13.Bölüm

439 23 2
                                    

13.20 ,

Oğuz'un gelmesi ile içeriye girmesi bir oldu. O ağır ağır çıktığı merdivenleri koşarak çıktı dikkatli adımlarını dengesiz ilerlemelere bıraktı , insanlara çarpa çarpa ilerledi Atıf Müdür'ün odasına doğru ..

Odanın kapısında görevli bir memur vardı. Oğuz kapıya yöneldi , memur kimsiniz? Dedi.

- Ben Oğuz. Başkomiser Oğuz. Ya siz?

O zaman buyrun dedi memur içeriyi göstererek. Içeride müfettiş size bilgi verir.

Teşekkür ederek içeriye girdi Oğuz. İçeri de bütün evraklar çıkartılmış teker teker fotokopileri çekiliyordu. Detaylı incelemeler yapan üç kişi ortamı süzüyordu. Pencere kenarında sigarasını içine çeken bir adam vardı ona doğru ilerledi Oğuz. Arkasını döndü o adam Oğuz ile göz göze geldi. Adam Oğuz'a bakarak ,

- Başkomiser Oğuz olmalısınız?

- Ta kendisiyim.

- Soruşturma memuru Kemal.

- Memnun olduğumu söyleyemem Kemal Bey. Yanlış yerde doğru şeyler aramaya çalışıyorsunuz.

- Kimse kimsenin görevlerine karışmamalı değil mi Oğuz Bey?

- Bir memurun görevleri arasında haksızca bir kamu görevlisini soruşturmak , evraklarını kopyalamak , odanın kısaca amına koymak gibi bir yetkisi olduğunu bilmiyordum.

- Üslubunuzu bozuyorsunuz !

- Bozduğum bir şey yok Kemal Bey. Ama karakteri bozuk olanlar var aramızda.

- Bir kez daha uyarmam Oğuz Bey !

- Uyarılarınız asayiş binasında bir başkomiseri alakadar etmez. Burası benim çalıştığım yer. İstersen başmüfettiş ol , buranın en yetkilisi sen olamazsın. Sen diyorum çünkü sana siz diye hitap edebilmem için öncelikle dürüstçe görevinizi yapmanız lazım.

- Getirdim diyerek odaya daldı Ziya.

- Hah yaşa Ziyacım dedi Oğuz. Elini Ziya'ya doğru uzattı ve Ziya'dan o dosyayı aldı.

Neler oluyor dedi Kemal ,

- Sakin ol Kemalcim. Bakın buraya diye seslendi odadakilere Oğuz. Herkes birden bakar duruma geldi. Bu dakikadan itibaren bir kez daha inceleme yapmaya çalışan olursa döverim !

Sana gelince Kemal. Bu dosya da Ankara'da yaptığın yolsuzlukların , ihaleye karıştırdığın hilelerin fesatlıkların listesi var. Adam müsveddelerini alıp buradan gidiyorsun. Sen Ankara'ya gitmeden de bu dosya Ankara'ya gidecek emin olabilirsin.

Kemal şoke oldu. Tam ağzını açacakken Oğuz engel oldu.

- Sakın ha. Ağzını açıp kendini iyice küçük düşürme. Müfettiş Ekrem'i sakladığınızı biliyorum. Ural Ofisler Grubu ile olan münakaşanızı da. Bu akşam Atıf Müdür ve ekip aklanacak anladınız mı Kemal Bey?

Bu da size son kez bey diyişimdi. Şimdi 15 dakika içerisinde burayı bulduğunuz gibi düzeltip bırakıyorsunuz.

Ziya sende çekilen bütün kopyalanmış evrakları yırtıyorsun ve beyleri kapıya kadar uğurluyorsun.

Bir daha adaletin sağlandığı yerlerde şerefsiz halinizle görev başında olmayın Kemal. Bu saatten sonra birazcık var olan karakteriniz bile bu basamaklara çıkabilecek kadar yetki sahibi olamayacak.

Hoşçakalın.

Diyerek odadan ayrıldı Oğuz. Çıktığında koridorlarda kimsecikler yoktu. Oğuz yüzü gülümseyerek kendi kendine daha yeni başlıyoruz diyerek merdivenlerden indi ve odasına doğru ilerledi.

Kemal ve adamları odayı eski haline getirirken ses çıkarmadılar. Ziya itina ile kopya kağıtları yırtarken sırıtıyordu. Her yırttığı kağıdı sayıyordu ayrıca. 118 , 119 , 120 ..

Beyler dedi biraz sonra ,

Devletin asayiş bürosuna zarar vermekten dolayı bu zararların faturası evlerinize gelecek haberiniz olsun. Bazılarınıza elektrik direği misali gelecek bazılarınıza kol misali bazılarınıza da koldan dirseğe kadar gelebilecek diyerek kahkasını attı. Tadını çıkarıyordu şuan yaptığı işin Ziya.

Kemal kapıya yöneldi.

Kemal Bey bez orada değil bez pencere kenarında zahmet olacak ama şu sigara izmaritlerini diyorum onları bir topla bir de masayı temiz bırakırsan hadi canım diyerek güldü.

Kemal arkasını döndü el bezine yöneldi.

10 dakika içerisinde işleri bitti. Kendinden emince bindikleri asansörlü binadan merdivenleri inerek gitti Kemal ve adamları. Oğuz penceresinden gidişlerini izlerken Ziya kapıda el sallıyordu gidişlerine. Bütün asayiş olan bitenlerden şaşkın ama mutlu bir şekilde gülümsüyordu. Ziya asayişe girerken kafeteryadan iki kahve alıp Oğuz'un yanına çıkmaya başladı. Beklenen haberde gelmişti.

"Son dakika : İstanbul Asayiş Müdürü Atıf Yiğiter ve ekibi suçsuz bulundu."

Sır Ölüm - Gerilim ve Macera PsikolojisiWhere stories live. Discover now