5. De date, alles loopt in de soep..

3.5K 147 69
                                    

Als het zeven uur is, loop ik naar beneden, Jackson staat me op te wachten in zijn auto. Hij kijkt bewonderend naar mijn outfit.  Een te groot shirt, met een grove tekst erop. En slippers en een joggingbroek. "Wel, waar gaan we naartoe. Zie ik er een beetje leuk uit?" Hij knikt, en opent dan de deur voor me. 

"Hi, zie ik er een beetje leuk uit?" Ik zucht diep en snauw hem zowat toe dat hij moet gaan rijden. "JE ZIET ERUIT ALSOF JE IN EEN BAK MET VUILNIS BENT GEVALLEN, JACKSON, IK SCHAAM ME DIEP VOOR JE!" Ik schiet in de lach na dit gezegd te hebben en Jackson kijkt nogal pissig. "Ik in tegenstelling tot jou ben een ontzettend lekker ding, en alles draait om mij, en je liegt, wie doe ik nu na? " 

Jackson is erg geïrriteerd, dat weet ik zeker, maar om heel eerlijk te zijn, boeit dat me niet erg veel. "Ik zou het eh, niet weten." "Niet, nou, dan weet ik het ook niet hoor." Ik lach een onaantrekkelijke lach. Hij kijkt naar me met een opgestoken wenkbrauw. Ik doe hem na. Hij trekt nu ook de ander op. "Ogen op de weg, lul. Wil je me dood hebben ofzo?" "Nog niet. Maar wel snel. Misschien vermoord ik je na de date. Mijn besluit staat nog niet vast." Ik knijp in zijn schouder, hij piept en snauwt me toe dat ik gewoon normaal moet doen. Als we eenmaal bij het restaurant zijn, zegt Jackson met een doffe, zachte stem tegen de ober; "We hebben gereserveerd, op de voornaam Jackson. Mijn vader is de baas van dit restaurant." Ik grijp met mijn handen naar mijn buik en kreun een beetje. Jackson en de ober merken het niet. "Kom op Jackie Chan, het toetje zal leuk worden." Jackson kijkt me met een vernietigende blik aan. "Best, moppie, je wilt wel eten hé, alles voor mijn prinsesje." 

Ik grom en schop hem tegen zijn schenen. Zijn gezicht vertrekt van de pijn. "Oh, wat ben ik toch onhandig, Silly me, heb je nu auchie wauchie? Moet ik er een kusje op geven?"

Hij kijkt nog kwader. Operatie Apple Irriteren werkt tot nu toe aardig. Mwoehahaha, zegt de stem in mijn hoofd. 

We worden naar ons tafeltje begeleidt. Jackson houdt mijn stoel naar achter, waar ik niet bepaald charmant op neer plof, ik laat een boer. Jackson schaamt zich duidelijk voor me. Mooi zo. "" Kun je niet even gedragen, ik bedoel, we zijn hier in een duur restaurant, en je ziet er als een idioot uit, gedraagt je onbeschoft en je zit te boeren. Echt wat ben jij een ongemanierde trut." Het hele restaurant is stil geworden, nu is het mijn kans. Ik begin keihard nep te huilen, Jackson schrikt en probeert naar me toe te lopen. Ik draai me van hem weg en wapper met mijn handen, om de zogenaamde tranen tegen te houden. "Jackie Chan, jij vuile lelijkerd,   JE BENT ME NAAR BED GEWEEST EN MET MIJN 15 JAAR OUDE  ZUSJE, JE BENT EEN SMERIGE PEDOFIEL, EN JE HEBT ME ZWANGER GEMAAKT, EN IK BEN NU AL BIJNA 4 MAANDEN ZWANGER VAN ONS KINDJE. En om eerlijk te zijn houd je gewoon niet van me, ik ben de zoveelste deuk in je bed post.  En je wilt niet met me trouwen, en oh, nu zeg je dat je een ander hebt? EEN ANDERE HOER?" De ober komt langs om een mandje met brood en kruidenboter neer te zetten. Ik pak een mes, smeer al de kruidenboter op mijn hand en smeer het vervolgens op zijn gezicht, Jackson à la kruidenboter. Met of zonder stokbrood? "Maar, maar ik snap het niet, waar heb je het over? " Als ik een buitenstaander was geweest, had ik nu gelachen om zijn gezichtsuitdrukking, ik schiet dan ook bijna uit mijn rol, maar weet mezelf dan weer in mijn rol te krijgen.

Dan draai ik me om naar een ander tafeltje, pak een glas water van de tafel, terwijl de vrouw me met medelijden aankijkt en gooi het in zijn gezicht. "En dat was voor het feit dat je me voor aap hebt gezet, zo net buiten en voor alles, wat je nog meer hebt gedaan? Je bent ook alleen maar met je werk bezig, en je hebt een affaire. Ben ik niet goed genoeg voor je?"

Ik kijk om me heen, een jongere jongen, mijn leeftijd overhandigt me een glas cola. Ik bedank hem en loop dan terug naar Jackson, die nu absoluut woest, nee furieus is geworden. En gooi dat ook over hem heen. Dan begin ik weer te huilen. 

"Ah, het is niet erg hoor, kindje, is het een jongen of een meisje? Hier heb je geld om met de bus terug naar huis te gaan." Ik pak de twintig euro aan van het oude vrouwtje en loop de deur uit, weg. En schreeuw dan heel erg hard. "Hij heeft een hele kleine, bijna niet te zien, je moet echt zoeken." 

Dan groet ik de ober, die me mijn jas overhandigt en loop het restaurant uit. Ik loop naar de bus en ga op het bankje zitten, met vijf minuten is mijn bus er. "Waar sloeg dat nu weer op? Sprak je echt de waarheid? Kan ik bij je zitten?" Ik draai me om, een van de jongens die in het restaurant zat, is me gevolgd.  Schaapachtig geef ik een antwoord. "Nee, maar het zit zo, hij heeft mijn Iphone 6s kapot gemaakt, gezegd dat hij hem zou vergoeden als ik een hoger cijfer voor wiskunde had, die ik eerst ook had maar daarna weer niet, maar daarvoor zei hij dat hij het toch niet meer zou vergoeden, dus sindsdien ben ik uit op wraak. En ik dacht dat het wel een goede actie zou zijn om hem hier te vernederen. Maar nee, ik ben nog nooit met die jongen naar bed geweest, en mijn zusje is  eigenlijk twee."

"Ah, ik zag al geen dikke buik, maar dat had ook gekund doordat je het zo goed verborg onder dat slobber shirt. En dit klinkt misschien raar, maar mag ik je kussen?" 

Ik knik en hij plaatst zijn lippen op de mijne. Waar ben ik nu weer mee bezig? Het is gewoon de adrenaline-rush van daarnet Dan arriveert de bus en moeten we stoppen, ik zeg gedag, hij volgt me de bus in. "Wat ben je nu? Mijn persoonlijke stalker?" Ik geef de chauffeur het juiste bedrag voor een kaartje en loop naar achteren. De jongen laat zijn ov zien en volgt me. "Nou, ik vond je eigenlijk best wel leuk, dus ik dacht waarom ook niet, ik ben trouwens Wim, Wim Bobbes. " "Nee, bedankt ik ben niet geïnteresseerd, sorry, one night only." "Ik zit bij je in de klas, wist je dat, je zit toch in HAVO vijf, Q?" "Ja, ik ben net nieuw op deze school. Ik heb je nog nooit gezien eigenlijk." "Nee, ik kom morgen pas in de klas, kan ik dan naast je zitten? Ik vind je best wel leuk."

"Nou dat mag wel, maar de gevoelens zijn niet wederzijds, het spijt me." "Oh, oké, geeft niet hoor."

Ik stap uit en hij doet hetzelfde. Hij volgt me tot aan de deur, maar slaat dan naar rechts, steekt de straat over en opent de deur naar het pas verkochte huis aan de overkant. Hij slaapt waarschijnlijk in de kamer met het raam aan de voorkant, inderdaad, het ligt gaat daar aan en hij zwaait naar me.

Ik loop ook naar mijn kamer en sluit de deur achter me, Wim kijkt me verbaasd aan, ik sluit de gordijnen na hem tot ziens te hebben gewenst, hij zwaait terug en sluit dan ook de gordijnen. 

Eindelijk heb ik een beetje het idee dat ik een goede wraakactie uit heb gevoerd. 







~en dat was weer een stukje, laat me weten wat je ervan vindt. Vergeet niet te stemmen en wat vinden jullie van haar wraakacties? Ze is nog niet klaar met Jackson. En hoe zit het met Wim, speelt hij dit, of meent hij het? 

Groetjes 

Fleeingpeanuts. 









#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Where stories live. Discover now