9. Achterbakse ratten, zijn overal

2.9K 104 41
                                    

Als ik de volgende morgen wakker word, eerste uur vrij, neem ik een douche en trek shorts aan, doe mijn haar in een knot, dat slordig in mijn nek hangt, gefrustreerd haal ik het er weer uit, dan maar in een vlecht. Ik neem een waterijsje, mijn moeder en Merel zijn al weg, vanmiddag gaat Merel met Rosa, zodat ik een cadeautje voor Stella kan kopen, en een Spider-man knuffel voor Merel. Ik pak mijn spullen en in, zet mijn zonnebril op mijn hoofd, poets mijn tanden en pak dan mijn fiets en schrik van de stem die me bijna een hart aanval bezorgt. "Klaar voor school? Je hebt een sappig kontje in dat broekje." "Stomme Alfalfa! Jij stinkende, ellendige, zielige, smerige, domme, arrogante koolsla! Houd je dan nooit op?!"

"Tot je breekt, schatje. Je kan bij mij achterop." "Wat is er met je auto gebeurd? In de prak gereden zodat je een nieuwer model zou krijgen?" Hij balt zijn vuisten, ziet dan dat ik dat zie en glimlacht als een hoe- eh, een BOER met kiespijn. "Altijd leuk om te weten dat je zo op me let, en nee, gestolen."

"Like I care!" "Stiekem kan je wel wat schelen! Nou, kom je nog of niet."

"Ik eet liever mijn sokken op dan dat ik nog langer met je praat." Ik duw mijn zonnebril over mijn ogen en stap op mijn fiets, sla snel rechtsaf en fiets het geweldige levensreddende en 1 minuut kortere weggetje in. Een fietsbel rinkelt. Oh alle bloemkolen op een stokje! Waarom in vredesnaam, ik bedoel maar te zeggen, wat voor stalker is dit?

"En, heb je me gemist, Rachel, kijk uit voor die bus!" Snel stuur ik naar links, waardoor ik tegen een vuilnisbak aan rijdt. ( A/N, dit is me overkomen, kamp groep 8, ah trauma's, wie heeft ze niet. D: ) De bak valt om en mijn fiets schiet de lucht in, ik slaak een gil, weer mijn gezicht af, als ik voel hoe ik de lucht in geslingerd word, en land dan in niets zachts.Ik voel me slecht, het lijkt alsof het asfalt me graag wil omhelzen, ik rol nog een paar keer om, en stop uiteindelijk in iets zachts. Ik open één oog. Ik ben in het vuilnis beland, mijn fiets ligt in de bosjes, en ik ben niet bepaald ongedeerd. Maat ik leef nog. Ah, gelukkig maar, dan kijk ik met een zuur gezicht omhoog, ik dacht dat Jackson me volgde, maar dan zie ik Spencer voor me staan, met een geschrokken uitdrukking op zijn gezicht.

"Gaat het?" Ik knik, dan bestudeer ik mijn benen, en armen, er zitten flink wat schrammen op mijn benen en mijn knie begint nu al groen te kleuren, en mijn handen zitten onder de kleine schrammetjes. Ik knik nog een keer, overtuig mezelf dat het prima gaat, neem diep adem en sta wankelend op. Spencer wilt me helpen maar ik schud mijn hoofd.

De zijkant van mijn wang voelt een beetje dik, aangezien ik die open schaafde op het asfalt. Ik proef bloed op mijn lip, haal snel mijn kleine spiegeltje uit mijn tas en bestudeer de snee, hij is niet heel diep, maar er zit nu viezigheid in, dat wordt ontsmetten, de pijn. Ik grimas en Spencer omhelst me, "alles is goed, je leeft nog. Oh goeie god, je oma heeft een goed humeur vandaag," hij gebaart naar boven. Spencer is nogal gelovig. Ik trek mijn fiets uit de bosjes, met behulp van Spencer, stap weer op mijn fiets, en fiets verder naar school.

Eenmaal daar aangekomen, krijg ik een paar vreemde blikken toegeworpen, maar verder zegt niemand er iets van. Ik plof neer op mijn stoel, naast het raam, en Wim. Zucht.

"Hoi, sappig kontje, wat heb je met je gezicht gedaan?"

"Gezoend met het asfalt, doe ik dagelijks, dat je dat nou nooit opmerkt! Suffe gare beschimmelde artisjok. Het is hartstikke leuk om te doen, zo'n vrachtwagen die bijna, maar toch net niet, over je gezicht heen rijdt, moet je proberen, joh!"

De stinkende panda staat voor het eerst met zijn mond vol tanden. Hallo NRC Dagblad? Ja Rachel Janssen hier, ik heb groot nieuws, sowieso voorpagina nieuws, ik heb om 09.34 vanmorgen Jackson de bedorven pantoffel stil gekregen. Mag ik nu 1000 euro? Dank u wel.

Maar ik dwaal af. "Het ziet er erg, mooi is niet het juiste woord, welk woord bedoelde ik nu ook al weer? Oh ja, lelijk. Misschien moet je je maar gewoon afmelden omdat je anders kinderen ziek maakt met je uitstraling. "

#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu