Capitolul 23-Sarah nu renunță

8.3K 684 13
                                    

-Am sa incep eu sa povestesc apoi cand ajungem la partea cu investigatia vei continua tu Victoria, spuse Malvina, tragandu-si scaunul in apropierea detectivului White.

-Ok, raspunse Victoria.

Augustin lua si el loc pe un scaun aflat in apropierea Malvinei, facandu-i semn ca poate incepe.

-Totul a inceput in urma cu sase ani si jumatate cand parintii mei au decedat in urma unui accident de masina si...

Dupa ce Malvina cat si Victoria ii adusera detectivului White la cunostinta, toate cele aflate si toata istoria accidentului parintilor Malvinei, acesta se ridica de pe scaun si incepu sa se plimbe prin camera.

Zece minute Mark nu spuse nimic, doar se mișcă dintr-o parte in alta, fara a arata in vreun fel ceea ce gandea. Niciunul dintre cei prezenti in camera, nu il tulburara in vreun fel, asteptand ca acesta sa isi aseze in minte toata informatia primita.

-Stiu ce trebuie sa facem, spuse Mark intr-un final. Nu ma pot duce sa prezint un raport superiorului meu doar in baza spuselor voastre, dar pot sa-l pun sub urmarire pe David. Eu am suspiciuni ca el a ucis-o pe Rebecca pentru a putea...

-Nuuu! striga Malvina, ducandu-si mana la gura. Nuuuu, nu vreau sa cred asa ceva. Cum sa o ucida pe Rebecca?

-Ba da. Eu sunt mai mult ca sigur ca acest individ bolnav, a ucis-o pe Rebecca pentru a putea avea libertatea de a fi cu dumneavoastra.

-Nu-mi mai spuneti dumneavoastra,  Malvina e suficient. Si in alta ordine de idei, nu stiu de unde a alimentat el aceasta iubire, pentru ca eu nu i-am dat niciodata sperante, de niciun fel. Pana sa ma sune Rebecca, pentru organizarea nuntii lor, nici nu stiam de existenta lui.

-Aici mai este un lucru pe care nu-l stiti. Vedeti Rebecca nu se putea casatori cu David, fiind deja casatorita in Fremont, spuse Mark, in timp ce isi aprindea o tigara.

-Poftim? Adica vrei sa spui ca totul a fost de la inceput o farsa? Nu vreau sa cred ca Rebecca a luat parte la asa ceva, spuse Malvina. Rebecca parea indragostita de David si voia sa se casatoreasca cu el, asta stiu sigur.

-Tot ce este posibil. Poti sa ai dreptate, doar ca din punct de vedere legal, nu prea avea cum face asta, intelegi? raspunse Mark.

-Si daca totusi, ei au planuit acest lucru impreuna, doar ca David sa aiba motiv sa se apropie de tine... adica spun daca cumva Rebecca doar a jucat un rol in toata treaba asta? intreba Victoria, uitandu-se atent la Mark si Malvina.

-Nu cred! raspunse Mark.

-Nici eu nu cred! interveni si Augustin. Cand a aflat ca David a incercat sa o seduca pe Malvina, era devastata. Voia sa afle de ce a facut David asta si de ce si-a batut joc de ea. Nu parea ca joaca teatru din contra mi s-a parut destul de afectata.

-Asa este! Din informatiile stranse, am ajuns la concluzia ca Rebecca, fiind trasa intr-o casatorie de convenienta, langa un barbat pe care nu-l iubea, dupa ce a dat nastere unui copil, a decis ca nu mai suporta sa traiasca acolo si a fugit de acasa. Aici in oras l-a intalnit pe David si s-a indragostit. Apoi lucrurile au decurs de la sine. Eu cred ca ea nici nu a realizat ca nu se va putea casatori cu David, spuse Mark, tragand un fum din tigara.

-Parea atat de fericita, zise Malvina. Cand am ales locatia pentru nunta, era de-a dreptul fericita. Batea din palme mai tare ca un copil caruia i s-a cumparat o jucarie noua.

-Isi dorea ceva al ei, cladit de ea, nu de parinti. Ce nu stiti voi este ca... ea provenea dintr-o familie destul de conservatoare, cu principii invechite. Acestia i-au cam dictat viata si tot ei au organizat si nunta fara sa o consulte. Asa ca va dati seama cat de bine se simtea cu toate aceste lucruri, pe care putea sa le faca singura, spuse incet Mark.

Iubire de smarald (Vol 1)-FinalizatăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum