Vincent

30 1 1
                                    

na dat ik mijn verhalen had verteld, vertelde Vincent alles wat hij had meegemaakt. 

HET VERHAAL VAN VINCENT

Ik was 10 jaar toen ik er achter kwam dat ik anders was dan de andere kinderen. Ik voetbalde wel en ik deed ook gewoon mee net zoals de andere kinderen. Het enige verschil was dat ik meer leek mee te krijgen. 

ik hoorde dingen die andere niet leken te horen. Ik zag dingen die andere niet zagen. Tijdens voetballen zag ik de bal altijd in slome motion op mij afkomen. daardoor was ik een van de beste in gym. 

Het bleek uiteindelijk dat mijn ouders mij dat hebben geleerd. Ze wisten van mijn gave en hebben mij al die tijd zonder dat ik het in de gaten gehad getraind. 

Toen ik 17 jaar was had ik een hele goede vriend. Hij hete Lucas. Mij was niet verteld dat ik mijn gave aan niemand mocht vertellen. Ik vertelde altijd alles aan Lucas dus ook Dit. De dag daarna zaten we samen buiten op een bankje toen er een man met een spierwitte huid en ogen zo zwart als de nacht naar ons toe kwam. Hij pakte Lucas bij zijn keel en begon hem te slaan en te trappen. Ik was in schok en ik kon niks meer doen. Die man sloeg Lucas dood en ik deed niks. Na dat hij klaar was met Lucas keek hij mij aan met zo'n duisteren blik. Zijn ogen waren niet alleen zo zwart als de nacht ze waren duisterder dan dat je ooit zal zien. Ik heb nog nooit zo hard gerend voor mij leven. Toen ik thuis aankwam stonden mijn ouders de auto al in te laden. Ze wisten wat er was gebeurd en we moesten weg. Mijn ouders vertelde dat ik de volgende was. Dat ze achter mij aan zouden komen. sinds dat moment ben ik bij mijn ouders weg gegaan. Ik wist dat ik op mijn 18e toch weg moest. Mijn ouders waren veilig omdat ik bij hun weg was. Tenminste dat dacht ik tot dat jij in mijn leven kwam en de nachtmerries terug kwamen. Ik heb in mijn dromen mijn ouders zien sterven. Ik weet dat mijn droom geen echte droom was. Het is gebeurd. Ze zijn vermoord omdat ze opzoek zijn naar mij. Als jij Silly je niet goed verstopt ben je de volgende. En als jij niet de volgende bent dan zijn dat je ouders.

Ik wist maanden van te voren dat je zou komen. Ik heb naar een oplossing gezocht maar ik kan geen andere verzinnen dan dat je weg moet bij je ouders. Al voor je 18e. Je kunt bij mij wonen zolang je nog geen 18 bent. Als je eindelijk 18 bent gaan we samen ergens anders heen. Ergens waar we alle twee veilig zijn. Het is een kamp waar meer mensen zoals wij heen gaan als ze 18 zijn. Ik moest wachten op jou daardoor ben ik een uitzondering. Dat zal als we daar aankomen in mijn nadeel zijn maar in jou voordeel.  Ik rijd je nu naar huis pak je tas en wat spullen. praat NIET met je ouders. Kijk ze niet aan gewoon dat doen wat ik je opdraag. Ik sta met mijn auto voor je deur.


Ik zie allesWhere stories live. Discover now