8.Bölüm

791 25 0
                                    

Bir bardak su gelene kadar odada ki sessizlik bozulmadı.

Ziya heyecanlı heyecanlı odaya dalıp suyu getirdi. Biraz acele etmiş olsa gerek suyu döktüğü bariz belliydi. Oğuz Ziya'ya sitemli bir şekilde baktı Celal suyunu yudumlarken. Ziya da Oğuz'a ne yapayım Başkomiserim kaçırmak istemedim dedi.

Oyun mu oynuyoruz Ziya?

Pardon Başkomiserim.

Otur. Sormak istediklerin varsa sor , sizde dinlenmişsinizdir artık devam etmeliyiz.

Olur edelim dedi Celal.

Celal biraz tedirgindi bu durumu Oğuz anlıyordu. Dayanamadı ve sordu ;

- Tamam da beyfendi neden tedirginsiniz? Sonuçta geldiğiniz yer de devletin bir kurumu. Korkmayın buradan çıktığınız da kimse sizi öldürmez. Ne biliyorsanız anlatın ki işimizi yapalım.

- Anlatıyorum.

- Ben sorunca anlatıyorsunuz. Bende bunu anlamıyorum. Millet başı sıkışınca asayişe emniyete karakollara koşar gelir ama bir şeyi de sormadan anlatmaz yahu.

- Bakın bütün bildiklerimi anlattım.

- Eminim daha fazla bildikleriniz de vardır. Sürekli olarak girdiğiniz barın sahibini bilmiyorsunuz biraz saçma değil mi? Ya da tamam bilmiyorsunuz sevdiğiniz bayan hiç bahsetmedi mi?

- Bir kere.

- Bakın bildikleriniz varmış işte. Buyrun anlatın.

- Aslında var.

- Anlatsana o zaman be adam. Devletin güvenindesin. Burdan anlatmadan çıktığın vakit kesinlikle ilk hedef sensin. Ölmek mi istiyorsun. Ziya aç kapıyı beyfendi çıksın. Yaşamış gözüken ölülere ihtiyaç yok.

Bu laftan sonra Celal titredi , Ziya kapıyı açtığında titremesi korkuya dönüştü ve anlatmaya başladı. Kapı da geri kapandı.

- Bar sahibi eski Rus mafyalarından İvan Rebekov diye bir adam. Ural da Petersburg da Moskova da iş yerleri vardı büyük holding sahibiydi yani anlayacağınız Rusya da saygın bir adamdı ama yapacağı işleri örtü altından yapardı. Petrol ticareti yapıyormuş ama daha sonraları bir ara Gürcistan'a gitmiş oradaki barların faaliyetini görünce bar işine karar vermiş. Holdinglerin bir tanesi geçen yıla kadar hâlâ faaliyetteydi. Oğlunu holding patronu yaptı kendisi de en çok sevdiği mesleğe yani mafyalığa döndü. Bar ortamında bu işi rahat yapıyordu.

- Kaç yaşında?

- 62 ve ya 63 olmalı. Ama yaşına bakmayın ülkesinde ki soğuk iklim yüzüne vurmuş tabiki. Soğuk bir suratı var ama genç gözüken uzun boylu biri. Mutlaka buralarda istihbaratı vardır.

- Anladım.

- Şuan nerededir?

- Kesinlikle Rusya'da tatildedir. Ülkesini sever.

- Desene iş ülkeler arası diplomasiye dönüyor.

Adam göründüğünden de kirli olabilir dedi Ziya.

Sadece kirli olsa yine iyi. Çamurla dostluk kuracak kadar pislik bir insan olduğu kesin diyerek odadan çıktı Oğuz Başkomiser.

Ortada biri sır iki tane ceset , kirli bir adam , o yetmezmiş gibi ülkeler arası diplomasiye dönen bir düğüm ...

İlerleyen günler kesinlikle zor gözüküyordu..

Sır Ölüm - Gerilim ve Macera PsikolojisiWhere stories live. Discover now