Evlenme teklifi

4.8K 236 10
                                    

-Aras neler olduğunu açıklayacak mısın?- dedim titreyen sesimle ona dönerek. Yo hayır! Bunu yapamazdı değil mi? Beni yalnız bırakamazdı. Bırakmazdı.
Aras: Lara bak sandığın gibi değil-diye açıklamaya çalışıyordu ama duyamıyordum.
- aynen öyle Laracığım. Aras gidecek ve siz ilişkinizi bitireceksiniz- dedi arasın babası. Donmuş gibiydim. Neden bahs ediyordu bu adam?
-yeter artık baba. Sus! Biz ayrılmayacağız. Bu sefer hayatıma karışamazsınız. -diye bağırdığında ben bile korkmuşdum. Arası ilk defa böyle görüyordum...
Gözlerimi açdığımda kendi odamdaydım. Ama nasıl? Üzerimde hiss ettiğim ağırlığın sebebinin Aras olduğunu anlayınca şaşırsamda ses etmedim. Uyuyordu. Beraber uyumuştuk. Kokusu kokuma o kadar yakındıki. Asla unutmak istemeyeceğim bir koku..
Kollarının arasından kurtulup odadan çıktım. Olanlar hala rüya gibi geliyordu. Aras gidecekti.. Belkide ayrılacaktık.. Arassız bir hayat? Yanımdayken bile özlediğimdi o. Şimdi kilometrelerce uzağımda olucaktı
-lara?- arasın sesini duymamla kafamı kaldırdım. Endişeli ve üzgün gözlerle yanıma gelip baş parmağını yüzümde gezdirince anlamıştım ağladığımı.
Aras: neden ağlıyorsun?- diye sorduğunda sanki gidecekmiş gibi ona sarıldım.
Aras:şşt sakin ol. Seni asla bırakmayacağım biz asla ayrılmayacağız-dedi oda bana sarılarak
Lara: sözmü?
Aras: söz. Bizi kimse ayıramaz
Lara:bizi kimse ayıramaz dedim onu tekrarlayarak

1HaFTA SONRA:
O günün üzerinden tam bir hafta geçmişti. Bir koca hafta. Bir hafta boyunca Arası çok az görmüşdüm. Artık derslere bile girmiyor beni görünce uzaklaşıyordu. Benden kaçıyor gibi bir hali vardı. Belkide kafasını dinlemek istiyordu diyerek kendimi tatmin etmeye çalışıyordum
Gamze:lara?
Lara:ha? Efendim?
Güven: kızım senin kafa iyice uçmuş
Lara: ya şey Arası düşünüyordumda
Gamze: ya neyini düşünüyorsun? Aras seni bırakmaz bilmiyor musun?
Lara: orası öyle de
Güven: neyse kızlar sohbetinize doyum olmaz ben kaçar
Güven gitdikden sonra Gamzeyle baş başa kaldık
Gamze- ya lara lütfen böyle yapma.
Lara- elimde değil Gamze. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. O kadar alışdım ki ona, kokusuna, beni sinir etmesine. Şimdi o olmadan ne yaparım? Onu kayb etmek istemiyorum
Aras-etmeyeceksinde zaten-duyduğum sesle arkama döndüm. Arasdı. Masadan kalkıp ona sarıldım

Arastan:
Masadan kalkıp bana sarılınca hiç düşünmeden sarıldım ona. Kokusunu çektim buram buram içime. Ne kadar çok özlemişim meğersem onu.. Bir haftadır ona bir süpriz hazırlıyordum. Unutduğumu sandınız dimi? Bu gün sevgililer günü. Güvenle beraber bir süpriz yaptık. Gamzeyeyse ağzından kaçırmaması için bir şey demedik.
Aras: lara benimle gelir misin? Sana bir şey göstereceğim- dedim gözlerine bakarak. Çantasınıda aldıktan sonra kafetaryadan çıktık. Ve otoparka geldik.
Lara: ne işimiz var burda Aras?
Aras: bekle hayatım-dedim ve arabamın bagajını açıp süprizimin ilk aşaması olan mor kutuyu ona uzatdım. Mor en sevdiği renkti.
Lara: bu ne?
Aras: şimdi seni eve bırakacağım. Be sen bunu tam 7de açıcaksın. Ondan önce açarsan haberim olacak. Ve çok kötü bozuşucağız. Saat 7ye kadar Güven başının üstünde olacak. 7de seni benim yanıma getirecek
Lara: tamam-dediğinde heycanı şimdiden gözlerinden okunuyordu. Alnından öptüm. İkimizde arabaya bindiğimizden beri konuşmuyordu. Onu eve bıraktıktan sonra bende gittim.

Lara:
Sonunda saat 6ıydı. Güven kutuyu açmamı soyleyince bende açtım.O bir kaç saatde Güven beni kuaföre götürmüştü sadece. Aklıma gelen tek şey Arasın bana iyi bir süpriz yaptığıydı. Ama ne. Zaten kuaföre gidincede. Saçımın yapıldığı masanın aynasında HAYATIMIN ANLAMI EMİNİM ÇOK GÜZEL OLACAKSIN.SENİ SEVDİĞİMİ UNUTMA-ARAS
diye bir not vardı. Arasın aldığı elbiseye bayılmıştım. Ayni kuafördeki gibi kutunun içindede bir not vardı. BAK GÖRDÜNMÜ BİRDE UKALA DİYORSUN NASILDA BİLDİM GÜZEL OLDUĞUNU. UMARIM ELBİSEYİ BEĞENİRSİN. ÇABUK OLLL!!
Okuyunca istemsizce gülümsedim. Neyseki sonunda hazırdım. Aynanın karşısına geçtiğimde sanki başka bir ben vardım. Hakikatende çok güzel olmuşdum..
Aras:
Güven Larayı bende Gamzeyi alacaktım. Güveni Gamzeyi aldığıma dair mesaj atınca o da bana aynı şekilde Larayı aldığını söyledi.
Gamze: ya Aras noluyor? Beni nereye götürüyorsun?
Aras: bekle Gamze

Lara: kısa bir yolculuğun ardından sonra Güvenle sahilin kenarında indik. Tam boğazın karşısında.
Lara: neden durduk?
Güven: planın ikinci aşamasındayız. Şimdi ben gidiyorum Aras gelecek bir azdan-diyip arabaya bindi ve beni yalnız başıma bırakıp gitti. İyide ne yapacaktım ki ben burda? Bir az sonra tanımadığım bir çocuk yanıma gelip:-abla bir abi sana bunu vermemi istedi diyip elime bir şey tutuşdurdu ve kaçıp gitti. Arkasından ne kadar seslensemde geri dönmedi. Kağıda baktığımda yine Arastan olduğunu gördüm.
HARİKA OLMUŞSUN. ŞİMDİ 10 ADIM İLERİ GİT. Dediğini yapıp 10adım öne gittim. Ama bir şey yoktu. Nota tekrar baktığımdaysa hiç bir şey yoktu.
Lara-off Aras? Sıradaki ne?-diye söylenmeye başlıyordumki bir teyze yanıma gelip:
-a be güzel kızım alasın bir çiçek
-yok teyze yanımda para yok
-olsun be kızım. Al bu sepeti. Bakarsın aradığını burda bulursun- diyip sepeti elime tutuşdurdu ve az önceki çocuk gibi arkasına bakmadan gitti. Sepeti bir bankın üzerine koyup oturdum. Bu seferde içinden bir not çıktı. PARASI ÖDENDİ MERAK ETME. KIRMIZI GÜL SEVERSİN SEN. BU GÜLLERİ DE Al. KARŞIDA SENİ BİR TAKSİ BEKLİYOR. ONA İSMİNİ SÖYLE BAK BAKALIM NE DİYECEK dediğini yapıp taksicinin yanına gittim ve ismimi söyledim
-bak güzel kızım. Seni hiç görmedim ne de biri bana böyle bir şey söyledi. Biri seni fena şaka yapmış her halde. Ben müşteriyi bekliyorum. -dediğindeyse bir anlam verememişdim. Banklardan birine oturdum. Arasın ne yapıyordu anlamıyordum. Ayakkabılarda ayağımı ağrıtmışdı zaten. Ayyakıbıları çıkarıp yeni bir şey olana kadar beklemeye başladım. Ki ayakkabının altındaki bir şey dikkatimi çekti. NE ÇABUK PES ETTİN LARa? TAMAM HADİ SON VERİYORUM BU OYUNA ÇİÇEKLERİDE ALDIN ZATEN HADİ SON BİR İYİLİK YAPTA ... RESTORANA GEL offlyarak ayağa kalktım ve dediği restoranı bulmaya koyuldum. Bir kaç adım atmışdımki güllerden hazırlanmış bir soru işareti çıktı karşıma. Sonra n daha sonra i .. S...i..m...r..i..n..e..l..v..e gibi yana yana harfler vardı. Ama anlayamıyordum. Bir az daha yürüyordumki bu sefer de karşım aynı şekilde harflerin tam başında arası gördüm. Yine harfler vardı. e..l..m..i..n..e..b
-bunlar ne Aras anlamadım
-şşt sakin ol- dedi ve elimden tutarak beni harflerin tam ortasına getirdi.
-şimdi sağdan sola oku bakalım
Harflere baktığımda ilk önce Bnin daha sonra e n i m l e yazısını gördüm tabi ya. Aşağıdan yukarıya okuduğum için anlayamamışdım.
-benimle? -dedim gülerek sonrada diğer yazıyı okudum. E v l e n i r m i s i n?
-evlenirmisin?
Aras: lara iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta bir ömür benimle olurmusun? Sabahları senle uyansam geceleri seninle uyusam olur mu? Lara çocuklarımın annesi, eşim, hayat arkadaşım olur musun? Lara benimle evlenir misin? - diye sorduğunda bir anda her kesden alkış sesleri gelmeye başlamışdı. Artık ne kadar şokta olduysam insanların etrafımıza toplaşdığına dikkat edememişim. Başımı olumlu yönde sallamaya başladım. İnanamıyorum sevgililer gününde evlenme teklifi almışdım...

LarasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin