Hoofdstuk 8

259 14 2
                                    

POV Kaj

*de volgende dag*

Het is echt heel mooi weer en daarom heb ik Lisa gevraagd of ze naar Beverwijk wilde komen. Ik heb een appelflap in mijn hand om te delen dadelijk. Biep-biep. Mobiel.

Lisa: Hey mijn bus heeft vertraging. Kom wat later. Let op lijn 73, daar zit ik in :-)

Fijn dit, het openbaar vervoer laat me in de steek. Na zes minuten wachten, zie ik bus 73. Lisa komt naar me toe gewandeld. "Appelflappen!" roept ze. "Wil je wat?" Ik geef haar de helft. Ze heeft blijkbaar honger, want haar helft is al snel op. "Wat wil je doen?" "Maakt mij niet uit." "We kunnen naar Wijk aan Zee gaan. Of Haarlem." "Maar ik moest van jou hier naartoe komen." "Ik wilde jou ook wel ophalen in Amsterdam, maar mijn ov-kaart is leeg. Ga ik nu even opladen." "Slim van je." Lisa aarzelt even. "Doe maar Wijk aan Zee. Daar is het weer nu voor." "Is goed." Ik heb mijn mobiel uitgezet. Mijn sociale wereld is vandaag alleen maar Lisa.

We komen bij het strand bij Wijk aan Zee aan. Het weer treft me echt vandaag. De frisse wind door Lisa's haren maken haar nog mooier. Ik loop het water in. Het duurt niet lang meer en we hebben een watergevecht. Onze kleren worden helemaal nat. "Kijk nou wat je gedaan hebt!" roept Lisa lachend. "Jij mij dan hé?" Een golf duwt ons omver.

Net wanneer we opstaan, zie ik iets wat deze hele dag kan verpesten. Nee, niet haar. Alsjeblieft nee. "Waar kijk je naar?" vraagt Lisa. "Naar een schattig hondje." Ik lieg niet, toevallig is er daar ook een schattig hondje. "Ik wist niet dat je van honden hield." "Wie niet?"

We gaan van het strand af en zien een friettentje. "Zal ik wat friet halen?" vraagt ze. "Ja is goed," zeg ik. Dit is mijn kans. Wie het andere meisje is? Dat is mijn gestoorde ex. "Hey schatje," zegt ze. "Wat doe jij hier?" "Mag ik ook niet van het weer genieten? En met wie ben jij? Wie is dat kind?" "Lisa." "Je zult nooit meer iemand vinden als ik." "Weet je Veerle, dat maakt me alleen maar blij." Veerle wordt boos. "Besef het nou eens! Wij waren perfecter dan perfect. Die Lisa zal ooit gaan beseffen dat ze niets voor jou is en dan kruip jij terug naar mij." In haar dromen. "Laat Lisa met rust." "Ik zal niet rusten voordat jij weer van mij bent." Ik zie dat Lisa bijna onze frietjes heeft. "Ik ben weg. Doei Veerle."

Ik loop naar Lisa toe. "Kaj, wie is dat meisje?" vraagt ze. Shit. Heeft ze alles gezien? "Niemand." "Jawel. Ik heb je met haar zien praten. Is dat je vriendin? Ze zag er jaloers uit." "Dat is mijn ex. Hoe dan ook, blijf bij haar uit de buurt." "Is goed." Ik wil echt niet dat dit deze dag verpest.

POV Lisa

Dat meisje is dus zijn ex. God, ze is verschrikkelijk mooi. Ik ben niets vergeleken met haar. Zelfs de populaire versie van Lisa stelt niets voor. Ze ziet eruit als een tienermodel, of iemand die binnenkort in dienst wordt van Victoria's Secret. En wat ben ik? Ik ben iemand die niet eens haar eigen jeugdherinneringen weet.

Zodra ik thuis ben, probeer ik meer te weten hierover. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik kijk naar Kaj's Facebook foto's. Niets. Maar als ik naar de foto's waarin hij getagd is kijk, zie ik van alles. Ze heet dus Veerle. Veerle Gevers. Voormalig Brabander, nu Amsterdammer. Zit op atheneum 6. Nee, ze is ook nog eens heel slim ook. Maar het is niet zo slim dat haar profiel compleet openbaar is. Of is dat de bedoeling? Ze heeft vorig jaar vrijwilligerswerk gedaan in Kenia en gaat dat dit jaar weer doen omdat ze een tussenjaar ervoor heeft genomen. Natuurlijk. Ze is perfect. Wat doet Lisa? Ze heeft jarenlang haarzelf niet kunnen zijn door haar neppe 'populaire' imago. Ze weet niets over haarzelf voor haar 15e. En tot nu toe heeft ze nog niets bereikt in haar leven. Dit is Lisa.

De enige die mij meer kan vertellen over mezelf is Britt. Maar ik wil helemaal niet meer met haar praten. Toch zal het moeten.

POV Britt

Ik zit al dagen thuis voor de tv met chips, chocolade en ijs. Soms belt Samuel me en hebben we een gesprek van een halfuur, maar meer gebeurt er niet. Ik jog wel elke ochtend met mijn moeder omdat ze vind dat ik de deur uit moet. en niet telkens naar MTV moet kijken. "Maar mam, ik heb geen vrienden," zeg ik dan. "Hoe zit het met je groepje?" "Die kennen me niet meer." Ik weet niet eens meer wat 'vriendinnen' betekent.

Lisa: Hey

Serieus? Echt waar? Na zoveel dagen geen bericht terug, gaat ze me 'hey' sturen? Bekijk het, ik negeer het.

Lisa: Het is dringend

Nee echt niet.

Lisa: Ik kom zo naar je huis hoor

En nu zie ik een reden om uit huis te gaan. Mijn moeder zal trots op me zijn. Ik kleed me om, laat mijn mobiel achter en ga een stukje fietsen. Waar naartoe, boeit me niet. Ik fiets maar een rondje door Badhoevedorp. Het regent nu, maar dat boeit me ook al niet. Ik zie Kiara op een bankje zitten. Ach waarom ook niet, ik stop en ga erbij zitten. "Britt?" "Hey." "Je ziet er niet uit." Dat kan ik er ook wel bij hebben. "Dankje." "Normaal zou je nu met je gang zitten en mij al omver geduwd hebben. Maar nu ben je alleen." "Er is veel veranderd, Kiara. En ik wil mijn excuses aanbieden voor alles wat we je aangedaan hebben." Kiara is verrast. "Dat meen je niet." "Jawel. Ik weet nu exact hoe jij je voelt. Op dit moment ben ik Lisa aan het ontlopen." "Ik heb ook geen vrienden meer. Miranda heeft me in de steek gelaten. "Wat heeft iedereen toch met haar." Ik hoor echt overal haar naam.

Ah nee verdomme. Lisa heeft me gevonden. "Britt, daar ben je!"

Heey iedereen! Vanaf morgen begint de hel (school) weer. Dit is de 3e hoofdstuk die ik deze vakantie heb kunnen plaatsen. Misschien komt er deze week nog een hoofdstuk, maar daarna zal het niet meer zo snel gaan, sorry.

23-02-2015

Dangerous. || B-BraveМесто, где живут истории. Откройте их для себя