10. Minions zijn niet beter dan smurfen

2.9K 109 71
                                    

Merel is een ramp, ze had een nachtmerrie en kroop bij me in bed, ze trapte me er daarna uit. Toppie. Suffe geobsedeerde Spider-man kleuter. Ze maakte me dus wakker, ik keek op mijn wekker, zag dat het half 4 was, en uiteraard kon ik niet meer slapen, geweldig maar 5 uur slaap. Dankjewel Merel. 

Ik besloot maar naar beneden te gaan, want daar stond mijn rugzak, met het cadeau erin. 

Ik pakte mijn rugzak uit, blub zat te spinnen op de bank, lawaaiig beest. De minion zag er nog prima uit, ik pakte het in met minion inpakpapier, wat ik zelf had gemaakt, of, uitgedraaid. Ik pak het in en zet het cadeau in mijn kledingkast, zodat niemand eraan kan komen. Merel is ook alweer wakker, stomme energieke kleuter. We hebben tot 2 uur de tijd of zo. Ik zet Apple tv aan, ( mijn moeder heeft een obsessie met het merk Apple. Misschien omdat ze het kan betalen, aangezien ze een hersenchirurg is. ) Dan sluit ik het weer af, want ik wil toch liever Netflix kijken, mijn moeder gaat om zeven uur het huis uit, met anderhalf uur pas. Eh, dus. Niet dat ik mijn moeder haat, maar ze is nogal ongezellig.

Ik besluit de film Mr. & Mrs. Smith te kijken, met Brad Pitt en Angelina Jolie, Jennifer Morrison, Vince nog wat en een paar andere acteurs. Dit is mijn lievelingsfilm, en aangezien ik toch al mijn huis- en leerwerk al heb gedaan, en gemaakt, heb ik tot 2 uur vanmiddag bijna niks te doen. Films kijken. 

Ik ben net bij het punt dat hij doorheeft dat ze hem wil vergiftigen als mijn moeder de trap af loopt. Haar haar zit door de war, en ze is schaars gekleed. Mannetje op bezoek. 

Jakkes. Snel  Merel van boven halen, voor ze iets ziet. Ze zit op haar nagels te bijten, suffe gewoonte. Ik til haar op en neem haar mee naar beneden, mijn moeder en haar 'vriend' zitten samen aan de ontbijttafel, ze eten allebei mijn ontbijtgranen op. Ik zet Mereltje voor de televisie, zet big hero 6 aan, en loop naar boven om te douchen. 

"Ik moet gaan, mijn dochtertje is vandaag jarig, tot een andere keer, doei Clarice. Doei dames."

Hij lacht, zijn lach, hij mist een stukje van zijn linker snijtand, en zijn haar is krullend. Ik moet toegeven, hij is niet lelijk.

Snel duik ik weg, maar kijk dan toch weer. Ze lachen naar elkaar, dan wend ik mijn hoofd van het tafereel af. Een raar geluid.

Ik rol met mijn ogen, kijk om het hoekje en zie ze zoenen. Geweldig. 

Als hij eindelijk weg is, kuch ik en mijn moeder kijkt verbaasd op, "mam, je bent te laat. Al een uur. Meld je je ziek, of ga je nu als de wiedeweerga weg?"

Ze kijkt verbaasd op de klok, schrikt en vertrekt snel. Merel en ik eten wentelteefjes, ze smakt en gooit de schenkstroop om, over de vloer. Super. Ze klapt in haar handen en juicht. Ik grom en mopper. 

Het is toch uiteindelijk bijna 2 uur. Ik pak het cadeau, spring over de plas stroop heen, ( ik kon het zware heavy duty schoonmaak middel niet vinden, mijn moeder zal woest worden.) Zet Merel in het fietszitje en fiets naar Jackson's huis. 

Ik ben keurig op tijd. Ik dacht dat mijn huis gigantisch was. ( Een halve villa. ) maar dat van hem is een hele villa. Er staan drie super dure auto's in de oprijlaan.

Ik loop samen met Merel en fiets naar de voordeur, niet wetend waar ik mijn fiets kwijt moet. Ik bel aan, Jackson doet open, lacht even vriendelijk naar Merel, die duidelijk meteen verliefd op hem is. Ze is twee. -_- 

Dan wendt hij zijn gezicht naar mij. Hij lacht niet, maar kijkt ook niet boos. "Hoi, kom binnen, is dat je zusje? Ze is echt heel schattig. Je fiets moet tegen de heg, Stella wacht op jou en Merel."

"Hoi, gefeliciteerd met Stella, zijn we te laat?" 

"Nee hoor, keurig op tijd. Mijn vader is er vandaag ook, het is die man in het groene pak."

#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Where stories live. Discover now