2. De uitslag...

4.6K 157 68
                                    

Ik heb hard gestudeerd voor mijn wiskunde toets en ik weet zeker dat ik hoger haal dan een zes, sowieso.

Ik zie de player mijn kant op komen. Loser. Echt als ik iemand mocht slaan, was het hem wel, ik schrik op uit mijn overpeinzingen als er op mijn schouder wordt getikt.

"Hoi, stuudje, en goed geleerd? Nou, ik namelijk wel."

Hij lacht als een stikkende goudvis, oliebol, nee ik mag niet met oliebollen schelden, want die zijn lekker. Het is een suffe drol. Ja, hij stinkt er ook als één. Ugh. Ik ben echt zenuwachtig voor de toets. Mijn moeder was niet blij toen ze zag wat er met mijn telefoon gebeurd was. Ze was razend. "Dan ga je maar heel goed leren jongedame, want ik ga geen nieuwe voor je kopen!" Ik zuchtte door deze herinnering.

"Niet goed geleerd dus, haha, ik ga sowieso winnen. Mooi zo." Ik zucht nog even harder, en trap vervolgens op zijn teen. "Au! Bitch!" Ik lach snorkend. Aantrekkelijk, echt. Hij springt boos op en neer.
"Hé verdomme, moest dat nou?!"

Ik knik, pak mijn spullen uit mijn kluisje en loop naar de les. Uiteraard twee minuten voor de bel gaat. Ik ben echt een nerd. Ik weet het. Ik stoot tegen iemand aan. Ik laat mijn boeken vallen. Voor ik eenmaal kan bukken duwt de jongen ze al in mijn handen, ik kijk op. Het is Spencer. Spencer en ik hadden ooit iets. Het ging uit omdat hij Angelica leuker . Hij zoende met haar en toen betrapte ik ze. Hij maakt net even iets te lang oogcontact. "Oeps." Hij lacht schuw naar me. Mijn mondhoeken krullen langzaam omhoog. "Ach, wat schattig, nerdliefde, charmant, ga gewoon even Fransen ofzo. Iedereen weet dat jullie dat willen." Ik bloos, als ik naar Spencer kijk zie ik dat hij ook bloost.

Jackson klopt op Spencer's rug, fluistert iets in zijn oor. Spencer wordt nog roder. Als dat al mogelijk is. Hij stottert een excuus. "Het is al goed, het was eerder mijn schuld." We buigen naar elkaar toe. De bel klinkt. We schieten uit elkaar. Verdraaid, stomme bel. Spencer pulkt zenuwachtig aan zijn nagels. "Nou, eh, doei..." Ik zwaai en loop dan naar mijn lokaal.

Biologie is weer eens uiterst vervelend. Hierna wiskunde. Toets. Nieuwe telefoon. Dit wordt hem echt. Niet. Ik vis mijn wiskunde boek uit mijn tas en lees de samenvatting van het hoofdstuk nog maar eens door. Dus f(x) .... Is hetzelfde als x=.... Okay. Was het echt zo moeilijk? > groter dan, < kleiner dan. Okay ik kan dit. Richtingsco dinges.. Jep, ik kan dit. Helemaal, dat wordt een acht; Jackson kan die date op z'n buik schrijven. Als hij al weet hoe die moet schrijven. Het zou me verbazen als hij een pen heeft. Of een schrift.

Jackson is één van die jongens die de hele dag op zijn telefoon zit en, ontzettend ijdel zijn. Zo irritant. Hij vindt zijn uiterlijk belangrijker dan school. Wat is er belangrijker dan school? Niets! School is enorm belangrijk voor de rest van je leven. Voor je career. Maar goed, ik dwaal af. De toets wordt op mijn tafeltje gelegd. Ik kijk naar de toets. Och. Maar zes opdrachten. Da's niet zo moeilijk, toch?

Dat is het dus wel. Ontzettend moeilijk, ik kijk naast me. Jackson zit twee rijen voor me, aan de linkerkant. Hij fluistert naar me, alsof hij mijn gedachten kan lezen; "Hoe moeilijk kan het zijn?" Ik geef hem de middelvinger en focus me weer op mijn werk. Hij grijnst, sukkel.

Als het uur afgelopen is, vertelt de docent dat iedereen, een toets mee naar huis neemt en die nakijkt. Top. Echt, meer werk. Als kinderen je niet mogen, gaan ze altijd van alles fout rekenen. Gelukkig heb ik een heel duidelijk handschrift. Daar bof ik maar mee. "Als er onenigheden zijn, meld je dat bij mij, ik kijk uiteraard ook de toetsen nog een extra keertje na." "Maar meneer, waarom kunt u het dan niet meteen nakijken. In plaats van dat wij het moeten doen?"

"Omdat jullie eerlijk moeten zijn. Dit is een oefening, hierdoor leer je om eerlijk te zijn." Iedereen zucht hoorbaar. De toetsen worden opnieuw uitgedeeld.

'Emma Truitjes, Havo 5 08-09-2015 Dinsdag. Vak: wiskunde twee toets."

Emma Truitjes is het vriendinnetje van Jackson, mijn leven is echt super. ( Hoor je het sarcasme erin? ) Jackson loopt naar me toe.
"Hey stuudje, raad eens wie ik heb? Juist ja, ik heb jouw toets, dit gaat nog eens leuk worden."

Ik begin te panieken van binnen. Wat als hij me nou een onvoldoende geeft? Dan moet ik met hem op een date. Oh, poep, dat wil ik helemaal niet.

"Je moet eerlijk nakijken. Raad eens wie ik heb, Emma Truitjes, je vriendinnetje." "Oh, echt? Ze is mijn vriendin niet, niet meer tenminste, al een jaar niet meer. Emma Truitjes; kreng in real life, geweldig in bed, als een tijger, ik weet nog die keer dat ze een-" Ik sla mijn hand over zijn mond. Hij likt mijn hand. "Gadverdamme! Smeerlap!" Hij loopt luid grinnikend weg.

Oh poep , hoe ga ik dit oplossen? Eh. Niet..

#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Where stories live. Discover now