Capitolul 7- Ești sigură?

10.6K 895 29
                                    

Detectivul Jackson parcă masina in apropiere de intrarea in golf, apoi se hotara sa o ia pe jos dupa cei doi, incercand sa nu ii piardă din vizor. Mergea iute, ferindu-se de privirile trecătorilor, tinand capul in jos si mainile in buzunar. Isi pastra pe chip o mină relaxata, incercand sa para un om al locului iesit sa se recreeze dupa o zi de munca calduroasa. Barba lunga si alba, mustata englezeasca care i se lasa peste buzele subtiri precum o streasina si fruntea lata pe care acum erau asezate perle de sudoare, nu-l prea ajutau insa. Avea alura de politist pensionat. Isi aprinse o tigara si incepu sa traga cu nerv din ea. Nu stia ce va gasi atunci cand va ajunge langa yahtul pe care cei doi urcasera, insa preventiv isi pregati aparatul de fotografiat.
Cand ajunse in apropierea vasului, se opri, asezandu-se pe o banca de unde avea vizibilitate buna de urmarire. Se gandi ca norocul este de partea lui de aceasta data, pentru ca dupa cum analiza din cateva priviri, yahtul nu avea sa paraseasca docul. Dacă ar fi plecat in larg, atunci el n-ar mai fi avut nicio șansă sa-i supravegheze.
Ramase cateva minute contempland imprejurimile, sau lasand impresia ca face asta cand de fapt ochii ii erau atintiti prin obiectivul aparatului foto, pe Malvina si Augustin care luau cina. Multumit de cele cateva cadre surprinse cu cei doi, mai trase un fum apoi arunca tigara si o stinse cu varful pantofului. Ofta adanc, trecandu-si cu mana peste barba, apoi puse mana pe telefon si forma un număr.

Suna doar de doua ori si o voce dura se auzi de la celalalt capat al firului.

- Sper sa fie ceva al dracului de important, daca ma suni la ora asta. Ce s-a intamplat?

-Nu este nimic grav, domnule Smith! Doar ca mi-ati spus sa va anunt, daca apare ceva in aceasta seara, răspunse Jackson obisnuit deja cu iesirile isterice ale clientului sau.

-Spune repede! se rasti David.

-Subiectul a iesit sa ia masa in jur de ora 21.00, incepu Jackson, cu o voce liniara.

-Da! Asta nu este o noutate! Este acelasi ritual de luni de zile. Iese impreuna cu ciudata aia mica si blonda, il intrerupse David, nervos.

-Da! Doar ca de aceasta data, nu este cu "ciudata", asa cum i-ati spus dumnevoastra. Este cu barbatul cu care si-a petrecut dupa amiaza, completă Jackson jubiland.
Avea o satisfactie de neinteles sa-i dea peste nas lui David. Motivul pentru care facea asta, nu il deslusise inca, dar nici nu se straduia prea mult sa il afle.
-Fir-ar a dracului de treaba, se auzi vocea aspra injurand si tipand. Cum dracu este posibil asa ceva? Ai aflat cine este?
-Da domnule, raspunse Jackson, multumit. Este proprietarul lantului hotelier Taste Of Life.
Nu apuca sa termine fraza ca David incepu sa urle.
-La dracu! La dracu! La dracu! Asta nu e bine, nu e bine deloc, striga el in telefon.
-Asa am zis si eu domnule, de aceea am vrut sa va anunt! spuse Jackson, serios.
-Mai este si altceva ce ar trebui sa stiu? intreba David, cu aceeași voce ridicată.
-Nu mai am nimic de raportat. Inca sunt la fata locului, raspunse el, evitand intentionat sa divulge faptul ca cei doi, Malvina si Augustin, aveau parte de o cina romantică pe un yaht.
-Bine, nu mai pot vorbi acum, am nevoie sa ma gandesc, balmaji David. Am reusit acum sa ma apropii de ea si nu voi permite nimanui sa strice ceva, intelegi? Trebuie sa ma gandesc... Planul meu era perfect pana sa apara individul asta, completa el cu o voce plina de incarcatura negativă.
-Poate nu este nimic de care sa va faceti griji, incerca Jackson sa-l liniștească.
-Cum e? intreba David, fara sa bage in seama spusele lui.
Jackson stanjenit de intrebarea lui, incepu sa se balbaie si sa vorbeasca mai mult soptit, de teama sa nu fie auzit de cineva, desi nu se intrezarea nimeni prin zona.
-Arata foarte bine. Si sexy as putea spune. Este imbracata cu o rochie verde inchis, mulata, scurta, fara umeri. Are parul desfacut pieptanat pe spate si este incaltata cu niste pantofi crem, spuse Jackson, plictisit si obisnuit cu astfel de raportări catre clientul lui.
-Nu ea, tampitule! Ea, stiu cum arata! Nu asta e ceea ce ma interesează in acest moment. De el intreb, cum e?
Deranjat de reactia lui David, detectivul isi musca limba inainte să-i răspundă cu vreo jignire.
-Este inalt! răspunse Jackson, total bulversat de reacțiile clientului sau, si apoi tacu.
De la capatul celalalt al telefonului se auzi un alt urlet disperat.
-Asta e ce ai inteles tu? Am impresia ca te platesc degeaba! Stiu ca e inalt idiotule, i-am vazut pozele astazi, ai uitat? Intrebam cum era imbracat, unde a dus-o, cu ce masina a venit si a luat-o... detalii, vreau detalii despre intalnire. Nu pot sa vorbesc, asa ca ma astept sa intelegi ce vreau sa stiu, zise David incercand sa se calmeze.
-Imi pare rau, domnule. Nu am inteles intrebarea. Deci, nu el a venit sa o ia pe ea, ci ea a venit la hotel sa il ia pe el si...
-Atat de imbecil. Cum sa lasi o femeie, sa te ia de acasa? il intrerupse David începând sa râdă forțat.
-Nu stiu domnule, răspunse Jackson. Au mers cu masina pana aproape de golf, unde au parcat si au plecat pe jos spre docuri. Iau masa pe yahtul domnului. Sunt acolo deja de aproape o ora, adauga el nemultumit de faptul ca David il constranse sa dea tot raportul. Acum trebuia sa mai stea sa prinda si altceva interesant din activitatea Malvinei, ceva ce i-ar fi calmat starea clientului sau ziua următoare. Intr-un fel sau altul, Jackson trebuia sa-si justifice gramada de bani pe care o incasa lunar de la David.
Dupa cele spuse,  Jackson se aștepta la o alta serie de urlete, insa tot ceea ce primi fu o tacere adanca. David nu avea nicio reactie. Jackson nedumerit intreba:

Iubire de smarald (Vol 1)-FinalizatăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum