Neden?

3.5K 185 11
                                    

Bir hafta olmusdu. Koskoca bir hafta. Arassiz bir hafta. Olum gibi gelmisdi. Nefes almakta zorlaniyor gibiydim. Nasilda alismisim ona. Aldigimiz nefes bile bize ait degilken ben kendimi nasil Arasa ait etmisim megerse.. Telefobu elime alip bos bos ekrana baktim. Belki bir sey gelmisdir diye. Bu son bir hafta sa yaptigim tek sey buydu. Yatakdan kalkip banyoya gittim. Uykusuzluktan ve aglamaktan goz altlarim cokmusdu. Yemek yemedigim icin vucudum zayiflamis tenim solmusdu. Bembeyazdim. Dolaptan esofmanlarimi alip uzerime gecirdim. Ve odadan ciktim.
"Uyandinmi?"diye bana aciyarak bakan guvene sadece bas sallamakla yetindim. Acinacak bir haldeydim
"Hadi otur yemek ye"
"İstemiyorum"dedim itiraz kabul etmeyen bir ses tonuyla
"Spora mi?"
"Okula"
"Okula esofmanlami gideceksin?"
"Evet"dedim umursamaz bir tavirla
"Bravo ya" bu ses tonunu biliyordum. Kavga zamani.
"Neyse"diyip vanslarimi ayagima gecirdim.
"Lara sacmaliyorsun. Yemek yemiyerek,boyle kendini salarak Arasin gelecegini mi saniyorsun? Yok lan iste. Ara yok . Kaydini aldirmis bile okuldan. Lan sen burda onu beklerken o sana haber vermeden cekip gitmis. " duyduklarim karsisinda soka ugramisdim. Ne yani aras gitmis miydi? Hemde haber vermeden?
"Yalan"dedim sesim titriyordu
"Yalanmi? Al git okula o zaman bu gun son isleri hall etmek icin gidecekmis. Sor bakalim o cok guvendigin sevgiline gidiyormu gitmiyor mu diye?"diye bagirdiginda hizla evden ciktim...
Kisa bir sure sonra okula varmisdim. Her kes uzayli gormus gibi bakiyordu. Ama onlari umursayacak degildim. Nede olsa arasi gorecekdim sonunda.
Sinifa dogru ilerlerken gozum cama takildi ve bahcede arasi gordum. Hizla merdivenlerden inerek bahceye ciktim. Ve kosarak Arasa sarildim.
"Biliyordum. Biliyordum beni birakmadigini. Seni cok ozledim. Hemde cok. Gitmeyecegini biliyordum . Beni birakmayacagini biliyordum sevgilim"dedim kokusunu icime cekerek. Etrafdakiler bizi izlesede hala umrumda degildi. Her halde yine bana buyuk bir supriz yapmisdi. Guvende bilerek beni buraya gondermisdi. Ah nasilda aptalim. Bende cocugun gidecegini sanmidim. Aptal ka..
"Sevgilim? Bu kiz kim?" Duydugum sesle Arasdan ayrildim. Esmer ve oldukca guzel bir kiz Arasin koluna girdiginde bununda oyunun bir parcasi oldugunu anladim ve gulmeye basladim. Bir and gercek sandim ya. Oh be.
"İyi oyun tatlim. Ben Lara Arasin sevgilisiyim. Neyse anladim ben sizi. Siz bir oyun yaptiniz ve beni kandirdiniz. Ki basardiniz" dedim gulumseyerek.
"Lara.."
"Tamam askim biliyorum. Merak etme kizmadim"
"Lara.."
"Ya tamam dedim ya aras hadi arkadasinla Vedalasda gidelim seni ozledim"
"Lara Bitti"
"Ahaha hadi ama Aras yetmez mi bu kadar?"
"Aras kim bu kiz? Ne sevgilisinden bahs ediyor" dedi esmer kiz.
"Aras?"dedim arasa bakarak.
"Duydun iste. Ayriliyorum senden. Ve bu Sanem. Sevgilim ." Dediginde kalbimde bir aci hiss etmisdim.
Aras kizla giderken ben donmus gibiydim. Bogazimda bir aci olusmusdu. Aras? Benim arasim? Baskasinin mi arasi olmusdu? Beni terk mi etmisdi? Bitmis miydi yani her sey? Bitmismiydi yani hikayemiz?

LarasWhere stories live. Discover now