Samen

46 2 0
                                    

Ik begin met de dingen die ik al weet. Hij zit bij mij op school en heeft zwart haar. Dat was het enige waar ik op kon komen. dan schiet natuurlijk niet op.

Ik klapte mijn laptop open en begon te zoeken op de pagina van mij school. Ook daar was weinig te vinden. Er zat niks anders op. Op school hem in de gaten houden.


De volgende dag ging ik met een doelbewust gevoel naar school. Ik zou hem in de gaten houden hoe dan ook. Toen ik bij de fietsen aankwam zag ik hem al staan. Hij stond bij een groepje rokers. Hij rookt toch niet? Dat zou best wel een afknapper zijn. Ik zag dat hij mijn kant opkeek maar ik negeerde hem. Ik moet niet te veel opvallen anders heeft hij zo in de gaten dat ik hem in de gaten houw.

Na lang te treuzelen bij mijn fiets ga ik naar binnen. Ik loop naar mijn kluisje en stop alles er in. ik doe mijn deurtje dicht en schrik mij helemaal dood. De jongen die ik in de gaten moest houden staat nog geen 30 centimeter van mij vandaan. "Niet schrikken dat was niet mijn bedoeling" zei hij met grote ogen. Nu pas zag ik dat hij net zoals mij blauwe ogen heeft. Iets wat niet vaak gebeurd met zwart haar. "Kan ik je even spreken?" vroeg hij en hij wees naar de deur van een leeg lokaal.

We liepen samen het lege lokaal in. Hij begon met praten.

Ik weet meer dan dat je denk Silly. Dat ik naast je ging zitten, in de pauze gisteren was niet zonder reden. Ik hoopte dat je ook mijn gedachten kon lezen. Of dat je mij informatie door zou geven door mij de beelden te laten zien. Hij wist van mijn gave. Hij wist dat ik mensen hun gedachten kon lezen. Hij wist dat ik mensen bepaalde beelden kon laten zien. Dus dan wist hij ook dat ik mensen kan manipuleren. Door hun wat te laten zien wat er in werkelijkheid niet is. Hij ging verder met dat hij het zelfde was. Hij zag net zoals mij gedachtes, dat was dan ook de reden dat hij altijd rustig op de trap ging zitten. Hij vertelde alleen dat hij ook overleden personen kon zien. Dat was iets wat ik nog niet kan. Hij vertelde dat hij niet zoveel over zijn verleden wist. Hij verhuisde net zoals mij elk jaar en hij had een vriend zien overlijden. Het enige verschil is dat hij wel had gezien wie zijn vriend had vermoord en dat was dan ook de reden dat hij op de dode lijst stond.

Ik vertelde hem dat ik altijd dingen tekende die ik al een keer had gezien. Tot dat ik de oude man had getekend. Ik vertelde hem het hele verhaal. Daarna vertelde ik hem dat ik pas geleden het zelfde had, alleen tekende ik niet een oude man maar hem. Hij vertrok een beetje wit maar kleurde snel weer bij.

Dan heb ik niet veel tijd zei hij en hij keek me weer aan met zijn grote blauwe ogen. Oke Silly je moet naar mij luisteren. Vandaag gaan we geen lessen volgen. Kom met mij mee. Onderweg vertel ik je meer. Stap in mijn auto. Ik pakte alles weer terug uit mijn kluisje en liep met hem naar de auto. Niet wetende of dit wel de juiste keuze was. Moet ik wel in een auto gaan zitten van een vreemde.

Ineens hoor ik naast me een diepe zucht. Je kunt me vertrouwen Silly je moet alleen niet zo hardop denken. Ik vertel wie ik ben als je beloofd mijn echte naam nooit te noemen. Voor de buiten wereld ben in Vincent. Ook wel Vin. Mijn echt naam is Julian maar als iemand daar achter komt, kom ik de nacht niet meer door... begon Vincent met zijn verhaal.

Ik dacht dat ik enige van mij leeftijd was in deze buurt. Toen kwam ik jou tegen en ik wist meteen dat ik niet alleen ben. Er zijn meer mensen die de zelfde gaven hebben. Alleen verbergen ze zich goed of ze zijn beland in het gekke huis omdat ze alle gedachten die ze konden lezen niet meer konden verdragen.

Als je 18 word krijg je een teken. Dat kan op een willekeurig moment zijn. Als je dat hebt gezien moet je naar mij toe komen dan leg ik je alles uit. Voor mij is het een jaar geleden. Ik weet wat je moet doen. Je ouders zullen dat geen leuke dag vinden want je moet ze dan verlaten. Later leg ik je meer er over uit.

De woorden van Vincent zetten mij aan het denken. Weg bij mijn ouders was wel het laatste wat ik wou. Blijkbaar had ik geen keus en Vincent ging mij helpen met iets waar ik nog niks van af weet...



Ik zie allesWhere stories live. Discover now