Bölüm 9

12.1K 624 17
                                    

Dirim den

Ben bu kıza aşık olmuştum.Ama ona soğuk davranmalıydım.Ebruya verdiğim zararları Aledaya da vermemek için ondan uzak durmalıydım.Bu yüzden Melih ve Cem i de tembihledim.

Ama bugün Ebru nun geleceğini duyduğumda neler hissettim bilemiyorum.Karışık duygular içerisindeydim.

Aleda da benimle gelmişti ve bana verdiği dersten sonra kesin bir karara varmıştım.Ben Ebru ya artık aşık değildim.Belki kırgındım.Ama ben kesinlikle Aleda ya aşıktım ve ondan uzak durmalıydım.Bugün son defa doya doya mavi gözlerine bakmalıydım...

**********

Aleda dan...

10 gün...Koskoca on gün geçti.Onur öldü.İremi ilk defa cenazesinde gördüm.Bana tek dediği şey intikamımı alacağım olmuştu.

Okul? Evet okul.Dirim,Melih ve Cem benimle neredeyse hiç konuşmuyorlardı.Zaten arada okula uğruyorlardı.Dirim e bu aralar fazla ihtiyacım vardı.

Ebru? Evet Ebru.10 gün önce İstanbul' a gelmişti ve bizim okula bugün başlayacaktı.
İremde bizim okula kaydını yaptırmıştı ve o da bugün başlayacaktı.
Benim için epey stresli bir gün olacağı kesindi.
Arda ve Kardelen.Evet onlarla baya bir yakınlaşmıştık.Babamda her iki güne bir Arda dan uzak durmam için nasihat ediyordu.
Nedeni ise ' gözüm tutmadı o çocuğu' oluyordu.Gerçekte öyle olmadığını adım gibi biliyordum ama ses çıkarmıyordum.
********

Okula geldiğimde Arda ve Kardelen e sarıldım.Dirim yine yoktu.İrem in ve Ebru denilen kızın bizim sınıfta olduğunu öğrendiğimde fazla gerilmiştim.Zaten sınıfta sıra yoktu.

****
Sınıfa girdiğimizde iki yeni sıra gelmişti.
Evet.Artık kesinlikle aynı sınıfta olacağız.Herkes sınıfa girmeye başlasıpında kol kola sınıfa giren İrem ve yanındaki kıza baktım.Sanırım bu oydu.Ebru.Ama hangi ara tanışmışlardı ki?
Evet.Ebru.O Dirim in aşık olduğu kadar vardı.Fazla güzeldi.Çok fazla güzel.

İkiside çarprazımdaki sıraya oturduklarında bana iğneleyici bir şekilde bakmışlardı.Hayır artık Ebru ya ne oluyorsa?

Hoca sınıfa girip derse başladığında aklıma Dirim gelmişti.Özlemiştim.Keşke benimle konuşmasaydı ama burada olsaydı.O Ebru ya baksaydı,bende ona.

Düşüncelerimi hızla açılan kapı bölmüştü.Evet.Allah ın sevgili uluymuşum demek ki.Gelmişti.Dirim gelmişti.Bana doğru yaklaşırken kalbim salak salak nasıl atacağını bilemiyordu.Bilerek yana kaymamıştım çünkü bana kay diyecekti ve bende onun sesini duyacaktım.
- Kay!

Evet. Demişti.Hemen yana kaydığımda herkes bize bakıyordu.Dirim yine
- Önünüze!
Diyene kadar.

Ama tek bir sorun vardı.Dirim bana değil Ebru ya bakıyordu.Ne kadar da salaktım ben böyle? O gelsin Ebru ya baksın bende ona diye düşünürken nasıl bu kadar acı çekebileceğimi düşünmemiştim?
Ebru da Dirim e baktığında gözlerim dolmaya başlamıştı.Ya tekrar sevgili olurlarsa? Ben o zaman ne yapardım?

Teneffüste Ebru Dirim in yanına gelmişti.

- Selam, dedi.

- Selam.

Ne? Dirim? Bana asla selam demeyen çocuk selam demişti.

- Seninle konuşmalıyız Dirim.

Ebru Dirim e konuşmalıyız dediklerinde ikiside sınıftan çıkmıştı.Ben? Ben yine yalnız. Yanıma Arda ve Kardelen geldiğinde ise akmak için bahaneler arayan gçzyaşlarımı daha fazla tutamadım.Arda bana sarıldığında ise bende ona sarılmıştım.

- Oooo bak sen masum sürtüğümüze. Kendine yenisini mi buldun?

Arda dan sinirle uzaklaşmıştım.

- İrem! Bana bulaşma!

Dirimden...

10 Gündür onu göremedim.Görsemde konuşmadım zaten.Babamın tehdidinden sonra korkuyordum.

Okula geldiğimde Ebru yu gördüm.Ne kadar da değişmişti bir buçuk senede? Ona bakıyordum ama eskisi gibi hissedemiyordum.Şu anda bana bakan kızı seviyordum ben.

Ebru konuşalım dediğinde birlikte bahçeye indik.

- Evet.Seni dinliyorum.

- Dirim.Dirim ben çok üzgünüm.Seni bırakmak istemedim ama korktum.Babandan korktum.Ama yapamadım.Amerikada sensiz ölü gibi yaşadım hep.Bir şans daha verir misin bana?

Ebru.Evet Aleda haklıydı.Gerçekten seven kendisine öncelik verip gitmezdi.

- Ebru.Bak ben üzgünüm.Dediğin olmaz,olamaz.Ben başkasına aşık oldum.Ama seninle arkadaş olabiliriz.Sonsuza kadar.Sen benim için değerlisin ama beni anla.

Evet. Ebruya karşı hep kibar konuşurdum.Çünkü o beni bilen,tanıyan ilk kızdı.İkincisi ise kuşkusuz Aledaydı.Ve sonuncusuda o olmalıydı...


Beğenmeyi ve yorum atmayı unutmayın.Kendinize iyi bakın. Öpüldünüz...

SON DERS(TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now