Hoofdstuk 9

227 11 1
                                    

POV Sabrina

Ik ben onderweg naar het B-Brave gebouw. Het is tijd om mezelf weer eens te laten zien. Ik bel bij de deur aan, en je raadt het al: Dioni doet open. "Kijk eens wie we hier hebben! Sabrina! En al helemaal beter." "Hou je kop," fluister ik. "Wat fijn om je er weer bij te hebben, engeltje." Als Dioni nou een keertje zijn mond zou houden, zou het leven veel beter zijn. Maar gelukkig zie ik Cassius al staan. Ik loop naar hem toe.

"Hey!" zeg ik. "Hey," zegt hij neutraal terug. Is hij niet blij om me te zien? Ik ga teleurgesteld op de bank zitten. Wat is er met hem? Tegen mijn wil in, ga ik met Dioni praten. "Heb je het doorgeluld?" vraag ik. "Nee, dat zou ik nou nét niet doen." "Speel geen verdomme spelletjes, Dioni." "Nee serieus, ik had de neiging om het te doen, maar heb het niet gedaan. Weet ik veel waarom Cassius down is. Geloof me."

Ik had mijn comeback toch wat beter verwacht. Een gevoel van teleurstelling overheerst. Sinds ik er ben, is het stil. Kaj is er zelfs niet. Om de stilte te doorbreken, vraag ik iets. "Dus... Wat is het plan?" Samuel zucht. "We zitten vast. Er is geen plan." Ik kijk hem verward aan. "We hebben Miranda net en nu kom jij tevoorschijn, maar het is ook lullig om al dag tegen Miranda te zeggen." Eerlijk gezegd, boeit mij dat persoonlijk niets. "Oké." Ik moet toch met Cassius gaan praten. Alles voelt slecht nu.

"Hey, wat is er?" vraag ik aan hem. "Niets, Sabrina." "Jawel. Vertelden we elkaar niet alles?" "Dat dacht ik ook, ja." Dit meen je niet. "Wat heb je van Dioni gehoord?" "Van Dioni? Niets." Wat? "Maar... ik begrijp het niet." "Ik ging een keer naar je huis. Marijn deed de deur open. Hij zei dat er helemaal niets met je aan de hand was. Waarom zei je dat niet? En wat heeft Dioni ermee te maken?"

Voor de draad ermee, Sabrina. Of toch niet.

POV Cassius

Ik vind Sabrina leuk. Echt heel leuk. Dus het is ook een zware tegenslag voor mij dat ze zoiets niet heeft verteld. Ik moest het via haar broer horen. Ik snap ook niet waarom. Waarom moest ze van zoiets een groot probleem maken en dan vervolgens liegen dat ze nog in het ziekenhuis ligt? Dat ze er zo lang heeft gelegen had al lang vraagtekens opgewekt, maar ik dacht: het is Sabrina, het zou wel goed zijn. Ik had het mis. En nu weet ik niet meer wat ik ervan moet denken.

"Hoe kunnen we jou er weer bij hebben na dit?" vraag ik. "Wil je liever Miranda dan?" antwoordt Sabrina. Is dit allemaal begonnen om Miranda? "Ik heb jullie nog nooit horen praten." "Ik hoef niet met haar te praten." "Is het misschien niet toch een goed plan om dat wel te doen? Ik begin me te irriteren aan deze vijandigheid." Sabrina twijfelt. "Ik heb wel ooit met haar gepraat. Dat heeft tot niets geleid." Er verschijnt een lichtje boven op mijn hoofd. Ik heb een te gek plan.

POV Miranda

*de volgende dag*

Die onbekende heeft me al heel vaak gebeld. Telkens weer met dat enge stemmetje. Na de 10e keer heb ik gewoon niet meer opgenomen. Als je me een keer op zoekt, kan ik je meer vertellen over jezelf. Of ik kom naar jou toe. Ik kom je opzoeken. En dat was de druppel. Ik moet hier weg, maar hoe?

Mijn ouders roepen me dat ik naar beneden moet komen. "Zou je het erg vinden om een weekje in augustus alleen te blijven? Je moeder en ik moeten naar een bijeenkomst in Londen," zegt mijn vader. Mijn moeder spreekt hem tegen. "Je mag mee hoor! Neem maar iemand mee." "Helemaal te gek!" zeg ik terug. Oh mijn God, Londen! Wie zal ik meenemen? Ik moet Jai bellen.

"Hey!" Vanwaar ben jij zo blij? "Ik ben van 1 tot 8 augustus in Londen!" En onze voorbereidingen dan? "Het is maar een week." Cassius pakt de telefoon af. Wij gaan mee. Maar dat kan niet? "Ik ga het niet voor jullie allemaal betalen." Hoeft ook niet. Doen we zelf wel. Ah wat gezellig! Iedereen gaat mee! Wacht, wie is iedereen?

POV Jai

Cassius heeft een plan en ik wil het weten ook. "Je hebt een plan. Je hebt sowieso een plan." Hij knikt. "Wat is het?" "We moeten de rest zien te overtuigen om mee te gaan." "Wie zijn de rest?" "Sabrina en Lisa moeten mee." Sabrina en Miranda? Gaat nooit goed komen. "Dat is vragen om problemen, Cass." "Het moet toch eens voorbij zijn met die ruzie. Ik ben er een beetje klaar mee." "Maar jij hoort er niet mee te bemoeien." "Of juist wel." Samuel en Dioni gaan ermee bemoeien. "Doe Britt er dan ook bij," zegt Samuel. "En Kiara," zegt Dioni. Wie zijn hun allemaal? "Wie zijn hun?" vraag ik. Heb ik wat gemist? "Als we toch bezig zijn met problemen oplossen, kunnen we net zo goed het hele gedoe rondom de meiden oplossen. Britt en Lisa waren vroeger beste vriendinnen en Kiara en Miranda ook." Kaj stemt ook in. Nou, dat is dan een plan. We gaan naar Londen!

We belden ieder een voor een op met het goede nieuws. Ze waren allemaal dolenthousiast en deden mee. Alleen Sabrina aarzelde omdat zij de enige is die het niet kan betalen. Maar Cassius gaf haar een voorschot en ook zij kan mee.

In de dagen erna hebben we met vaart drie betaalde optredens kunnen regelen in Schagen, Almelo en Helmond. Even geen gedoe, Miranda ging mee optreden. Het waren haar eerste optredens en het ging geweldig. In een paar weken hebben we al het geld bij elkaar gespaard/gebedeld. Onze vlucht gaat op 1 augustus. De meiden gaan elkaar pas in Schiphol zien. Daar komt de struggle al aan om ze bij elkaar te houden. Maar ik heb de hoop dat het goed gaat komen.

100+ stemmen :-) School is echt een inspiratie-verpester, dus sorry als dit hoofdstuk niet is wat je had verwacht.

04-03-2015

Dangerous. || B-BraveWhere stories live. Discover now