4. En wat als die klootzak, zijn belofte niet nakomt? Wraak, is zoet.

4.1K 159 45
                                    

De volgende dag word ik wakker, ik kijk naar buiten, de zon straalt en verwarmt mijn kamer, door de kier tussen de gordijnen. Ik kijk op mijn wekker, half zeven. Ik ben voor de wekker wakker geworden. Mooi zo. Het is altijd beter om wakker te worden voor de wekker, ik sla de dekens van me af en stap uit bed. Ik neem een koude douche, droog me af en kleed me aan. Dan huppel ik de trap af. Vandaag is een goede dag. Het kan aan het weer liggen maar ik vermoed dat mijn vrolijke humeur meer te maken heeft met het feit dat ik vandaag of morgen mijn nieuwe Iphone 6s krijg van Jackson. 

Ik loop de keuken in, kwart voor zeven. Ik zet een kop thee, en loop naar de bestek la, ik dek de tafel voor mijn moeder en Merel, ik breng Merel dagelijks naar school, maar dat vind ik helemaal niet erg, sterker nog; het is hartstikke leuk om haar naar de peuterspeelzaal te brengen, ze brabbelt zo schattig. Ik open de kast met chips, crackers en ontbijtgranen. Lekker, mijn moeder heeft Special K, met stukjes melk chocolade gehaald. Ik pak een kommetje uit de kast en vul het met cornflakes en stukjes chocolade. Ik open de koelkast en pak er een, bijna over datum pak melk uit. Nog twee dagen en dan moet het pak leeg zijn, ik pak een post-it en schrijf er : 'nog twee dagen en dan over datum, drink op!' op.  Dan neem ik een hap, mijn moeder loopt samen met Mereltje de trap af. Ze groet me goedemorgen en Merel krijst om aandacht. 

Ik ben klaar met eten en storm naar boven om mijn tanden te poetsen, mijn school spullen te pakken en dan is het alweer kwart voor acht. 

"Mam, is Merel bijna klaar? Het is al kwart voor acht, straks kom ik te laat!"

Mijn moeder heeft me waarschijnlijk niet gehoord. Ik loop de trap weer af, en hijs Merel in een jasje, mijn moeder leest de krant. Niet even helpen of zo. 

Ik zet Merel in het zitje en rijd met mijn fiets naar haar peuterspeelzaal, daar dump ik het zitje in een kluisje, en rijd dan door naar school. Ha, wat een prachtige morgen. Plotseling verschijnt er een auto uit het niets. "Hé, kun je niet even een brilletje kopen, je reed me bijna aan." Het raampje gaat naar beneden. "Bijna is niet helemaal, en waarom ben je zo ongelofelijk irritant, stalk je me of zo?"

"We gaan naar dezelfde school, stomkop, heb je mijn nieuwe telefoon al bij je?" Jackson zucht geïrriteerd en kijkt me dan door zijn zonnebril aan. "Nee, ik heb besloten je geen nieuwe telefoon te geven, je hebt gewoon pech. Jammer, trut." 

Ik kook van woede. "Pardon, je had het beloofd, lul!" "Ja maar, ik heb een hoger cijfer met wiskunde, jij had een 8 komma zoveel en ik had een 9 komma 3. Dus je zult op een date met mij moeten."

Dacht het even niet. "Je liegt, ik ga het zo wel even aan de docent vragen, wedden om 5 euro dat je liegt?" "Hopelijk kun je tegen teleurstellingen, en mooi dan ben ik weer 5 euro rijker. Is goed hoor, mop."

"Noem me nog eens mop en ik zaag je telefoon in tweeën met een kettingzaag. Doei klojo." En dan fiets ik heel snel naar school. Jackson loopt me op de kast te jagen, dat weet ik zeker, heel zeker, en ik ga wraak nemen. Jackson moet wachten voor een rood stoplicht. Ik parkeer mijn fiets in de fietsenstalling en ren de school binnen, dan loop ik snel naar Jackson's kluisje. Ik pak een zwarte markeerstift ( permanent. ) en teken een piemel op zijn kluisje, plus de woorden:

"Ik houdt van schooll en iedereeen zoudt dat meoten doen." De spelfouten doe ik expres. Ik kijk om me heen, niemand heeft me gezien. En dan zet ik daaronder nog neer: "Kussies Jackson. Wiskeunde is geweeldig!"

Ik loop snel naar mijn kluisje. Net goed, dat verdient hij, lekker puh. Het volgende uur hebben we wiskunde. Ik leg mijn boeken in mijn kluisje en stop de juiste boeken in mijn tas. 

"What the fuck heb je gedaan met mijn kluisje!" Ik draai me om en trek een onschuldig gezicht. "Waar heb je het over? Wat is er dan met je kluisje gebeurd?" "Er zijn domme teksten opgeschreven, je weet precies waar ik het over heb." "Nee, dat weet ik niet." "GODVERDOMME, BITCH, BEKEN HET NU MAAR GEWOON!!" Dan slaat hij met zijn vuist op het kluisje naast mijn hoofd. En dan plaatst hij twee handen naast mijn hoofd. Ik begin nu toch wel een beetje bang te worden. "Jackson ik weet niet waar je het over hebt, laat je me nu met rust. Kun je trouwens een kaartje met een leuke tekst aan me geven, met de vijf euro? En natuurlijk mijn nieuwe Iphone 6s. Dankjewel alvast."

Hij lacht en leunt dichter naar me toe. "En wat als ik nu gelijk heb. Dan moet je met mij op een date." Dan probeert hij me te kussen. Ik plaats een stukje gum tussen zijn en mijn lippen. Hij heeft zijn ogen gesloten. En hij heeft het niet door. Ik pak mijn blauwe pen, en schrijf op zijn hoofd; 'zoen me, ik houd van natte zoentjes <3 <3'

Hij opent zijn ogen, ziet waar hij mee loopt te kussen, begint helemaal rood te worden en ziet dan in zijn telefoon wat ik op zijn hoofd heb geschreven, hij is even verbaasd en loopt dan rood aan van woede. "Jij. Wacht maar ik krijg je wel te pakken. " Dan ren ik snel weg. De bel gaat, ik loop naar het wiskunde lokaal.  De deur is open en vreemd genoeg is iedereen er al. En er is alleen nog plaats naast Jackson. Shoot. Zal ik dit uur maar overslaan, dat lijkt me een puik plan. Ik loop het lokaal weer uit. En dan snel naar de kluisjes. Ik heb toch nog Engels huiswerk. Ik neem plaats in de aula. Dan tikt er iemand op mijn schouder, Ik spring drie meter in de lucht. Een brugklassertje. "Hoi, ik weet niet waar de wiskunde lokalen zijn, zou je mij de weg kunnen wijzen?" Ik ruim mijn spullen op en loop met het meisje ( ze is echt klein, schattig! ) naar de wiskunde lokalen. Jackson denkt vast dat ik bang ben voor hem, ik zal maar gewoon mijn kin omhoog moeten houden en naar binnen lopen. De smoes waarom ik zo laat ben: De peuterspeelzaal belde me, met de mededeling dat Merel ziek is en dat ik haar naar de oppas heb gebracht. De brugklasser is inmiddels al verdwenen. Ik open de deur naar mijn wiskunde les. De deur des onheils. "Fijn dat u ook even mee doet, waarom bent u zo laat?"

"De peuterspeelzaal, waar mijn zusje op zit, belde, met de mededeling dat ze ziek is, dus ik ben daar naar toe gereden en haar naar de oppas gebracht, ik was wel al op school."

"Oh, oké, ga maar zitten, hopelijk wordt ze snel weer beter." 

"Dank u wel."

Ik neem plaats naast Jackson, die duidelijk aan het nadenken is over mijn verhaal. "Hoe heet je zusje?"

Wat? Nu moet hij opeens tegen me praten? Wat een rare vent. "Merel, ze is twee jaar oud en heel erg schattig." 

"Hoe ziek is ze? Mooie naam trouwens."

"Ze heeft overgegeven en had 39,6 graden koorts, erg hoog dus."

"Oh, nou beterschap dan maar." Dan draait hij zich om naar het bord. Ik probeer mijn spullen op de goede bladzijdes te openen. We hebben vijftig minuten, en ik heb maar vijftien minuten gemist. Jackson slaakt een zucht en rukt de boeken uit mijn handen, slaat ze open en draait zich dan met zijn hele lichaam naar mij toe. Hij heeft een enorme grijns op zijn gezicht geplakt. Dat kan nooit veel goeds betekenen. "En weet je zeker dat het niets te maken heeft met het de streken die je hebt uitgehaald? Was je bang voor me?" "Nee, natuurlijk niet, waarom zou ik. Ben jij wel helemaal lekker of zo? Niet alles gaat om jou." 

"Ik ben hartstikke lekker, en ja alles draait om mij, je liegt ik kan het zien."

"Sorry wat zei je? Ik verstond je niet, je ego zat in de weg." 

"Dat is echt een heel oude grap, dat weet je toch hopelijk wel? Ga op een date met me."

Misschien zet ik hem dan ook nog wel voor schut. Ja, dat ga ik doen. "Tuurlijk, is goed hoor, vanavond haal je me om 6 uur op. Deal? En jij betaalt."

"Best is goed hoor. Je wilt me gewoon, I knew it. Ontken het maar niet."

Ik knik en draai me dan weer naar het bord.

Oh Jackson, je moest eens weten wat er met je gaat gebeuren, vanavond is jouw ondergang. 

Er begint zich een plan te vormen in mijn hoofd. 

~En dat was hoofdstuk 4 alweer, iemand ideeën voor het volgende hoofdstuk? 

Dankjewel voor het lezen, en als je dit een leuk boek vindt: Stem of laat een reactie achter, ideeën zijn altijd welkom. De foto boven of aan de zijkant, is hoe ik Merel in gedachten heb, maar dan ietsje jonger. Groetjes Fleeingpeanuts. ~



#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Where stories live. Discover now