kiara bij Dioni? Waarom zijn ze bij Sabrina? Waarom moet ik uitgerekend naar haar toe? Ik snap het niet." Ik probeer haar te kalmeren. "Het komt vast wel goed." "Dat is zo'n cliché zin. Het is nooit goed gekomen." "Moet ik daar anders alleen naartoe gaan?" "Nee, ik ben degene die dit moet oplossen. Al is het wel fijn als je mee gaat." "Ja natuurlijk."

Ik geef haar een knuffel en voel dat mijn hart sneller gaat kloppen. Miranda knuffelt terug en mijn hart klopt nog harder. Ik denk dat ik haar leuk vind. Ze laat me los. "Bedankt." "Kom, we gaan erheen."

Kiara's moeder rijdt ons naar het adres van Sabrina, die ik heb opgegeven. Ik zie Miranda trillen. "Ik ben bij je," zeg ik. "Ik weet dat ze me haat, maar ik weet niet waar ze tot in staat is." "Miranda, Sabrina is niet agressief. Ik ken haar ook. Ze zal je niets aan doen."

We bellen bij het huis aan. Opeens rent Miranda weg.

11-02-2015

Dangerous. || B-BraveOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz