Capitolul 22-Un polițist îndrăgostit

8.7K 720 15
                                    

Dupa ce plecară de la batranica care le daduse atat de multe detalii, Malvina statea in masina fara sa spuna nimic. Pe obrazul ei se putea citi concentrarea, pleoapele grele acoperindu-i ochii fixati pe fereastra.

-Vrei sa vorbim? intreba Victoria, spargand tacerea.

-Nu stiu ce as putea sa spun! raspunse Malvina, punandu-si capul in maini si incepand sa lacrimeze.

-Vorbeste-mi despre ei! Te rog!

-Despre cine? intreba Malvina.

-Despre parintii tai, spuse Victoria privind spre ea, incercand sa o faca sa se decida sa vorbeasca.

Toata aceasta incarcatura emotionala parea de inteles. Malvina aduna un fir de par de pe rochie şi-l rasuci pe deget, concentrandu-se pe el.

− Au fost niste persoane destul de introvertite. Nu stiu cat de multe am stiut despre ei. Erau linistiti, blanzi, retinuti si altruisti. Erau foarte blajini. Purtau de grija celorlalti, dar fara sa se implice foarte mult. Aveau foarte mult respect unul fata de celalalt, discutau mult si se iubeau. Nu cred ca as mai putea spune ceva in plus despre ei. Imi lipsesc, spuse ea cu voce scazuta.

-Stiu Malvina, spuse Victoria, in timp ce opri masina pe marginea drumului. Stii ca nu se mai poate intoarce timpul si nici cea mai mare investigatie nu-i va mai aduce inapoi, dar cred ca daca descoperim ce s-a intamplat in acea noapte, tu vei fi mai linistita si mai impacata.

-Crezi ca David l-a platit pe baiatul acela sa-mi omoare parintii? intreba, Malvina cu un glas stins.

-Tot ce este posibil.

-Dar de ce? Nici nu-i cunostea...

-Nu, nu-i cunostea, dar te stia pe tine, raspunse Victoria, cu amaraciune in glas. Din ce mi-ai povestit, e indragostit de tine inca din liceu, poate este vreo iubire din aceea bolnava... daca nu te poate avea el, sa nu te poata avea nimeni.

-Dumnezeule!!! Augustin... Augustin poate fi in pericol, spuse Malvina gatuit, dandu-si seama de pericolul iminent.

-Stai linistita. Fratele meu isi poate purta singur de grija, o linisti Victoria.

-Dar trebuie sa-l sunam, sa-i spunem ce am aflat, insista ea.

-Vom face asta, răspunse Victoria. Mergem la el la hotel, chiar acum.

-Ce vom face?

-Nu facem nimic! raspunse Victoria, sec.

-Dar trebuie sa mergem la politie, spuse Malvina. Daca David incearca sa se apropie de mine in vreun fel? Plus ca vreau sa ducem dovezile ce le avem cu privire la accidentul parintilor mei.

-Draga mea, nu uita ca discutiile pe care le-am avut au fost cu caracter neoficial. Toate informatiile dobandite se bazeaza doar pe vorbe. Nu exista dovezi clare. Sunt doar declaratii ale unor oameni, care intr-un eventual proces ar fi declarati senili. Nu avem motive sa mergem la politie si sa nu uitam ca in baza celor aflate, toti cei intervievati au depus la dosar acte cu privire la ancheta... acte care acum nu mai sunt... ce iti spune asta? intreba Victoria, batand cu mainile in volan.

-Este posibil ca politia sa fie implicata? Oare s-a dorit ca acest caz sa ramana asa, considerat un accident si gata?

-Exista o mare probabilitate ca nu toti politistii sa fie implicati, dar cineva de acolo este! Deci, mai mult ca sigur ... acest David a platit pe nemernicul acela sa-i loveasca pe parintii tai. Nu se stie daca a vrut sa-i omoare sau sa-i sperie, nici macar nu stim motivele pe care le-ar fi putut avea, doar banuim vag. Cand acest accident, a dus la decesul a lor tai, David ca sa nu se faca legatura intre el si accident a mituit pe cineva care a sustras din dosar anumite probe, apoi ca sa fie sigur ca nimeni nu-l da in gat, l-a ucis si pe nemernicul care a condus masina.

Iubire de smarald (Vol 1)-FinalizatăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum