Introductie Lisa

488 23 1
                                    

Hoi ik ben Lisa. Ik ben 18 jaar en heb ook net mijn HAVO afgerond samen met Britt. We zitten bij elkaar in de klas. Wij vormen samen een populair clubje met een paar anderen, waarvan ik de namen niet weet. Ja hallo ik onthoud dat toch niet? Ik ben niet degene die het levens van anderen zuur maakt. Dat doen degenen onder mij. Als ik iets zeg, gaan ze dat ook gelijk uitvoeren. Domme vogels. Niet alles wat ik zeg is een verdomme bevel.

Eigenlijk wil ik wel van de populaire gedoe af. Het is niet leuk meer. Elke keer weer hetzelfde verhaaltje. Oh Lisa dit, oh Lisa dat. Mensen kijken continu naar me. Het is echt zo irritant. Het liefst wil ik met de auto vertrekken en nooit meer terug komen.

Ja ook ik heb zo mijn eigen problemen waar niemand van af weet. Zo heb ik jaren geleden - drie om precies te zijn - een heftige hersenschudding gehad. Ik was toen 15. Ik kan me nu helemaal niets meer herinneren van de jaren voor mijn 15e. Ik weet alleen dat ik Lisa ben, nu 18, wonende in Amsterdam.

Wacht ik kan me toch iets herinneren. Net het moment voor het ongeluk gebeurde. Ik was boos op mijn ouders omdat ze belden dat ik naar huis moest komen. Dat wilde ik helemaal niet. Stond leuk met een jongen te praten. Dus stapte ik bij hem achterop op z'n scooter en reden we weg. Hij had alcohol op en toen... ja. Diezelfde nacht dat ik wakker werd in het ziekenhuis was hij er niet meer. Er stond juist een andere jongen in de wachtkamer. Hij was lang en blond en waarschijnlijk even oud als ik. Ik heb mezelf een doel gesteld. Ik moet die jongen vinden.

04-01-2015

Dangerous. || B-BraveWhere stories live. Discover now