61) Endelig kvalitetstid

6.3K 243 101
                                    

Gjennom Tines øyne.

Nora og jeg var i lobbyen på hotellet hvor ballet skulle være. Det var søndag, dagen etter jeg møtte moren min. Jeg hadde gjort slik jeg sa, med en gang pappa kom inn døren kastet jeg meg rundt han i en stooor klem. Natten gikk for det meste til å tenke, som tydeligvis var blitt en vane i løpet av uken.

Nora og jeg ventet på en som jobbet her, han skulle vise oss litt rundt og slikt. Vi satt passe hengslengt i hver vår lenestol, og la meg si det slik, de var så utrolig digg å sitte i.

"Tror du han er kjekk?" Spurte hun.

"Han duden?"

"Jepp, han høres kjekk ut."

"Fordi han jobber på et hotell og skal vise oss rundt?" Spurte jeg skeptisk.

"Neeei teita, fordi damen jeg snakket med på telefonen sa at han var ganske ung, men damene så ut til å like han."

"Tja, kanskje." Nikket jeg. Jeg sank lengre ned i stolen og krysset armene over brystet. Det var formiddag og jeg var trøtt som bare fy. Nora som den gode vennen hun var, nektet å la meg dra hjem for i følge henne, så kunne hun ikke gjøre dette på egenhånd. Og hun sa, hennes ord nøyaktig, "Vi vet begge at så snart du kommer hjem, begynner du å spise masse is og ser på Svampebob." Hva var så galt med det egentlig?...

"Hei, Nora og Tine?" Sa en stemme bak meg, Nora satt med ansiktet mot meg, og personen bak, hun lyste opp og spratt opp av stolen.

"Hei, Nora her. Hyggelig." Jeg reiste meg opp og snudde meg mot duden. Og for en dude. Mathias. Han var tydeligvis like overrasket som meg.

"Hei.." Sa jeg mykt.

"Ja, nå får vi i alle fall hilst ordentlig." Han holdt ut hånden og jeg tok den.

"Dere kjenner hverandre?" Spurte Nora, hun så på oss med smale øyne.

"Eh, nei.. Vi-øhhh, møttes i butikken, du vet .." Sa jeg kleint.

"Ahhhh, I see. Say no more." Hun nikket og Mathias fortsatte,

"Hvordan går det med deg?" Det virket faktisk som han brydde seg om hvordan jeg hadde det. Noe som var en stor forandring i forhold til hva moren min følte.

"Ikke veldig bra.. Men det kommer seg." Smilte jeg, og han smilte trist tilbake. Nora så på klokken og sa nesten litt usikkert,

"Vi har et tight skjema, så.."

"Ja, klart. Følg meg." Han viste vei og Nora tok armen min og hvisket engasjert.

"HERREGUD for en hottie!"

"Sier hun emd type." Ertet jeg. Hun fniste litt og sa,

"Det betyr ikke at jeg ikke setter pris på litt eye candy.." Jeg lo høyt og la armen min rundt skuldrene hennes.

"Tja, jo, jeg får ikke vondt i øynene av å se på han nei."

"Og det ser ut som han er interessert i å bli kjent med deg! IIIIP"

"Om du ikke har fått det med deg, så har jeg en annen gutt i synet.." Sa jeg litt lavere, og jeg kjente at jeg ble smårød i kinnene.

"Det er ganske seriøst når du begynner å rødme Tine." Sa hun med et lurt smil. Jeg skulte på henne og gikk fortere for å slippe unna henne. Hun lo høyt og satte i sprang etter meg,

"Du slipper ikke unna! Tine og Oliver sitter i et tre...!"

***

Kvelden på søndager må jo være det diggeste. Jeg var godt plassert i sofaen med masse popcorn, is og toppris. Fat sunday. Jeg skulle akkurat skru på Svampebob da det ringte på døren, og i vanlig stil, kom Oliver gående inn før jeg rakk å røre en muskel. Pappa var allerede dratt på en jobb i noen byer borten for, altså, jeg var alene, helt til nå.

Soft spotWhere stories live. Discover now