1.Bölüm

23.2K 588 31
                                    

Yine alarmın lanet sesiyle gözlerimi açmışdım o sabah gözlerimi başıma gelecekleri bilmeden. Homurdanarak yerimden kalkıp paytak adımlarla banyonun yolunu tutmuş, güzel bir duş yaptıktan sonra çıktmışdım. Dolabımın karşısına geçip bir az bakındıkdan sonra dün gece büyük bir özenle seçdiğim kombinimi üzerime geçirdim. Her ne kadar ünversitenin ilk günü için fazlasıyla özenli olduğunu düşünsem de, 'ilk izlenim önemlidir' diyerek kendimi cesaretlendirmişdim.

Bu arada kendimi tanıtmayı unutdum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu arada kendimi tanıtmayı unutdum.Ben Lara. 19 yaşındayım. Normal bütceli bir ailenin tek kızıyım derken bu liste uzanıp giderdi fakat ne yazık ki geç kalıyordum.

Daha fazla vakit kaybetmemeye özen göstererek (!) Çantamı aldıktan sonra aşağı inip, kahvaltı bile yapmadan çıktım.

***

-öküzmüsün be?-dedim sinirle.Evet öküzün biri az kalsın bana çarpıyordu. Trafik canavarı! Bana çarpan öküz (!) arabadan indi ve tam karşımda durdu. Havalara bak sanarsın Kaf dağlarını o yaratdı.

-bağırma kızım.Ben mi yalvardım arabanın önüne kendini at- diye üzüme doğru tıslayınca sinirin verdiği şaşkınlıkla ağzım 'o' şeklini almışdı. Tısladı. İnana biliyormusunuz, resmen tısladı. Öküz!

-hem suçlu hem güçlü bir kere ben kendimi arabanın önüne atmadım.Sen az kalsın çarpıyordun bana be. Ay adama bak ya. Bana bak, sizin üzünüzden kaç insan, kaç küçük hayvan canından oluyor, biliyormusun sen? Nerden bileceksin , bilsen böyle sürmezsin. Gerizekalı.

-Allah Allah sabah sabah çattık iyice yaa.-elindeki 'ben pahalıyım' diye bağıran saate baktı -evet kızım ben çarpdım oldu mu? Zaten geç kaldım-dedi. Burnundan soluyarak arabasına bindi ve arkasına bile bakmadan gitti.

Birde oldumu diyor yaa? Öküze bak sen. Evet,oldu, canım. Hıh.

***

Aras:

Allah Allah yaa bir de gelip beni suçluyor.Sonra Aras neden sinirli? Sonra Aras neden agresiv? Sinirlendirmeyin sizde abi o zaman.

***

Laradan:

Zar-zor okula varıp koşar adımlarla sınıfa doğru ilerledim. Tam kapının kolunu çekicekken elimin üzerinde bir el hissetmemle kafamı kaldırıp çimen yeşili gözlerle karşılaştım. O da bana şaşkınlıkla bakıyordu. Bir dakika bu bana sabah çarpan öküz deyilmiydi?

-senin burda ne işin var?-diyecekken bir anda kendimi içerde buldum. Tabi Bay öküz de benimle içeri girmişti. (p.s kapı zaten hafif aralık olduğundan kolu çeker çekmez kapı içeri doğru açıldı).

-nerdesiniz siz?- dedi hoca.

-hocam ben Aras Özkan

-geç otur Arascım-dedi. Arascım mı? Noluyor be? Daha okulun ilk gününden nerden tanıyor bu kadın şu uyuzu?

-nerdesin sen? İsmin ne?-dedi az önceki tatlı dilinden yoksun bir şekilde.

-hocam, özür dilerim. Yolda ufak bir kaza altattım. İsmim Lara

-iyi geç otur bir daha olmasın

-peki hocam

Demek bizim öküzün adı Arasmış. Böyle bakınca aslında tatlı. Ama konuşması hiç de tatlı değil. Kendini beyenmiş ukala züppe.

Ders bittiğinde kendimi kantine attım. Bir kahve aldım. Biri elimde kitapım bir elimdeyse kahvemle boş bir yer arıyordum. Tam buldum oraya oturucaktım ki birine çarpmamla kahveyi üzerine dökmem bir oldu.

-iyimisin? Bir şey oldu mu? Çok özür dilerim birden bire..şey oldu. Iı çok özür dilerim. İyi misin? -diye gevelemeye başladım

-önemli değil ben sana çarptım.Sana bir şey oldumu? Zaten kahve o kadarda sıcak değildi.-dedi yüzünü hafif buruşturmuş bir şekilde gülümseyerek.

-ben tekrar özür dilerim- dedim mahcupca. Aptal Lara

-önemli değil bu arada ben Ege

-memnun oldum bende Lara. Pek güzel tanışma olmadı ama

Biz böyle konuşurken bilin bakalım kim geldi? Tahmin etmek zor olmasa gerek (!) Evet, Bizim bay öküz.Zaten her taşında altından o çıkıyordu bugün. Geldi ve elini Egenin omzuna koydu. Bu çocuğun suratını görmekden bıkmışdım artık.

-kardeşim yürüyen bela sanada mı çarptı?

-Hah bir sen eksiktin- dedim ben de gözlerimi devirerek.

-siz tanışıyormusunuz?

-malesef-dedim en kısık, fakat ikisininde duya bileceği sesle.

-galiba güzel bir tanışma olmamış-dedi Ege.

-Aslında güzel bir tanışma oldu dünyanı yürüyen beladan kurtaracaktım- ukala bir şekilde güldüğünde

-ha ha ha çok komik-yapmacık bir şekilde güldüm.

-biliyorum canım, benim her söylediğim komik

Biz böyle tartışırken araya Ege girdi.

-tamam abi sakin olun

-sen karışma-dedik aynı anda

-abi siz kendinizi aşmışsınız.Siz nasıl tanıştınız?

-anlatmasak daha iyi- dedim ona bakarak

-sen kendi adına konuş belki ben anlatacağım.

-öff iyi be ne yaparsan yap -diyip yanlarından ayrıldım. Bu adam gerçektende beni deli ediyordu

***

Aras:

-anlatıcakmısın?

-amma da meraklıymışsın ha sen de-dedim kızgınlıkla

-anlatmazsan anlatma

-öff iyi be sabah kendini arabamın önüne attı.

-ne?

-öff abi , sıktın ama ya- diyip bende ayrıldım. Bu çocuk bazen fazla salak ola biliyordu

***

Laradan:

Ders bittikten sonra eve geldim. Gerçekdende çok yorgundum. Neler olmuşdu öyle ya. Umarım diğer günlerim daha sakin (!) geçerdi. Anahtarım nerdeydi benim ya? Hah, buldum! Anahtarı deliğe sokup Kapıyı açtığım an gördüyüm yüzle şaşkınlıkla açıldı gözlerim . Senden kurtuluş yokmu?

==Bölüm sonu==

LarasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin