20 глава

2.2K 169 6
                                    

То пък, спускането взе, че ми хареса. Повторих го около пет пъти. После се появи Майк. Той е от моето училище, но не и от моя клас. О и е пълно копие на Марк. С Клери го наричаме Марк 2. Има същити кецове, дънки, блузи и прическа. И двамата са суагъри, че даже и шапките им са еднакви!
Както и да е. Марк 2 ни покани у тях. Беше доста странно, тъй като аз не говоря с него, но приех само защото знаех, че Ками го харесва. Много смешна гледка са като се засекът по коридорите. Тя го гледа в очите и той я гледа, докато не се разминат. Толкова са смешни!
Стигнахме до дома на Майк. Боже! Стаята му е огромна. Почти като тази на Марк. Ама "почти"! Добре, че поне в това отношение не са еднакви!
Стените на стаята бяха сиви. В средата бе разположено голямо легло, а пред него на стената висеше голям плазмен телевизор. Срещу него се намираше малък диван. На дясната стена имаше прозорец, а на лявата, точно до врата - гардероб.
Настанихме се на дивана и Майк попита:
- Е, какво ще правим?
Аз, Ками и Марк повдигнахме рамене, а Кийт изстреля:
-Айде да играем на шише!
Марк и Майк киманаха в синхрон. Има си хас да не се съгласни! Такива са перверзници! А да не говорим, че са като разгонени кучета!
Аз и Ками не бяхме съгласни, но бяхме 3 на 2 и нямахме избор.
Майк изчезна от стаята, а когато се върна държеше в ръцете си шише.
Седнахме в кръг на пода, а Майк постави шишето в средата.
- Аз ще въртя! - каза Кийт.
Още на първото въртене Кийт се падна с Марк. По принцип когато се паднат двама души от един и същи пол, е целувка по бузата, но те сами изявиха желание да е по устните. Догади ми се само като си помислих, че има вариант да се падна с някой от тях!
На второто въртене Ками се падна с Майк. Тя се изчерви цялата, но все пак се целунаха. Задържаха устните си едни върху друго по-дълго от необходимото.
После се паднахме аз и Марк. Въздъхнах и се наведох към него. Той погледна Кийт извинително и ме целуна. Слава на Бога, че целувката бе кратка. Но за Кийт явно това е продължило с часове, защото когато устните ми се отделиха от тези на Марк, той гледаше злобно и се заклевам, че му се искаше да убие някой.
После пак се паднах аз, само че този път с Кийт. Той се зарадва доста.
Докато се навеждахме един към друг не спирахме да се гледаме в очите. Щом устните ни се докоснаха сякаш всичко замръзна. В началото целувката бе плаха, а после стана нежна, разгорещена и жадна. Езикът му искаше, молеше да се свърже с моя. След кратък и непълноценен размисъл аз го пуснах. Целувахме се, а той искаше още и още. Не, че и аз не исках, де.
Усетих потупване по рамото и се отделих зачервена и задъхана от Кийт. Майк се хилеше като идиот, а Ками и Марк седяха с отворена уста.
Усмихнах се свенливо и си седнах на мястото.
- Хайде да играем на нещо друго, а? - попита Марк сконфузено.
Всички киманхме и Ками предложи да гледаме страшен филм. Избрахме "Гняв", след като се допитахме до Клери, която за жалост беше изяън града и не можеше да дойде при нас. И по-добре, че ако беше станала свидетел на целувката ни с Кийт, щеше да ми се подиграва до живот. Не, че няма да научи, ама айде.
Настанихме се отново на дивана, а Кийт седеше от лявата ми страна. От другата беше Ками, до нея Майк, който изчезна само за да донесе голяма, сякаш бездънна, купа с пуканки с масло. И накрая, но не по важност, беше Марк.
Гледахне филма вече от 20 минути, а аз се бях сгушила в Кийт, защото ме хвана страх. Ками беше направила същото, но в Майк. И изглежда, той нямаше нищо против.
На страшните сцени с Ками пищяхме, а момчетата ни се смееха.
Щом филма свърши пуснахме лампата. Незнайно кога, навън беше станало тъмно, а дори не съм забелязала. Обадих се на мама и й казах, че ще спя у Ками. Тя нямаше нищо против, само да не съм пречела.
Разбира се, аз нямаше да остана у Ками, а всички щяхме да спим у Майк. Така и така сме тук.
Дойде ми идея.
- Айде да играем на "Истина или се усмеляваш"!
Всички бяха съгласни. Сигурно в умовете на момчетата е изникнало по нещо перверзно, което да ни предизвикат да направим.
Насядахме по леглото и пода. Кой където свари.
- Кой предложи, той заложи! - каза Марк и погледна очаквателно към мен.
- Добре. - казах и посочих Кийт. - Истина, предизвикателство, процент или пожар?
- Хмм... - измънка той.- Предизвикателство!
Естествено, аз друго и не очаквах! Сетих се за нещо гадно!
- Предизвиквам те да направиш смучка на Марк!
Всички ме изгледаха. Не можеха да повярват, че аз, свенливата и тиха Катерина, съм изрекла подобно нещо. То и аз не можех, ама айде сега! Подробности!
Кийт дори не се поколеба. Просто стана и отиде при Марк. Наведе се и му остави една бързонаправена смучка на ръката.
Всички се захилиха.
Дойде ред на Майк.
- Кат, какво избираш?
Стреснах се, когато ми каза името. Не исках да съм аз.
- Истина.
- Ама разбира се! - измърмори Майк. - Кажи, ама честно, кой харесваш?
Стъписах се. Ами сега?! Ако призная, че харесвам..., ще ме изядаат жива! А той!? Той ще разбере! Ще разбере, че го лъгах през цялото време.
- Тик-так! Времето тече! - ухили се Майк. Ах, този малък, тролоподобен цирей!! Знае в какво положение съм и пак ми зададе този въпрос!
Нямам избор. Трябва да отговоря. Иначе ще продължат да ме пекат на бавен огън...
- Кийт. - промърморих под носа си и изглежда никой не ме чу, защото по лицата им се изписа въпросително изражение.
- Аааааа!? - попитаха всички едновременно.
- Кийт. - казах по-високо.
За жалост те ме чуха, а Кийт се ухили до уши.
- Нали уж ме мразеше, а? К'во стана?
- Така беше в началото. - измрънках.
Станах, попитах къде е тоалетната и след като Майк ме упъти, аз заключих, за да нямам "приятни" изненади, затворих капака на тоалетната и седнах отгоре. От дясната ми страна имаше голямо огледало, а от лявата - вана.
Загледах се в образа си в огледалото и почти се уплаших от себе си.
На вратата се почука.
Станах, пооправих се и отключих.
Кийт влетя вътре.
- Защо си се заключила? - развика се притеснен той. - Знаеш ли колко се притесних да не направиш някоя глупост!
Усмихнах се.
- Никога няма да направя глупост заради момче!
Приближих се и го прегърнах. В първия момент Кийт не знаеше какво да прави, но после обхвана кръста ми с ръце и ме придърпа към себе си.
Стояхме така повече от две минути и аз вече не можех да се сдържам. Исках да го целуна. Толкова много.
Вдигнах глава от рамото му и допрях устни в неговите. Онази топлина се разля по тялото ми. Той отвърна на целувката ми жадно.

Омраза от пръв погледWhere stories live. Discover now