Hoofdstuk 7

273 10 0
                                    

Meer dan 1k reads, wow! Bedankt <3 Ik verwachtte dit hoofdsstuk pas in het weekend af te hebben, maar het is me nu al gelukt. Nice.

POV Miranda

*de volgende dag*

En daar ben ik weer, in de bibliotheek. Sinds dat dansen en Jai had ik genoeg afleiding en dacht ik niet meer aan de bieb, maar Kiara heeft me in de verleiding gebracht. Hoe weet zij het van mij? Wie heeft het haar verteld? Of is ze er zelf achter gekomen? Zat Sabrina er niet achter? Die tuthola zou het wel kunnen doen.

Terwijl ik onderweg ben naar mijn vaste plekje, belt een privé-nummer mij. Helemaal vergeten dat ik mijn ringtone nog aan heb staan. Een hele harde dance nummer. De vrouw van de bieb wordt boos op me. "Sorry," zeg ik. Ik hang op. Geen zin in een prank call.

Maar dan belt het nummer me weer. Het is 13:00, abnormale tijd voor een prank call. Ik neem op. Spreek ik met Miranda van Wijk? "Ja, daar spreek je inderdaad mee." Nee, ik moet Lotte Brouwers hebben. "Ja man wie ben jij nou weer?" Kom je vanzelf achter, meid. Ik weet iets over jou wat je wel zou willen weten. Het gesprek wordt beëindigd. Wat zou hij over mij moeten weten? Over mij als Lotte? Het maakt me nieuwsgierig en bang tegelijkertijd, want het was Sabrina niet. Wie dan wel?

POV Cassius

Die audities en wedstrijd heeft de situatie wel veranderd, ook al is het pas een paar dagen geleden. Samuel is opeens aardiger, Dioni snauwt hem niet meer af, en Jai en Kaj zijn afwezig met hun telefoons bezig. Maar ik, ik ben nog gewoon Cassius. We zouden een teammeeting hebben, even zonder onze nieuwe lid Miranda, maar niemand doet mee. "Gasten," roep ik. Samuel en Dioni reageren met "Hoi." "Kunnen jullie er alsjeblieft even bij komen zitten?" Samuel en Dioni komen erbij zitten, maar Jai en Kaj zijn nog steeds even afwezig. "Ze zijn met hun chicks aan het praten," grapt Dioni. "Ja, heb ik gemerkt," zeg ik terug. Hier heb ik echt geen zin in.

Ik prak de iPhones van Jai en Kaj af. "Miranda en Lisa kunnen wel wachten. Wacht, wat." Ik ben toch wel verrast dat ze met hen praten. Zij zijn totaal niet hun types. Kaj lacht nep. "Lisa? Nee man, ik praat niet met haar." "Zie ik toch. Sukkel." Samuel probeert het onderwerp te veranderen. "Met wie ben jij dan bezig man?" vraagt hij aan mij. "Niemand," zeg ik terug. Jai lacht. "Hij zit dik in de friendzone." "Hoezo dat?" vraag ik. "Sabrina. Daarom. Ik zeg wel niets meer."

Sabrina en ik zijn gewoon beste vrienden. Ik voel niets voor haar en zij ook niet voor mij. Dat probeer ik me mezelf steeds wijs te maken. Als niemand toch mee wilt doen, ga ik maar proberen met Sabrina te praten.

Kaj onderbreekt me. "Hey. Ben ik ooit naar een ziekenhuis gegaan drie jaar terug?" vraagt hij. "Hoe moet ik dat nou weten?" "Jij bent goed in dingen herinneren." "Als ik er ook bij was, dan ja. Waarom dit opeens?" "Lisa is op zoek naar een jongen die bij haar was in een ziekenhuis drie jaar terug. Ze moet hem vinden. En ergens hoop ik dat ik het ben." "Ik heb geen idee, maat."

Ik word met Sabrina verbonden. Hey Cass! Lang niet gesproken! "Inderdaad. Ik mis je." Hoe is het daar? Geen 'Ik mis je' terug? "Gaat zijn gangetje. Voel je je wat beter?" Ik zie Dioni meeluisteren en gooi een kussen naar hem. "Ga lekker met Dona bezig zijn." "Het is Dona niet, sukkel. En trouwens, ik ben met Facebook bezig." Ja! Ik ben weer helemaal beter. Dioni houdt z'n lach in. Is het grappig? "Goeie timing. En Miranda dan?" Niet mijn probleem. Ik ben er weer. Of willen jullie van mij af? "Nee, tuurlijk niet. Zo bedoelde ik het niet." Ze was leuk, maar nu ben ik er weer. Ik kom morgen langs. Opeens is haar hele humeur veranderd. Ze heeft echt een hekel aan Miranda, heb ik gemerkt.

POV Dioni

Sabrina is zo goed in liegen. Ze durft zelf tegen haar beste vriend te liegen. Applaus hoor. Die blessure van haar was nooit zo ernstig. Niemand blijft zo lang in het ziekenhuis voor zo'n blessure. Je kan een tijdje niet dansen, oké, maar het was net zo erg als een verzwikte enkel. Ik heb het altijd overdreven gevonden. Als niemand haar hiermee gaat confronteren, doe ik het wel.

Ik: Complimenten voor je acteerkunsten!

Sabrina: Acteerkunsten?

Ik: Dat gedoe rondom het ziekenhuis van je. Je hebt het helemaal verzonnen. Wat het nut ervan was, weet ik niet, maar nu sinds Miranda er is, ben je opeens weer volop aanwezig in de groep?

Sabrina: Wat heeft zij er nou weer mee te maken?

Ik: Sinds zij er is, leef je meer. Je doet nu meer je best om haar weer weg te krijgen. Ongepast van je.

Geen reactie terug. Ik walg van dit neppe gedoe van haar. Miranda doet geen vlieg kwaad.

POV Sabrina

In mijn hoofd is het nu een chaos. Ik gil het uit. HOEZO WEET DIONI DIT. Gisteren. Hij heeft me gezien. Maar dan weet hij nog niet meteen alles.

Woensdag 8 juli

Alles is een chaos. Sinds Miranda er is, is mijn leven een chaos. Ik heb Kiara haar verhaal verteld. Geen idee wat ze ermee gaat doen. Dioni maakt me gek. Hij weet het. Hij weet alles. Maar hoe? Ik probeer het te snappen, maar ik kan er geen touw aan vast knopen. Ik heb spijt van alles. Ik had nooit iets mogen faken. Nu loopt alles in de soep en neemt Miranda mijn plek in. Wat moet ik dan? Wat moet ik als Cassius hier achter komt? Dan wilt hij nooit meer iets met mij te maken hebben. Maar ik kan niet zonder hem... En Dioni moet me gewoon met rust laten.

Marijn klopt op de deur. "Ik hoor een meisje gek worden. Mag ik binnen komen?" Dit is de allereerste keer in mijn leven dat hij niet binnen mag komen. "Nee sorry."

19-02-2015

Dangerous. || B-BraveWhere stories live. Discover now