11. En wie heeft er nu wel interesse in een stinkende panda?

2.6K 111 112
                                    

Ik haat mijn leven, waarom moest dat eergisteren ook gebeuren? Blijkt dat mijn moeder wist dat hij getrouwd was, echt, Halleluhjah! Ik zit in de klas, Wim die spreekt en ik doe alsof ik luister, wat ik eigenlijk niet doe. Jackson bijt nerveus op zijn nagels. Ik moet vanmiddag van partner wisselen, met aardrijkskunde. En uit zijn buurt blijven, dan maar geen nieuwe telefoon. Dan hoef ik ook niet meer met hem op een date. Jackson, kijkt mijn kant op, ik kijk snel weg. Wim kijkt me even bezorgd aan, Wim is erg aardig. Nee toch niet.

Eindelijk is de les afgelopen, nu is het pauze, als ik me nu gewoon verstop in het damestoilet, dan gaat hij me toch niet achterna. Ik loop achter Wim de klas uit, hij slaat rechtsaf. "Hi, Wim, heb je zin om nog een keer langs te komen, Merel vraagt naar je." Dit is niet helemaal een leugen. "Eh, tuurlijk, wanneer?" Hij is iets te happerig, maar daar komt Jackson aan. "Vanavond, mijn moeder had eigenlijk een beetje op je gerekend, we eten pizza. Kom maar rond een uur of zes."
"Of gewoon meteen na school."

"Is goed, dan rijd je dus met me mee naar huis?" "Ja, en dit keer moet je uitkijken voor vuilnisbakken, je wang ziet er wel al beter uit." Jackson schraapt zijn keel. "Dankje! Het doet ook geen pijn meer, en het is minder paars en groen en niet meer ontstoken, ben daar wel erg blij mee." "Dat snap ik ja. Hey, heb je zin om met mijn vrienden en mij in de kantine te zitten?"

Ooit moet ik hem onder ogen komen, hoe eerder hoe beter. "Nee, ik moet nog even naar mijn kluisje."
Dan draai ik me om en loop snel naar mijn kluisje. Jackson volgt me op de voet. Iemand slaat met zijn vuist. Mijn kluisje dicht. Bijna zat mijn hand er tussen. Ik grom en doe dan mijn kluisje op slot. "Wij moeten praten."

"Ik hoef geen nieuwe telefoon, dan hoef jij de helft van je afspraak niet na te komen en ik mijn deel, en ik ga straks vragen of ik met iemand anders mag, nee, we hoeven niet te praten, dat hebben we net gedaan, en dit gesprek is nu af. Dag stinkende panda."

Ik vlucht het toilet in. "Rachel! Waar slaat dat nu weer op?"
Ik wacht tot de bel gaat, loop dan het lokaal in, naar de tafel van de docent, lever mijn map in, en vraag hem dan het onvermijdelijke. "Aangezien je jouw deel al af hebt, mag je iets voor jezelf doen, en je hoeft niet naast je partner te zitten."
"Dankuwel meneer."
Ik neem een plaatsje helemaal voor in de klas, Wim ploft op de stoel naast me. Er wordt wat gemompeld, en plotseling zit Jackson naast me.

"Waarom negeer je me?" Ik klak geïrriteerd met mijn tong, snapt hij het nog steeds niet.? "Omdat je kapot vervelend en irritant bent, en ( ik zeg dit in een fluistertoon ) dat van zaterdag een ontzettende rare en idiote actie/moment was. Ik wil je niet zien en ik hoop dat je beseft dat je me nu stalkt. Goodbye Jackson."

Ik kijk de klas rond, naast Wim is nog een plekje. Snel pak ik mijn tas, maar Jackson trekt me terug. "Hoe bedoel je een 'fout'? Ik vond van niet, tenminste, we hebben het nu toch wel over het bijna zoen gedeelte."
"Nee, over het feit dat jij bent geboren, dat had nooit mogen gebeuren."
"Je faalt."
"Je vaders condoom faalde ook, denk daar maar eens over na."

Hij kijkt zagrijnig. Die jongen is altijd zachrijnig.

"Het valt me wel op dat als je je aangevallen voelt, je sarcastisch begint te doen."

"En jij veranderd in een lul, oh, wacht even, dat ben je al."

Ik steek mijn middelvinger op en negeer hem. Of tenminste dat is mijn plan.
Niet dat mijn plannen ooit werken. Hij draait mijn stoel naar de zijne.

"Jackson. Ik snap dat je heel graag verkering met dat meisje wilt, maar kun je dit soort zaken buiten school doen, in je eigen tijd."

"Meneer. Het is een lul. Dat weet u nu toch wel?"

"Nablijven. Tot vijf uur. Er wordt niet zo gesproken in mijn les."

"Meneer, dit is mijn eigrn tijd."

#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Onde as histórias ganham vida. Descobre agora