2 Kapitola

1.1K 57 0
                                    

Nikdy jsem nebyla na ranni vstavani proto mozna jsem nemela rada ani skolu. Ale komu by se chtelo vstavat treba uz o sesti rano? S hlasitim povzdechnutim jsem se vzala do ruky telefon a divala jsem se kdo me probudil zrovna v brzkych hodinach. Protocila jsem oci kdyz jsem si vsimla ze mi prisla sms od Gemmy.

" Otevri dvere. Je to dulezite"

Precetla jsem si sms ospalymi ocima asi tak trikrat nez jsem se rozhodla vstat s te postele a jit ji ty zatraceny dvere otevrit. Prvni den prazdnin a ja jsem myslela ze se aspon poradne vyspim a hlavne kdyz babicka je v laznich a prijede az zitra. Vzala jsem si na sebe zupan a schazela jsem dolu abych te pipine otevrela ty dvere nez nam rozbije sklo na okne.

" Co vyvadis? Vis kolik je?" otevrela jsem dvere a hned na to Gemm vesla do domu moji babicky a protocila ocima. Otocila se na me a zacala se mirne smat. No jasne jeste aby ne kdyz jsem si pujcila babicin zupan a kosily jelikoz jsem se nechtela pozde vecer ty veci hledat v kufru.

"Co to mas na sobe? Nova moda?" smala se mi Gemma a sedali si na zidli v male chodbe. Hodila jsem po ni vrazedny pohled a po chvilce se prestala smat.

" Hele co takhle my rict co je tak dulezite ze jsem vstala v sedm hodin rano?" rekla jsem ji trochu protivnym hlasem ale ona moc dobre vedela ze jsem nenavidela kdyz me nekdo vzbudi.

" Volal my bracha" oznamila mi Gemma a ja pri slove bracha ztuhla. Nebyla jsem schopna pohybu. Jak jsem mohla zapomenout. Harry Styles. Nikdy jsme spolu nejak nemluvili. Ja byla takova baculata holcicka a on si ze me delal srandu a s jeho kamarady my delali na schvaly. To me donutilo v patnacti letech se zmenit ale ne uplne.

" A to si me musela sbudit?" podivala jsem se na ni. Byla jsem tak nastvana!

" No ono to teprve dojde. Vis mamka jak si povedela Harrymu kam jedeme no a on s kluky dostal napad ze by jeli s nami" oznamila mi jako by se nic nedelo a usmala se. Coze? Vim je to uz par let co jsem ho videla naposledy ale kdo by zapomnel na arogantniho a namyslenyho kluka ktery mi delal ze zivota peklo. V te dobe jsem si psala denik ktery jsem nahodou stratila.

Nejvetsi trapas ale byl kdyz ho Harry precetl na jedne narozeninove oslave nasi kamaradky Step. Pak jeste dodal par jeho slov a ja jsem utekla se slzy. Daloby se rict ze jsem se poprve zamilovala a bohuzel to nebylo s jeho strany stejne. Byla jsem mu pouze pro smich.

"Coze? Gemm to neni mozne! A ja myslela ze si to uzijem" zoufale jsem si sedla vedle ni na zem a hlavu jsem si oprela o zed. V hlave jsem mela tolik myslenek a nevedela jsem na koho mam byt vubec nastavana. Jestli na Gemm ze mu neco nerekla a nebo na jeho mamku ze mu to vubec povedela.

" Rose je to uz tak dlouho. Vim ze na to nezapomenes ale treba te vubec nepozna. Zmenila si se. Vypadas skvele uz nejsi ta baculata holka ktera byla vsem pro smich a mela jedine dve kamaradky" snazila se me uklidnit Gemm. Mozna mela pravdu. Jak dlouho jsem ho nevidela? Rekla bych ze aspon sest roku to bude.

"Mozna mas pravdu. Treba me nepozna ale co kdyz ano?" podivala jsem se na ni zoufalym pohledem. Nechci byt zase pro smich ale proc bych mela ne? Uz nejsem ta baculata holka.

" Zmenil se uz neni takovy jaky byl drive." snazila se me Gemma uklidit. A mozna mela pravdu treba je opravdu Harry jiny.

" Mas pravdu preci si nebudu kazit dovolenou " usmala jsem se na Gemmu a presunuly jsme se do obyvaciho pokoje. Nakupy takovy byl nas plan. Uz si ani nepamatuji kdy jsem naposledy nekam vyrazila nakupovat. Myslim ze muj satnik by potreboval par novych veci na leto.

Holiday / Harry Styles/Where stories live. Discover now